Σας πείθουν οι "αιώνιοι";

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Σας πείθουν οι "αιώνιοι";
Ο Αντώνης Καλκαβούρας κάνει τον απολογισμό της 18ης αγωνιστικής, αναλύοντας τα κακώς κείμενα που "πληρώνουν" Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Η μονοδιάστατη ΑΕΚ, ο απρόσμενα "φρέσκος" Άρης και το σωτήριο "διπλό" του Ρεθύμνου.

Η άλλοτε συζητήσιμη δυσκολία κι άλλοτε όχι, με την οποία, οι δύο "μεγάλοι" του ελληνικού μπάσκετ, αφήνουν πίσω τους τα εγχώρια εμπόδια, δεν αποτελεί πλέον είδηση! Άλλωστε, περισσότερο ο Ολυμπιακός και λίγο λιγότερο ο Παναθηναϊκός, προέβλεψαν από το καλοκαίρι να "χτίσουν" τα ρόστερ τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να διαθέτουν το απαραίτητο "rotation" για μία μεγάλη και απαιτητική χρονιά, με δύο αγώνες την εβδομάδα, που κάποιες φορές συνοδεύονται και με ισάριθμα ταξίδια. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος, που η εφετινή σεζόν είναι μία από τις ελάχιστες μέχρι στιγμής, χωρίς καμία "γκέλα" για τους δύο "αιώνιους" (πλην των επισκέψεων σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ) στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Τα 2/3 της κανονικής περιόδου, λοιπόν, ολοκληρώθηκαν με τους "ερυθρόλευκους" να περνούν μετά δυσκολίας από το Λαύριο, που έπαιξε χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες του και τους "πράσινους" να κάνουν τα εύκολα του 1ου μέρους, δύσκολα στο τέλος, κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας. Στα αξιοσημείωτα της 18ης αγωνιστικής, η καλύτερη εφετινή εμφάνιση του Ρεθύμνου, που με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, "σφράγισε" την παραμονή του στην Α1 Κατηγορία, και το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για τον Κόροιβο και τον Αρκαδικό, μετά από σερί 6 και 8 συνεχόμενων "κίτρινων" αντίστοιχα!

Ενάμιση μήνα χωρίς ρυθμό ο Ολυμπιακός!

Η ατυχία (κατά κύριο λόγο στην περίπτωση του Γιανγκ) και η βιασύνη στην αντικατάστασή του και στην ενίσχυση του ρόστερ, είναι οι αιτίες που έχουν στερήσει από τους "ερυθρόλευκους" το "όπλο" με το οποίο κυριαρχούσαν τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα. Αρχικά, το κακό ξεκίνημα με τις δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ανάγκασαν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να παίζει από την 3η αγωνιστική, με το πιστόλι στον κρόταφο στην Α1 Κατηγορία. Στη συνέχεια, άρχισαν να προκύπτουν οι τραυματισμοί, πρώτα του Πάτρικ Γιανγκ (νοκ-αουτ για όλη τη χρονιά) και ακολούθως του Σπανούλη, του Λοτζέσκι και του Πριντεζη κι εκεί που οι Πειραιώτες είχαν βρει ρυθμό κι "έτρεχαν" ένα σερί 15-0 (από τις 23/10 έως τις 18/12), αναγκαστικά μπήκαν στην διαδικασία να ψάχνουν παίκτες και αναπόφευκτα, να "αλλοιώσουν" τη "χημεία" τους και μοιραία να "κατεβάσουν" ταχύτητα!

