Ο νέος (Ουίλιαμς) είναι ωραίος! (vid)

Ο νέος (Ουίλιαμς) είναι ωραίος! (vid)

Γιάννης Ράμμας
Ο νέος (Ουίλιαμς) είναι ωραίος! (vid)
Το gazzetta.gr καταγράφει τις πρώτες ημέρες του Έλιοτ Ουίλιαμς στον Παναθηναϊκό, στον οποίο χρειάστηκε λιγότερες από 10 για να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του.

Τι κι αν είχε μετρήσει ελάχιστες ώρες προπόνησης με τους νέους συμπαίκτες του; Η πρώτη εμφάνισή του στα πράσινα (vs. Αρκαδικός) ήταν ενδεικτική της συνέχειας. Κι η συνέχεια (@ ΠΑΟΚ) ήταν αρκετή για την ελπίδα. Ο Έλιοτ Ουίλιαμς ήρθε κι έδεσε απ' την πρώτη στιγμή κι ήδη έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην υπόθεση «ενίσχυση» του Παναθηναϊκού.

Ο 26χρονος Αμερικανός G/F έχει εντυπωσιάσει με την επαλήθευση όλων όσα χαρακτηριστικά συνόδευαν το scouting report του πριν απ' το υπερατλαντικό ταξίδι (ταχύς, καλό πρώτο βήμα, διείσδυση, υψηλό ποσοστό ευστοχίας κοντά στο καλάθι, δημιουργία απ' τη ντρίμπλα, μεγάλο άνοιγμα χεριών), αλλά πολύ περισσότερο με την άμεση προσαρμογή του.

«Είχε ελάχιστες και σύντομες προπονήσεις, αφού οι αναμετρήσεις ήταν διαδοχικές. Θέλουμε μία εβδομάδα προπονήσεων για να δούμε. Οι πληροφορίες κι οδηγίες που δέχεται είναι πολλές, αλλά δεν είναι χαλαρός, έχει υψηλό μπασκετικό IQ, είναι ομαδικός απ' την πρώτη στιγμή. Με το χρόνο θα 'ναι ακόμη καλύτερος και θα μας βοηθήσει με τη διεισδυτικότητά του και τη δημιουργία του» ήταν τα λόγια του προπονητή του, Σάσα Τζόρτζεβις, στο ντεμπούτο με τον Αρκαδικό στο ΟΑΚΑ.

Η νέα επαλήθευση ήρθε με τον ΠΑΟΚ στην PAOK Sports Arena, όπου ολοκλήρωσε ως πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε (25/2, 21:15/novasports 2) στο ΟΑΚΑ, η οποία θα 'ναι η πρώτη του στην Ευρωλίγκα, όπου προφανώς ο βαθμός είναι υψηλότερος.

Αλλά με περισσότερες ώρες προπόνησης ίσως να 'ναι κι ο ίδιος (ακόμη) καλύτερος. Απομένει η νέα επαλήθευση...

Μέχρι τότε ιδού η φετινή στατιστική του σε 3 λίγκες και το video με τα πρώτα καλάθια του στην Α1: