EOK δεν εμπιστεύομαι!

EOK δεν εμπιστεύομαι!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
EOK δεν εμπιστεύομαι!
Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την επιλογή του ΑΡΗ που φαίνεται να είναι λανθασμένη, αλλά κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά

Από την πρώτη στιγμή που ο ΑΡΗΣ μπήκε στην διαδικασία επιλογής ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν εκατέρωθεν υποστηρικτές. Η αλήθεια είναι ότι οι παράμετροι, τα θετικά και τα αρνητικά της μίας ή της άλλης διοργάνωσης δεν είναι ευδιάκριτα.

Προσπάθησα όλες αυτές τις μέρες να αντιληφθώ τι προσφέρει η μία και η άλλη διοργάνωση. Το μόνο που πέτυχα ήταν να εκνευριστώ περισσότερο διαπιστώνοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση ο φίλος του ΑΡΗ βιώνει κάτι αντίστοιχο με το θέμα της διαιτησίας.

To champions League(Παροδοία όνομα όταν θα παίζουν οι τριτοτέταρτοι στην καλύτερη και ορισμένοι πεμπτοέκτο στις Λίγκες) με την σφραγίδα της ΦΙΜΠΑ και άρα της ΕΟΚ τυγχάνει ενός πρωτοφανούς σπεκουλαρίσματος από όσους... επιλέγονται να ταξιδεύουν με έξοδα της ομοσπονδίας στις μεγάλες διοργανώσεις και έχουν την αίσθηση ότι πρέπει να ανταποδώσουν. Από την άλλη υπάρχει και η άλλη πλευρά που όλα τα βλέπει στραβά και τρέχει να απαξιώσει την διοργάνωση γαιτί δίνει μόνο 70.000 ευρώ, λες και το Eurocup πλήρωνε έστω και ένα ευρώ στις ομάδες τόσα χρόνια. Κάθε άλλο, εδώ ο συμπολίτης δεν είχε να πληρώσει το παράβολο και ένα χρόνο το κάλυψε ο ΕΣΑΚΕ μέχρι να... διευκολύνει ο Ιβάν.

Τι λοιπόν συμφέρει τον ΑΡΗ; Θα σας σημειώσω το δικό μου πιστεύω, αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα του Λάσκαρη. Προσωπικά δεν έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε εμπλέκεται ο Βασιλακόπουλος και το σύστημα της ΕΟΚ. Ο ΑΡΗΣ έχει απωλέσει τίτλους χάρη στην δικαιοσύνη της ομοσπονδίας με τα αιωνόβια στελέχη και δεν μπορεί τώρα που η συγκεκριμένη διοργάνωση, που στερείται μεγάλων ομάδων να προσπαθεί να κερδίσει από την αίγλη του και ο σύλλογος να της προσφέρει απλόχερα την ιστορία του, το κατάμεστο παλέ, τα τρόπαιά του.

Και μόνο που υπάρχει ΕΟΚ στην μέση ο ΑΡΗΣ θα έπρεπε να επιλέξει την άλλη πλευρά άσχετα αν σε δυο χρονια μπορεί κάποιος κάλλιστα να μου πει ότι η ΦΙΜΠΑ θα δικαιωθεί δικαστικά και δεν θα υπάρχει πλέον Ευρωλίγκα.

Μήπως θα κερδίσει ο ΑΡΗΣ την εύνοια της διοργανώτριας; Χαχαχαχαχα. Καταρχήν οι ανταγωνιστές του σημερα είναι στην ίδια διοργάνωση. Αν όμως υποθετικά ο ΑΡΗΣ δυναμώσει τι ακριβώς θα γίνει; Θα...αδικήσει η ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου τον Παναθηναικό ή τον ΟΣΦΠ για χάρη των ομάδων που την προτίμησαν; Για γέλια και για κλάματα.