Αρχικά υπήρξαν συζητήσεις με τον Κώστα Παπανικολάου (πριν πάει στο Ντένβερ), στη συνέχεια αποκτήθηκε ένας ρολίστας σέντερ (Σον Τζέϊμς), που τελικά έφυγε μόνος του, ενώ λίγο αργότερα, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να ενισχυθεί η περιφέρεια (Όντομ-Τζόνσον), λόγω της δίμηνης απουσίας του Λοτζέσκι. Τελικά, στην πορεία έμεινε ελεύθερος και ο "Παπ" και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, σε συνδυασμό και με την επιθυμία του Τρικαλινού φόργουορντ, έκριναν (σωστά) ότι ο παίκτης πρέπει να επιστρέψει στον Πειραιά ως επένδυση τριετίας. Μ' αυτά και με εκείνα, ο βασικός σέντερ της ομάδας δεν αντικαταστάθηκε ποτέ, οι ισορροπίες διαταράχθηκαν σε λάθος θέσεις κι έτσι ο Ολυμπιακός (17-1), που βρέθηκε στον πιο δύσκολο όμιλο από καταβολής του Top-16 στην Ευρωλίγκα, καλείται να κάνει μία συγκινητική υπέρβαση στον 2ο γύρο, για να προκριθεί στα πλέϊ-οφ.

Η εικόνα της ομάδας στο 71-55 επί του Λαυρίου, δεν θύμισε σε τίποτε την εξαιρετική εμφάνιση της Μόσχας (ήττα με 92-85 από την ΤΣΣΚΑ) και δεν προδιαθέτει ούτε και τον πιο αισιόδοξο φίλαθλο, ότι οι Πειραιώτες θα είναι εξίσου καλοί την ερχόμενη εβδομάδα στην Βαρκελώνη. Θυμίζουμε απλώς, ότι σε περίπτωση ήττας από την Μπαρτσελόνα, οι "ερυθρόλευκοι" θα υποχωρήσουν στο 3-5 και μέχρι το τέλος της φάσης των "16", θα κληθούν να δώσουν 6 τελικούς, ψάχνοντας στην χειρότερη περίπτωση 5 και στην καλύτερη 4 νίκες! Δεν το λες κι εύκολη αποστολή...

Ο ΠΑΟ πληρώνει λάθη στο "χτίσιμο" και την αντίδραση!

O Παναθηναϊκός (17-1), που δυσκολεύτηκε από τον Απόλλωνα την 5η αγωνιστική στην κατάμεστη Περιβόλα, όταν οι Αχαιοί είχαν μόλις μία νίκη (1-4), πιστεύατε ότι θα ήταν καλύτερος στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ και χωρίς τους Γκιστ, Διαμαντίδη και Κούζμιτς; Προσωπικά όχι, αλλά τουλάχιστον περίμενα καλύτερη διαχείριση της διαφοράς (από το +20 στο +6), πιο αποτελεσματική άμυνα (45 πόντοι παθητικό) στο 2ο μέρος, καθώς και πιο ουσιαστικές συνεργασίες και επιλογές στην επίθεση (6/20 τριπ.).

Όταν σε ένα τέτοιο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, ο Καλάθης (15π. & 9ασ.) αναγκαστικά χρησιμοποιείται για 29 λεπτά και ο Ραντούλιτσα (18π. & 7ρ.) υποχρεώνεται να κάνει και πάλι την διαφορά, αντιλαμβάνεστε ότι οι "πράσινοι" αγκομαχούν (87-81) για να ανταποκριθούν στο υψηλότερο επίπεδο των διπλών υποχρεώσεων τους. Λίγο οι... κακοτεχνίες στο "χτίσιμο" του ρόστερ, λίγο η καθυστερημένη διοικητική αντίδραση στο θέμα των μετεγγραφών και λιγότερο η ατυχία των τραυματισμών, οι κοινός παρανομαστής είναι ότι οι "πράσινοι" υπολείπονται ποιότητας των υπολοίπων ομάδων της "ελίτ" του ευρωπαϊκού μπάσκετ και παρά την διάθεση που υπάρχει για διορθωτικές κινήσεις, χρειάζεται μεγάλη δόση τύχης για να πετύχει το εφετινό εγχείρημα...

