Όταν ο 12χρονος Κάρι «μάγευε» στα παρκέ του Τορόντο (vid & pics)

Όταν ο 12χρονος Κάρι «μάγευε» στα παρκέ του Τορόντο (vid & pics)

Όταν ο 12χρονος Κάρι «μάγευε» στα παρκέ του Τορόντο (vid & pics)

bet365

Λίγες ώρες πριν το All Star Game του Τορόντο το gazzetta.gr παρουσιάζει τα απίστευτα κατορθώματα του 12χρονου Στεφ Κάρι όταν «μάγευε» στα παρκέ της καναδικής πόλης.

Το Τορόντο φοράει τα καλά του για το προσεχές All Star Game και ετοιμάζεται να υποδεχθεί την αφρόκρεμα του παγκοσμίου μπάσκετ.

Το παρών φυσικά θα δώσει και ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη αυτή τη στιγμή, Στεφ Κάρι, ο οποίος όμως δε θα παίξει μπάσκετ για πρώτη φορά στην καναδική πόλη.

Όχι, δεν αναφερόμαστε στο παιχνίδι κόντρα στους Ράπτορς που δίνει κάθε χρόνο ο σταρ των Γουόριορς, αλλά γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, όταν ο Κάρι ήταν 12 χρονών και πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο μαγεύοντας στα παρκέ του Τορόντο.

Η πρώτη γνωριμία του Στεφ με το μπάσκετ στο Τορόντο

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο πατέρας του Στεφ, Ντελ Κάρι, είχε μια αξιοσημείωτη καριέρα στο ΝΒΑ, κυρίως με τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς, ωστόσο τα τρία τελευταία χρόνια του στα παρκέ τα πέρασε στο Τορόντο, αγωνιζόμενος με τη φανέλα των Ράπτορς.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας σεζόν του Κάρι στους Ράπτορς, στο Τορόντο μετακόμισε μόνιμα ολόκληρη η οικογένειά του και φυσικά ο 12χρονος τότε Στεφ.

«Συνάντησα τον Ντελ και μου σύστησε τον Στέφεν, ο οποίος ήταν μια σταλιά παιδί» αφηγείται ο Τζέιμς Λάκεϊ, προπονητής της σχολικής ομάδας του γυμνασίου Queensway, ο οποίος έμελλε να δει από πρώτο χέρι τα μεγάλα κατορθώματα του νεότερου Κάρι.

«Έβαζε κάθε σουτ, οπότε του είπα να αρχίσει να σουτάρει από λίγο πιο μακριά» τονίζει αφηγούμενος το πρώτο workout για τη στελέχωση της σχολικής ομάδας.

«Στο τέλος της διαδικασίας ο Στεφ ευστοχούσε σε σουτ αρκετά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά με το ζόρι τα έβαζαν από τη γραμμή των βολών. Τότε καταλάβαμε ότι είχε κάτι το ξεχωριστό», συνεχίζει ο coach Λάκεϊ.

Η συναναστροφή του με τους ΝΒΑers

Η ζωή του Στεφ ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το ΝΒΑ από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Τόσο αυτός, όσο και ο αδερφός του, Σεθ, έδιναν το παρών σχεδόν σε κάθε προπόνηση των Τορόντο Ράπτορς με αποτέλεσμα να συναναστρέφονται με πολλούς γνωστούς παίκτες του ΝΒΑ.

Ο Στεφ ήταν 12 χρονών ωστόσο είχε ήδη παίξει τα πρώτα του μονά με παίκτες όπως ο Βινς Κάρτερ, ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι, αλλά και ο Άλβιν Ουίλιαμς.

«Δε χόρταινε να είναι στο γυμναστήριο. Ο μόνος παίκτης που ξέρω να προπονείται από τόσο μικρή ηλικία τόσο εντατικά και τόσο σκληρά είναι ο Κόμπι Μπράιαντ», είπε ο Άλβιν Ουίλιαμς.

«Πολλά παιδιά παικτών του ΝΒΑ πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν καριέρα μόνο με το όνομά τους. Όχι όμως τα παιδιά του Ντελ. Όλοι μας θεωρούσαμε την οικογένεια Κάρι την απόλυτη οικογένεια. Όλοι θαυμάζαμε το πόσο δεμένοι ήταν μεταξύ τους» συνέχισε ο άλλοτε παίκτης των Ράπτορς.

Οι 30άρες και το μεγάλο show που «κούφανε» τον προπονητή του

Ο μικρός Στεφ τα έβαζε με το... τσουβάλι στους αγώνες του για το σχολικό πρωτάθλημα. Σε καθημερινή βάση έβαζε 30άρες και 40άρες οδηγώντας την μέχρι τότε άσημη ομάδα του σε μια φανταστική σεζόν.

Οι κανόνες του επέτρεπαν να παίζει σε αγώνες με τη μεγαλύτερη ομάδα, όπου παρά το γεγονός πως είχε μεγάλο μειονέκτημα όσον αφορά τα σωματικά προσόντα συνέχισε να διαπρέπει και εκεί.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης καριέρας του Στεφ Κάρι με το γυμνάσιο του Queensway μόνο μια ομάδα κατάφερε να τον δυσκολέψει.

Όπως διηγείται ο τότε προπονητής του όμως, ο Κάρι οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, πραγματοποιώντας την κορυφαία εμφάνιση 12χρονου που είχε δει ποτέ.

«Χάναμε με 6 πόντους, 90" πριν το τέλος. Κάλεσα τάιμ άουτ και είπα στα παιδιά πως έχω ξεμείνει από ιδέες για το πως θα μπορούσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Ο Στεφ όμως δήλωσε παρών και είπε "Coach δώσε μου την μπάλα. Θα κερδίσω το παιχνίδι για εμάς".

Και απλά το έκανε. Σκόραρε τους 9 από τους τελευταίους 12 πόντους της ομάδας μας και μας οδήγησε στη νίκη. Τα 90" του Στεφ είναι τα πιο απίστευτα δευτερόλεπτα που έχω δει ποτέ στην ιστορία του παιδικού μπάσκετ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λάκεϊ.

Από μικρός στόχευε ψηλά

Εν τέλει ο Κάρι επέστρεψε στη Σάρλοτ την επόμενη σεζόν και άρχισε τη σταδιοδρομία του για να γίνει αυτός που είναι σήμερα.

Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου.

Άλλωστε το είχε γράψει στο βιβλίο της αποφοίτησης. Πολύ απλά και πολύ ταπεινά.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Θεό που μου επέτρεψε να μετακομίσω σε μια καινούρια χώρα και να ζήσω σε ένα νέο περιβάλλον. Ήταν μια υπέροχη ευκαιρία και το απόλαυσα.

Ανυπομονώ να πάω στο ΝΒΑ όταν μεγαλώσω και να ολοκληρώσω την κολεγιακή μου εκπαίδευση»

 

NBA Τελευταία Νέα