Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να «χάνει» παίκτες

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να «χάνει» παίκτες

Άρης Λαούδης Άρης Λαούδης
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να «χάνει» παίκτες

bet365

Ο Νίκος Παππάς είναι εκτός από τα δύο τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού και ο Αρης Λαούδης γράφει για την «επένδυση» του 2015 που δεν μπορεί να «καεί» ή να απαξιωθεί μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες.

«Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο Παππάς» αναρωτιούνται οι φίλοι του Παναθηναϊκού και τα ερωτήματα είναι εύλογα για μια επένδυση που ανακοινώθηκε μετά Βαϊων και Κλάδων τον Απρίλιο του 2015 και χαρακτηρίστηκε «τεράστια επιτυχία» καθώς θα αποτελούσε «τον ηγέτη του νέου Παναθηναϊκού»...

Ο Νίκος Παππάς είναι ένα παιδί που έχει αστείρευτο ταλέντο επιθετικά κι αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση και σύζητηση. Αν δεν το είχε άλλωστε θα 'χε πάει σπίτι του εδώ κι αρκετά χρόνια και δεν θα υπήρχαν ομάδες υψηλού επιπέδου που θα του έδιναν δεύτερη και τρίτη ευκαιρία.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν του έδωσε απλά την ευκαιρία, αλλά σε μεγάλο βαθμό επένδυσε το μέλλον του στο πρόσωπο του Παππά. Μπορεί να ήταν βιαστική η κίνηση, μπορεί να ήταν απλά η επιβράβευση μιας καλής χρονιάς, η ιστορία άλλωστε θα δείξει, αλλά η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός επένδυσε ένα πολύ καλό συμβόλαιο σε έναν Ελληνα παίκτη και δεν έχει την πολυτέλεια να την απαξιώσει μέσα σε λίγους μήνες.

Ανεξάρτητα αν ο Τζόρτζεβιτς έχει δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα παράπονα, ανεξάρτητα αν ο Παππάς έχει πάρει μερικά κιλά παραπάνω ή δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά τους τραυματισμούς, η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να «αιμορραγεί» από Ελληνες παίκτες, δεν μπορεί να «χάνει» με... κάτω τα χέρια τους λίγους Ελληνες πάνω στους οποίους θα μπορούσε να στήσει έναν κορμό την επόμενη διετία.

Ο Τζόρτζεβιτς μπορεί να έχει 1000 δίκια σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά είναι δική του δουλειά να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να φέρει τον Παππά στην επιθυμητή κατάσταση. Είναι δουλειά του εκάστοστε προπονητή να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη ή τέλος πάντων να εξαντλεί τις αντοχές του για να κερδίσει η ομάδα του από τις «επενδύσεις» που έχουν γίνει.

Αλλωστε και βραχυπρόθεσμα να το δούμε είναι σαφές πως ο φετινός Παναθηναϊκός, με τις περιορισμένες λύσεις που διαθέτει, δεν έχει την πολυτέλεια να «χάνει» παίκτες. Τα τελευταία δύο παιχνίδια, η μη χρησιμοποίηση στον αγώνα με την Τσεντεβίτα και ο αποκλεισμός του Παππά από το ματς με τον Κολοσσό, ήταν ένα μήνυμα του Τζόρτζεβιτς. Και πολλές φορές μέσα στις ομάδες χρειάζονται κι αυτά. Το ζήτημα είναι ο μεν Παππάς να πιάσει σωστά το μήνυμα και να μπει στη λογική, ο δε Τζόρτζεβιτς να επιμείνει στο πώς θα τον «να τον κάνω καλύτερο» κι όχι πώς θα τον «τελειώσω»...

Από 'κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ψηλό και η αλήθεια είναι πως έχει τη διάθεση να βρει «καλό ψηλό». Μπορεί και να μην τα καταφέρει, αλλά το προσπαθεί πολύ περισσότερο απ' ό,τι το προσπάθησε το καλοκαίρι. Αν δεν το πετύχει δεν μπορεί να κατηγορηθεί που δεν τον βρήκε, αλλά μπορεί να κατηγορηθεί που αποφάσισε Φλεβάρη μήνα να κάνει ό,τι δεν έκανε δύο ολόκληρους μήνες το καλοκαίρι.

Για τον Χέινς είναι παράλογο να κάνουμε ανάλυση με μία προπόνηση στα πόδια του κι ένα παιχνίδι χωρίς καλά - καλά να ξέρει τα ονόματα των συμπαικτών του. Σίγουρα δεν αποκτήθηκε για πεντάλεπτα, αλλά για 15λεπτα κάτι που σημαίνει ότι η πρόθεση είναι να πάρει (επιτέλους) ανάσες ο Καλάθης. Πιέζει στην άμυνα, πήρε τα σουτ που του δόθηκαν όσες φορές έμεινε ελεύθερος, το ζητούμενο είναι να δούμε πόσο γρήγορα θα μπει στο πνεύμα και κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί την οργάνωση του Παναθηναϊκού σε σετ παιχνίδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Άρης Λαούδης
Άρης Λαούδης

Μεγαλωμένος ολημερίς σ' ένα ανοικτό γηπεδάκι στην Αγιά Παρασκευή δύο πράγματα θα μπορούσα να είναι: Ή μπασκετμπολίστας ή δημοσιογράφος κι επειδή το πρώτο ήταν ολίγον δύσκολο για πολλούς λόγους, προτίμησε το δεύτερον, αυτό που συνήθως διαλέγουν οι «αποτυχημένοι αθλητές» για να απαλύνουν τον πόνο τους και να αισθάνονται τη μυρωδιά των αποδυτηρίων. Ως (δήθεν) μπασκετμπολίστας έφτασε να δοκιμάζεται μέχρι τα παιδικοεφηβικά των Αμπελοκήπων, αλλά ως συντάκτης τα κατάφερε μάλλον καλύτερα. Συντάκτης μπάσκετ από το 1993 στο αθλητικό τμήμα του «ΕΘΝΟΥΣ», ρεπόρτερ στα θέματα Παναθηναϊκού από το 1997 μέχρι το 2012, ζώντας όλες τις ένδοξες στιγμές των «πράσινων», αρθρογράφος στα «Πράσινα Νέα», επί χρόνια αρχισυντάκτης στο SentraGoal, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Sentra 103,3 και αρθρογράφος στο Goal News για τις βραδιές της Ευρωλίγκας.