Άλλωστε, η "γεύση" συνήθως πετυχαίνει, όταν ο "σεφ" έχει διαλέξει και χρησιμοποιήσει τα σωστά υλικά, πριν βάλει το φαγητό στο φούρνο κι ενώ ταυτόχρονα, δεν έχει αναγκαστεί να κάνει αλχημείες κατά τη διάρκεια του "ψησίματος"! Δεν ξέρω αν θα έρθει ψηλός ή πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί ο Έλιοτ Ουίλιαμς, αλλά η εμπειρία έχει διδάξει, ότι οι πιθανότητες επιτυχίας του "τριφυλλιού" δεν είναι με το μέρος του... Εύχομαι ολόψυχα να διαψευστώ!

Μέχρι τώρα αρκούσε μόνο η άμυνα...

Με τον Μαλίκ Χέρστον (15π. με 6/7 σουτ) να κάνει την πρώτη "συμπαθητική" εμφάνιση μετά από σχεδόν 3 μήνες (!), τον Μιλόσεβιτς (9π., 11ρ., 3ασ. & 4κλ.) να έχει προσφορά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και τον Μαυροκεφαλίδη (9π. & 9ρ. με 3/9 σουτ) να κινείται σε "χαμηλές πτήσεις", η ΑΕΚ (14-4) ήταν πολύ αποτελεσματική στην άμυνα κι έπαιξε όσο χρειαζόταν στην επίθεση, για να φύγει νικήτρια (65-55) από την Καβάλα. Στα τελευταία τρία ματς, οι "κιτρινόμαυροι" δέχονται κατά μέσο όρο, μόλις 56,3 πόντους κι έχουν αρχίσει να έχουν την αμυντική απόδοση των ομάδων του Γιούρι Ζντοβτς, ωστόσο, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην θέση του πλέϊ-μέϊκερ, είναι τόσο έντονο, που χρειάστηκε να επιστρατευθεί στην θέση και ο Γιάννης Καλαμπόκης (9π. & 4ασ.), ο οποίος στα 37,5 χρόνια του, είχε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής! Μέχρι στιγμής, η "Ένωση" μετράει 14/14 απέναντι σε αντιπάλους πλην των παραδοσιακών δυνάμεων του αθλήματος (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Άρης και ΠΑΟΚ), ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει, δεν προεξοφλεί ότι το αήττητο θα συνεχιστεί μέχρι να ανέβει στο Αλεξάνδρειο για την μάχη με τους "κιτρινόμαυρους" του Βορρά. Εξάλλου, τόσο η έξοδος της Πάτρας, όσο και το ματς με την Κηφισιά στο ΟΑΚΑ, που προηγούνται, κρύβουν δυσκολίες.

Δείχνει ανεπηρέαστος και παραμένει στο κυνήγι της 3ης θέσης!

Υπό διαφορετικές συνθήκες και χωρίς τις σημαντικές απουσίες των γηπεδούχων, η επίσκεψη του Άρη (13-5) στην καυτή έδρα των Τρικάλων, δεν θα γινόταν με... ένδυμα περιπάτου! Το 83-68 υπέρ των "κιτρινόμαυρων" (85,7% στις βολές και 45,8% στα τρίποντα), όμως, που προηγήθηκαν ακόμη και με +18, καταδεικνύει ότι οι γηπεδούχοι δεν είχαν απαντήσεις στην εξαιρετική απόδοση των Ουάϊτ (22π. & 10ρ.), ΜακΝιλ (21π., 5ρ., 5ασ. & 3κλ.) και Χάγκινς (15π., 5ρ. & 3κοψ.), που ήταν πολύ ορεξάτοι και "σφράγισαν την 4η σερί νίκη της ομάδας τους. Ο "πάλαι ποτέ αυτοκράτωρ" συνεχίζει να ακολουθεί κατά πόδας την ΑΕΚ και με 2/2 αυτή την εβδομάδα, κόντρα σε Κόροιβο (εντός) και Καβάλα (εκτός), θα χρειάζεται απλή νίκη επί της "Ένωσης" στο "Nick Galis Hall", για να την "καβαλήσει" στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την 5η θέση!

