The BioNick!

The BioNick!

Γιάννης Ράμμας
The BioNick!
Το gazzetta.gr παρουσιάζει με αριθμούς τη σημασία του Νικ Καλάθη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, όπου αποτελεί σημείο αναφοράς.

Επέστρεψε για ν' αναλάβει ηγετικό ρόλο κι ο απολογισμός της μέχρι τώρα πορεία της δεύτερης θητείας του στον Παναθηναϊκό δεν είναι τίποτα λιγότερο. Ο Νικ Καλάθης έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί της ομάδος και μάλιστα με αυταπάρνηση.

Ακόμη και τραυματίας όχι μόνο ήταν παρών, κατέγραφε και μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Κάταγμα στον δεξί παράμεσο και νάρθηκα; Σχεδόν 26 λεπτά (11π., 3ρ., 8ασ., 2κλ., 2λ. σε 25:48) αμέσως μετά με τη Ζαλγκίρις Κάουνας (91-56 - 5η αγων. Ευρωλίγκας) στο ΟΑΚΑ. Κάκωση στον αριστερό αντίχειρα; Σχεδόν 25 λεπτά (3π., 3ρ., 2ασ., 1κλ., 3λ. σε 25:11) αμέσως μετά με τον Ολυμπιακό (80-66 -15η αγων. Α1) στο ΣΕΦ. Μόνο η τενοντίτιδα στον δεξί ώμο έχει καταφέρει να τον κρατήσει εκτός παρκέ, αλλά μόνο για μία και μοναδική φορά (vs. Άρης 89-59 - 14η αγων. Α1).

Παρόλα αυτά, μετρά 12:10 περισσότερα απ' τον δεύτερο σε χρόνο συμμετοχής συμπαίκτη του, Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος δεν έχει απουσιάσει καμία φορά στην Α1 (19/19).

Οι δυο τους συνθέτουν το αντίστοιχο 1-2 και στην Ευρωλίγκα, αλλά με τον 27χρονο ομογενή PG να μετρά 35:07 περισσότερα σε ισάριθμες συμμετοχές (17/17)!

Τα 35 χρόνια του Δημήτρη Διαμαντίδη και τα εκάστοτε προβλήματα των Παππά & Μποχωρίδη προφανώς έχουν παίξει το ρόλο τους, αλλά εξίσου προφανές είναι πόσο απαραίτητος θα 'ταν και σε διαφορετική περίπτωση και πόσο θα παραμείνει παρά τις προσθήκες στο ρόστερ.

Η στατιστική του αποτελεί την τέλεια απόδειξη. Κι ας μη μπορεί ν' αποτυπώσει τα πάντα, όπως, για παράδειγμα, στην άμυνα:

ΦΩΤΟ: euroleague.net