Η ευρωλίγκα αυτή την στιγμή έχει τις κορυφαίες ομάδες και ο ΑΡΗΣ θα καλείται να παίζει με το κάτω του μετριου σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία κτλ κτλ κτλ και κάτι απίθανες ομαδες από το Βέλγιο και το Μαυροβούνιο. Αν οι ιθύνοντες της ΚΑΕ θεωρούν ότι αυτό θα είναι θελκτικό για τον Αρειανό προφανώς και κανουν λάθος. Ο ΑΡΗΣ σίγουρα έχει το πιο μπασκετικό κοινό στην Ελλάδα, αλλά φέτος πέρα από την δικαιολογημένη μεγάλη πληρότητα στο Παλέ λόγω των θετικών του Λάσκαρη, της ομάδας, του οράματος κτλ κτλ θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι το ποδόσφαιρο είναι στην Γ εθνική.

Και ναι του χρόνου δεν θα είναι στην Λίγκα, αλλά θα είναι σε πορεία ανόδου από την Β΄. Για να τον κρατήσεις και στην... καλαθόσφαιρα Τετάρτη-Σάββατο θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον Ούνιξ, Τραμπζονσπόρ, Αρμανι και Άλμπα. Όχι ομάδες που ακόμα και η ΦΙΜΠΑ ντρέπεται να οινομάσει και κρύβεται πίσω από τα 4ος ή 5ος στο πρωτάθλημα.

Και βέβαια μας είπαν ότι αν βγει 3ος ή 4ός ο ΑΡΗΣ θα παίξει στην διοργλανωση της ΦΙΜΠΑ. Δηλαδή αν βγει 7ος που θα παίξει; Πάλι ο ΑΡΗΣ ή ακόμα και ο ΠΑΟΚ θα παίξουν. Προσέξτε όμως κάτι. Αν, λέμε αν ο ΑΡΗΣ βγει δεύτερος ή πρώτος που θα παίξει; Πάλι με τον πεμπτοέκτο της Ιταλίας και τον δευτεροτρίτο του Βελγίου;

Θεωρώ λάθος την επιλογή της ΚΑΕ, αλλά κρατάω μία επιφύλαξη. Πρώτον δεν ξέρω όλες τις παραμέτρους, αλλά προφανώς η έλλειψη ενημέρωσης δεν αποτελεί δική μας (του κλάδου) ευθύνη. Δεύτερον θεωρώ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗ να επιλέξει ακόμα και αν διαφωνώ και θεωρώ ότι κάνει λάθος. Δεν έβαλα εγώ 1.5 χαρτί με το καλήμέρα, δεν πλήρωσα εγώ τα χρέη των προηγούμενων, δεν έδωσα όραμα στον κόσμο του ΑΡΗ. Αυτά τα έκανε ο Λάσκαρης και σε κάθε περίπτωση ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ έχοντας μάλιστα όλες τις παραμέτρους κατά νου.

Απλά σημειώνω ορισμένες απλές σκέψεις που μπορούν να αποτελέσουν τροφή και για τον ίδιο σε συνδυασμό με 4-5 πράγματα τα οποία μπορεί να μάθει για το τι έχει τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια από την ΕΟΚ ο ΑΡΗΣ. Ο τελικός του Ηρακλείου (!!!) ή το Λίντο ή της Λάρισας δεν είναι μακριά ή ακόμα και όσα φέτος έγιναν με τις αλλαγές ημερομηνιών. Όταν περιέπαιζε τον λαό του ΑΡΗ ο Τσαγκρώνης δηλώνοντας ότι μπορούν όλοι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ και του ΠΑΟ στην Κρήτη με ταυτότητα από την Κρήτη να πάρουν ισότιμα εισιτήρια. Πώς συγκρατήθηκε και δεν είπε οι κάτοχοι των εισιτηριών διαρκείας του Παναθηναικού έχουν προτεραιότητα; Μπορεί επίσης να μάθει τι συνέβη πριν 11 χρόνια που πήγε να κάνει κάτι ανάλογο η ΦΙΜΠΑ. ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΝ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΘΛΗΜΑ. Αυτούς εμπιστεύεται τώρα ο Λάσκαρης. Δεν ξέρω μπορεί λόγω Ελβετίας να μην τους βλέπει καν. Να τα έχει βρει σε επίπεδο... ΦΙΜΠΑ και να τους κάνει μια χαψιά. Μακάρι, αλλά...