Στην Αμαλιάδα, η Κηφισιά (9-9) δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί των καλών εμφανίσεων κι επιστρέφοντας στα ποσοστά ευστοχίας του 1ου γύρου (55,5% στις βολές και συνολικά 44% εντός πεδιάς), δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που και καλύτερα έπαιξε και ήθελε περισσότερο τη νίκη (87-77). Η ομάδα των βορείων προαστίων, που είχε μόνο τον Λεωνίδα Κασελάκη (22π. & 7ρ. με 5/5 τριπ.) σε καταπληκτική κατάσταση, θεωρητικά έχει το προβάδισμα στην μάχη της 5ης θέσης, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον 5 νίκες στις εναπομείνασες 8 αγωνιστικές, για να είναι σίγουρη! Έχοντας να αντιμετωπίσει Ολυμπιακό και ΑΕΚ (εκτός) και ΠΑΟ και Άρη (εντός), δεν το λες κι εύκολο... Γι' αυτό και αυτή η ήττα από τον Κόροιβο, ίσως να αποβεί μοιραία...

Hat off” στην Πάτρα που “φλερτάρει” με τα πλέϊ-οφ!

Ο Απόλλων Πάτρας (8-10) ήταν ο “μεγάλος κερδισμένος” από τους χαμένους της 18ης αγωνιστικής. Οι Πατρινοί επέδειξαν μαχητικότητα, είχαν πλάνο και ορθολογιστικές επιλογές (8/14 τριπ. ήτοι 57,1%) και παρ' ότι στο 26ο λεπτό, βρέθηκαν στο -20 (66-46), δεν παράτησαν ποτέ το ματς! Αν μάλιστα, είχαν τον Βεργίνη στην διάθεσή τους και ήταν και λιγότερο άστοχοι από την γραμμή των βολών (13/22 ήτοι 59,1%), δεν αποκλείεται να είχαν απειλήσει ακόμη περισσότερο (87-81) τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ. Ο Ντεβόν Σάντλερ (22π. & 6ασ.) και οι Λαμπρόπουλος (17π. & 5ρ.) και Γουντς (11π. & 10ρ.), ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν από την ομάδα του Κώστα Μέξα, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, παρουσιάζει ένα σύνολο που ξέρει τι θέλει και τι παίζει μέσα στο γήπεδο.

Απουσίες και έλλειψη ενέργειας...

Τα σημάδια της κούρασης από το τελευταίο ευρωπαϊκό ταξίδι και τα κενά από την έλλειψη των δύο ακρογωνιαίων λίθων της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου, έγιναν αισθητά περισσότερο από ποτέ εναντίον του "διψασμένου" για μία εκτός έδρας νίκη, Ρεθύμνου! Ο ΠΑΟΚ (8-10) δεν έπαιξε άσχημα, βρήκε λύσεις στην επίθεση (Χάτσερ 20π. & 5ασ., Τέπιτς 17π., 9ρ. & 4ασ.) και ξεπέρασε κατά πολύ τον μ.ο. της παραγωγικότητάς του (74,2π.), ωστόσο η 4η συναπτή του ήττα (87-94), προήλθε περισσότερο από το εκπληκτικό απόγευμα των φιλοξενουμένων και λιγότερο από την αστοχία του σε βολές (64,2%) και τρίποντα (33,3%). Το σχετικά βατό πρόγραμμα που ακολουθεί, του επιτρέπει να αισιοδοξεί ακόμη και για την 5η θέση και τα πάντα θα εξαρτηθούν από την επιστροφή των Βασιλειάδη (μ.ο. 14,5π. & 5,9ρ.) και Σχορτσανίτη (μ.ο. 10,1π. & 4,4ρ.) και την φρεσκάδα που θα βγάλει στη συνέχεια η ομάδα.

Το “διπλό” που φαινόταν από... μακριά!

