Λιμόζ - ΠΑΟΚ 79-61

Λιμόζ - ΠΑΟΚ 79-61
Ευρώπη τέλος και για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο «δικέφαλος» λύγισε στην Γαλλία, ηττήθηκε από τη Λιμόζ με 79-61 και αποχαιρέτησε το φετινό EuroCup.

Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά λίγο οι απουσίες, λίγο η κούραση και ο... πολύς ΜακΚάλεμπ δεν του επέτρεψαν να πάρει τη νίκη.

Ακόμη και το ροζ φύλλο αγώνα να ερχόταν δε θα άλλαζε κάτι, παρά μόνο η ψυχολογία, διότι η Βαλένθια νίκησε την Όλντενμπουργκ στο άλλο παιχνίδι που ενδιέφερε άμεσα τον «δικέφαλο».

Έτσι, ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά την διοργάνωση με ρεκόρ 2-4 στη δεύτερη φάση των ομίλων και 7-9 συνολικά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λιμόζ έπαιξε πιεστική άμυνα σε όλο το παιχνίδι, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ σε πολλές κακές επιλογές επιθετικά. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν αρκετά επηρεασμένοι από τις απουσίες των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη, αλλά και από την κούραση από τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Η Λιμόζ ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν και πήρε διαφορά 14ων πόντων (39-26). Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι και ο «δικέφαλος» μοιραία γνώρισε την ήττα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπο ΜακΚάλεμπ για τη Λιμόζ. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εξαιρετικός και σε μόλις 16 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να πετύχει 17 πόντους με 5/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 4/5 βολές.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Κακαρούδης για τον ΠΑΟΚ. Είχε μόλις 5 πόντους με 1/6 δίποντα και 1/3 τρίποντο, αλλά και 2 φάουλ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η αμυντική λειτουργία της Λιμόζ σε όλο το παιχνίδι που κατάφερε να περιορίσει επιθετικά τον ΠΑΟΚ, οδηγώντας τον σε πολλά βεβιασμένα σουτ και λανθασμένες αποφάσεις (15 λάθη).

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ την εμφάνιση του Δέδα και η Λιμόζ τα πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ δύο πόντων (63%).

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Tην αδυναμία των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου να σκοράρουν μέσα από τα 6,75μ. (7/29, 24%).