Εμένα άλλο με απασχολεί. Αν όντως η Ευρωλίγκα έβαλε ταβάνι συμμετοχής για τις ομάδες το μπάτζετ των 3.5 εκ ευρώ. Μπορώ να δεχθώ το γιατί δεν θα κάνω ένα τέτοιο μπάτζετ ειδικά από τον άνθρωπο που πήρε επ' ώμου και πληρώνει (και μέσω 99) τα χρέη άλλων. Νομίζω ότι η ΚΑΕ οφείλει να ενημερώσει πρώτα από όλα τον κόσμο της γιατί η Ευρώπη φέτος έδωσε πνοή και αν τα επόεμανα δέκα χρόνια παίζω για να βγω...τρίτος μάλλον το όραμα θα ξεφτίσει πριν ακόμα γιγαντωθεί.

Αφήνω και ένα ακόμα ενδεχόμενο. Αυτό το οποίο εύχομαι. Η στρατηγική να είναι αυτή. Και στο τέλος να δούμε με, τρίπλα και τρίποντο από το κέντρο, τον ΑΡΗ ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται δηλαδή ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ.

ΥΓ1 Επιτέλους θα παίξουμε και μπάλα. Τώρα που οι κινητοποιήσεις των αγροτών κορυφώνονται ο Τζανόπουλος και η επιτροπή του μας ενημέρωσαν ότι θα γίνουν τα ματς. Ο ΑΡΗΣ δυο βδομάδες δεν παίζει στους...Αμπελόκηπους και την ίδια στιγμή έκανε φιλικά με ομάδες από την Κατερίνη και την Ημαθία.

ΥΓ2 Ότι και να γίνει με την Άλμπα, το Παλέ αύριο και κατάμεστο θα είναι και θα βράζει για τη νίκη κόντρα στους Ιταλούς. Έτσι και αλλιώς κάτι χρωστάμε έτσι Τζερέλ;

ΥΓ3 Ο Ζέκα κλωτσάει και βαράει τον Σολτάνι, αλλά διαμαρτύρεται γιατί όπως λέει και του Ολυμπιακού(που το τερμάτισαν με τις δηλώσεις περί άψογου Δημητρόπουλου) τα κάνουν αλλά δεν τιμωρούνται. Της ΑΕΚ παίζουν ξύλο με τους Ατρόμητους, αλλά τους φταίει επίσης το σύστημα πο δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Δέλλα (!!!), ενώ του ΠΑΟΚ βλέπουν μόνο τιις αγκωνιές που τρώνε ή τα δικά τους οφσάιτ που κόβονται, όταν με Καλλονή και οφσάιτ κόπηκε και πέναλτι δεν δόθηκε στους νησιώτες και η μπουνιά του Βίτορ μέσα σε ένα ημίχρονο πέρασε στα ψιλά και δεν υπήρχε πουθενά σε ρεπορτάζ στον Βορρά!

Ξέρω ξέρω δεν θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη. Το δίκαιο και το σωστό θέλουν. Όπως ο Τσίπρας. Με το μνημόνιο, τον ΕΝΦΙΑ, τώρα τα διόδια ή το ασφαλιστικό και τους διορισμούς. Τι σημασία έχει που άλλα έλεγε πριν 5-6 μήνες. Όποτε κάποιος πει για αυτά, κατευθείαν λαμβανει την απάντηση: 40 χρόνια οι άλλοι τι έκαναν ρεεεεεεεεεεε; Έτσι και στην μπαλίτσα. Έρχεται η εξυγίανση που στην πράξη θα είναι ήρθε η σειρά μας! Αμ δε. Πριιιιιιιιιιιιιιιτττττττττττττττττςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!