Οι σημαντικές απουσίες του “δικεφάλου του Βορρά” (έπαιξε χωρίς τους Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη) σε συνδυασμό με την πολύ βελτιωμένη εικόνα που παρουσίαζε στα τελευταία παιχνίδια το Ρέθυμνο (7-11), προσέφεραν μία σπάνια ευκαιρία στους Κρητικούς, που ανέβηκαν στην Θεσσαλονίκη με στόχο την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, μπήκε στην Πυλαία αποφασισμένη να φέρει εις πέρας την αποστολή της και με έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Στόοουν 19π. & 9ρ.) και “ονειρικά” ποσοστά ευστοχίας (76,9% στις βολ., 58,3% στα διπ. & 46,1% στα τριπ.) για εκτός έδρας αγώνα, πήρε μία “πεντακάθαρη” νίκη (94-87), κάνοντας ρεκόρ παραγωγικότητας μακριά από το κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”. Η επιστροφή στα πλέϊ-οφ, δείχνει πιθανή, ενώ ο κίνδυνος υποβιβασμού μοιάζει πλέον πολύ μακρινό σενάριο...

Μεταμορφώθηκε κι έκανε... σεφτέ στο 2016!

Ο Κόροιβος (7-11) ήταν μία από τις δύο ομάδες που πριν το τζάμπολ της 18ης αγωνιστικής, δεν είχαν ακόμη γευθεί την χαρά της νίκης στο νέο έτος! Το τελικό 87-77 απέναντι στην Κηφισιά, χάρισε στην ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα, μετά από 6 σερί ήττες και 52 μέρες, ενώ το ότι η επιτυχία των γηπεδούχων προήλθε απέναντι σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία και δείχνει ότι η ομάδα της Αμαλιάδας, θα αποφύγει εύκολα ή δύσκολα τις περιπέτειες υποβιβασμού. Η προσθήκη του Αλεξάντρ Τσάπιν, απέδωσε γρήγορα καρπούς, καθώς ο έμπειρος Σλοβένος point-guard, εκτός από το σκοραρισμα (26π. & 5ασ. με 3/4 τριπ.), έκανε “πρώτο μάγκα” τον Ντάρελ Χάρις (26π. & 11ρ. με 9/11 σουτ) και γενικότερα “ανέβασε” σε άλλη διάσταση το παιχνίδι της ομάδας του, που με 90,9% στις βολές και 60,5% στα δίποντα, δύσκολα θα μπορούσε να απειληθεί.

Κακή εικόνα, δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερα!

“Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη” και με μοναδικό διακριθέντα τον Τρέβορ Ρέλεφορντ (26π., 6ρ., 3ασ. & 3κλ.) και με 34,9% στα σουτ εντός πεδιάς, ο Κολοσσός (7-11) δεν θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός στην Τρίπολη, όπου ο Αρκαδικός έπαιζε τα ρέστα του! Οι Ροδίτες πάντως, μπορεί να υποχώρησαν στην 10η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο, δύσκολα θα κινδυνεύσουν και με νίκες στα τέσσερα εναπομείναντα ματς στην έδρα τους, θα βρεθούν κοντά στον στόχο της οκτάδας.

Λογική ήττα, “τελικός” με Ρέθυμνο!

Η αλλαγή δεδομένων στην υπόθεση Κόντζερ και η φυγή του 25χρονου Αμερικανού φόργουορντ σε συνδυασμό με την μακρά απουσία του τραυματία Όβι Σόκο (μ.ο. 14,1π., 7,5ρ. & 1,8κλ.), ο οποίος, πάντως, θα είναι παρών στο κρίσιμο ματς της ερχόμενη Δευτέρα (22/02, 17.00) με το Ρέθυμνο, ήταν οι κύριες αιτίες της μίνι “κατρακύλας” των Τρικάλων (6-12), που γνώρισαν την 4η σερί ήττα τους. Χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες του, ο Κώστας Φλεβαράκης δεν θα μπορούσε να περιμένει περισσότερα κόντρα στον Άρη κι έτσι το 68-83, ήταν μάλλον αναμενόμενο. Η ομάδα της Θεσσαλίας έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και ο αγώνας με τους κρητικούς, αποτελεί μία ευκαιρία για να πάρει μία απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

