ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΧΙΜΚΙ 89-77

Σφαιρόπουλος: «Κατάθεση ψυχής» (vid)

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Χίμκι και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποθέωσε την προσπάθεια των παικτών του και τη βοήθεια του κόσμου στο -12 των Ρώσων.

Σφαιρόπουλος: «Κατάθεση ψυχής» (vid)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και φυσικά από το αποτέλεσμα επί της Χίμκι.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε αρχικά, «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη που μας επαναφέρει στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις ήττες. Κερδίσαμε τον πρωτοπόρο του ομίλου, μια ομάδα με πλούσιο ταλέντο, που είχε δείξει στο Top 16 πως είναι από τις δυνατές ομάδες του ομίλου κι αυτό η σημασία της νίκης είναι διπλή. Μετρά διπλά και για την ψυχολογία μας, γιατί όταν στο πρώτο ημίχρονο κολλήσαμε μια-δυο φορές και ο αντίπαλος ξέφυγε, καταφέραμε με κατάθεση ψυχής να επιστρέψουμε. Όλα τα παιδιά έδωσαν το 150% και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η νίκη μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια. Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο, θέλουμε να παίζουμε με μεγαλύτερη διάρκεια. Πετύχαμε 51 πόντους στο δεύτερο μέρος, ξεκινώντας από την άμυνά μας. Πήραμε μια καλή νίκη, αλλά τίποτα παραπάνω, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί ο όμιλος είναι πολύ αμφίρροπος», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού. 

Για το πώς ήρθε η ανατροπή ανέλυσε... «Χαμηλώσαμε το σχήμα, γίναμε πιο ευέλικτοι, κάναμε κάποιες αλλαγές στα μαρκαρίσματα βάζοντας άλλους παίκτες σε κλειδιά των αντιπάλων. Αυτό άλλαξε το ρυθμό του παιχνιδιού, μας έκανε πιο πιεστικούς και οι παίκτες μου έκαναν κατάθεση ψυχής. Η προσπάθεια είναι συνολική». 

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε και στη βοήθεια των φιλάθλων... «Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο γιατί ήταν συγκλονιστικός σήμερα και συνέχισε να παροτρύνει την ομάδα μέχρι τέλους. Τους θέλουμε κοντά μας γιατί θέλουμε να διαφυλάξουμε την έδρα μας, με τον κόσμο να μας σπρώχνει προς τις νίκες».

LIVE Συνέντευξη Τύπου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - KHIMKI M.