All Star... Κόμπι (vids & pics)

All Star... Κόμπι (vids & pics)

bet365

Το ΝΒΑ φόρεσε τα... καλύτερά του στο 65ο All Star Game και αποχαιρέτησε με τον ιδανικότερο τρόπο τον θρυλικό Κόμπι Μπράιαντ. Νικήτρια η Δύση με 196-173 στο παιχνίδι των ρεκόρ.

Το 65ο All Star Weekend πέρασε και αυτό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ωστόσο θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες των απανταχού «μπασκετικών» ως το τελευταίο του θρυλικού Κόμπι Μπράιαντ.

Ο 37χρονος σταρ των Λέικερς που συμμετείχε για 18η φορά στη μεγάλη γιορτή ήταν το πρόσωπο της βραδιάς και η αφρόκρεμα του ΝΒΑ τον αποχαιρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αγωνίστηκε για 26 λεπτά και πέτυχε 10 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ, ωστόσο οι αριθμοί μικρή σημασία έχουν, καθώς η προσφορά του στο παγκόσμιο μπάσκετ και δη στο ΝΒΑ είναι τεράστια.

Ο Κόμπι αποθεώθηκε από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο πόδι του στο Air Canada Centre. Χειροκροτήθηκε όσο κανείς άλλος στην παρουσίασή του, ενώ το ΝΒΑ ετοίμασε ένα πολύ συγκινητικό video tribute προς τιμήν του.

Ο Μάτζικ Τζόνσον έκανε μια ιστορική αναδρομή στην παρουσία του Κόμπι Μπράιαντ στα All Star Games, με τον Black Mamba να συγκρατεί με το ζόρι τα δάκρυά του.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς τον απέσυρε από το παιχνίδι 1 περίπου λεπτό πριν το τέλος, με τον κόσμο να του χαρίζει ένα μοναδικό standing ovation, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του και για τις στιγμές που έχει χαρίσει.

All Star Game των ρεκόρ με νικήτρια τη Δύση

Στα του... αγώνα, το 65ο All Star Game του Τορόντο μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως το All Star Game των ρεκόρ. Η Δύση αναδείχθηκε νικήτρια με 196-173 σε ένα παιχνίδι που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο από πλευράς παραγωγικότητας.

Μπορεί το θέαμα να μην ήταν το σημείο αναφοράς, ωστόσο όλοι όσοι βρέθηκαν στο παρκέ είχαν μεγάλη διάθεση και έδωσαν αφορμές για αρκετά highlights. Εκτός από το ρεκόρ παραγωγικότητας (περισσότερα παρακάτω) η Δύση έσπασε το ρεκόρ για τα περισσότερα τρίποντα που πετυχαίνει μια ομάδα με 31, αλλά και το ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων προσπαθειών σε ένα ματς με 82.

Πηγή: ESPN

Ρεκόρ παραγωγικότητας

Στο περσινό All Star Game επιτεύχθηκε νέο ρεκόρ παραγωγικότητας με 321 πόντους, ωστόσο απόψε οι δυο ομάδες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και μοιραία το διέλυσαν. 369 πόντους πέτυχαν συνολικά Ανατολή και Δύση, με τους νικητές να φτάνουν μια ανάσα από το ιστορικό φράγμα των 200. Φυσικά, οι 182 πόντοι που είχαν επιτευχθεί από το ημίχρονο αποτελούν και αυτοί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Πολυτιμότερος ο Γουέστμπρουκ

MVP αναδείχθηκε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που στο παρελθόν έχει πετύχει μόνο ο Μπομπ Πετί. Ο γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είχε 31 πόντους, 5 κλεψίματα, 5 ασίστ και 8 ριμπάουντ στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του και δικαίως ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

«Άγγιξε» τον Τσάμπερλεϊν ο Πολ Τζορτζ

Κορυφαίος παίκτης του παρκέ απόψε ήταν ο Πολ Τζορτζ (δε βγήκε MVP, επειδή η ομάδα του ηττήθηκε). Ο wingman της Ιντιάνα σταμάτησε στους 41 πόντους και ήθελε ακόμη ένα καλάθι για να σπάσει το θρυλικό ρεκόρ των 42 πόντων του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν που κρατά από το 1962.

Παρόλα αυτά ο Τζορτζ έσπασε ένα άλλο ρεκόρ, αυτό των περισσότερων εύστοχων τριπόντων σε All Star Game, πετυχαίνοντας 9.

Ραντεβού στη Σάρλοτ

Στη Σάρλοτ θα διοργανωθεί το επόμενο All Star Weekend με τον Μάικλ Τζόρνταν να είναι ο μεγάλος οικοδεσπότης. Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος παρέλαβε την... φανέλα της διοργάνωσης ως ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς και περιμένει τους αστέρες του ΝΒΑ στο... δικό του γήπεδο το 2017.

 

NBA Τελευταία Νέα