Αλήθεια, ποιος υποτιμά πλέον το Λαύριο;

Για μία ακόμη αγωνιστική, το Λαύριο (5-13) επιβεβαίωσε τον μαχητικό του χαρακτήρα και η αντίσταση που προέβαλλε για 25 λεπτά στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι έπαιξε χωρίς τους δύο πρώτους σκόρερ της ομάδας, τον Ντεμάριους Μπολντς (μ.ο. 17,0π. & 4,6ρ.) και τον Μπράντον Γιανγκ (μ.ο. 13,5π. & 2,7ασ.)! Το τελικό 55-71 δεν αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα και παρ' ότι οι Λαυριώτες (Μπάρλος 11π.), νιώθουν πλέον την καυτή ανάσα των δύο άλλων νεοφώτιστων στην μάχη για την σωτηρία, τολμώ να προβλέψω - σε συνδυασμό και με το ευνοϊκό τους πρόγραμμα - ότι μόνο με αυτοχειρία θα κινδυνεύσουν!

Άλλος για Μύκονο τράβηξε, πήγε κι άλλος για... Α2!

Κακά τα ψέματα, έτσι όπως τα έκανε η Καβάλα (4-14) στον 1ο γύρο, η αποστολή “αυτοκτονίας” που ανέλαβε ο Στιβ Γιατζόγλου, δεν θα μπορούσε να έχει πιθανότητες επιτυχίας, χωρίς μία επιτυχία εκτός προγράμματος! Η επίσκεψη της ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων (πάσης φύσεως) στο κλειστό της Καλαμίτσας, λοιπόν, αποτελούσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πετύχουν οι Καβαλιώτες μία νίκη που δεν έχουν πετύχει οι διώκτες της και να πιάσουν το Λαύριο στην βαθμολογία. Ο τραυματίας Ταπούτος, όμως, συνεχίζει την αποθεραπεία του στη Μύκονο (κατά δήλωση του “Στίβαρου”), ο MVP του 1ου γύρου, Κοστόβ, έπιασε... πάτο (2π. & 5ρ. με 1/6 σουτ σε 31') και με 36% (εντός πεδιάς) στα "δικά σου" καλάθια, το τελικό 55-65 υπέρ της “Ένωσης”, μοιάζει φυσιολογικό. Η νίκη στην Αμαλιάδα, μπορεί να αναπτέρωσε τις ελπίδες σωτηρίας, ωστόσο, πλέον, οι περυσινοί πρωταθλητές της Α2 Κατηγορίας, πρέπει να ξεπεράσουν τα όριά τους για να μην γυρίσουν από 'κει που ήρθαν!

Μετά από... 9,5 εβδομάδες!

Ο Αρκαδικός (4-14) έκανε... σεφτέ στο 2016 και η πρώτη του νίκη, μετά από 8 ήττες και δύο και πλέον μήνες, δείχνει ότι η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μοιάζει έτοιμη να τα παίξει όλα για όλα στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές. Με τους δύο νεοφερμένους ξένους να δηλώνουν “παρών” (Κάμερον & Λίτζιον από 15π.) και με τους Νοουτίνεν (19π. & 6ρ. με 9/11 σουτ)) και Καββαδά (15π., 7ρ. & 5κοψ.) να κάνουν την διαφορά, οι Αρκάδες κράτησαν για 3η φορά στο εφετινό πρωτάθλημα τους αντιπάλους τους (Κολοσσός), κάτω από τους 70 πόντους και πήραν το 2ο ροζ φύλλο αγώνα (77-67) στα αντίστοιχα ματς. Καθόλου άσχημα για μία ομάδα, που σούταρε με 50% στις βολές (11/22) εντός έδρας, έχει την χειρότερη άμυνα (μ.ο. 80,8π.) της λίγκας και στα “χαρτιά”, μπορεί να “χτυπήσει” τα 6 από τα 8 εναπομείναντα παιχνίδια στην κανονική περίοδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!