Σημαντική συμφωνία για τη FIBA

Φάνης Παναγιώτου
Σημαντική συμφωνία για τη FIBA

bet365

Την επίτευξη συμφωνίας με την Perform έκανε επίσημα γνωστή η FIBA, με την παγκόσμια ομοσπονδία να παραχωρεί στη βρετανική αθλητική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον χώρο των Media, τα δικαιώματα της κάλυψης των διοργανώσεων Εθνικών ομάδων από το 2017 έως και το 2033!

Η Perform, που θα αναλάβει να διανείμει τα δικαιώματα σε τηλεοπτικά -και όχι μόνο- δίκτυα, θα καλύψει πάνω από 5.000 ζωντανούς αγώνες σε αυτό το διάστημα, από τελικά Παγκοσμίων Κυπέλλων και Eurobaskett, μέχρι και τα προκριματικά, που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2019. Μέχρι το 2021 θα έχει καλύψει ήδη πάνω από 1.500 αγώνες.

Όσο για τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας; Τονίζεται ότι η συνεργασία των δύο πλευρών εγγυάται επένδυση ύψους σχεδόν 500 εκατ. ευρώ, μέσω της FIBA Media, που ουσιαστικά θα συνδέει τους δύο μεγάλους οργανισμούς.

Ο γενικός διευθυντής της FIBA και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Πάτρικ Μπάουμαν δήλωσε σχετικά: «Αυτή η στρατηγική και καινοτόμα συνεργασία σημαδεύει τη νέα εποχή για τη FIBA. Μας επιτρέπει να συνδυάζουμε τη δύναμη και τα προνόμια της επιτυχημένης εμπορικής μας θυγατρικής εταιρείας -της FIBA Media & Marketing Services SA- με τους εκτεταμένους παγκόσμιους πόρους της Perform. Αυτή η συνεργασία θα στηρίξει τους στόχους της FIBA να κάνει το μπάσκετ την πιο δημοφιλή αθλητική κοινωνία σε κάθε μέρος του πλανήτη, προσφέροντας την εξαιρετική δράση του αθλήματός μας σε όλα τα διαθέσιμα Μέσα».

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Perform, Σίμον Ντένβερ σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτήν τη μακροπρόθεσμη και πρωτοποριακή συνεργασία με τη FIBA. Το μπάσκετ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό προϊόν για την Perform και η FIBA είναι ένας τρομερός εταίρος που συνεχίζει να εξελίσσει το παιχνίδι παγκοσμίως. Οι στρατηγικές της FIBA και της Perform είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες. Θέλουμε να μεγαλώσουμε τις δυνατότητές της, μέσω επενδύσεων στο προϊόν, των πωλήσεων και της διανομής, ώστε να εξασφαλίσουμε στους φιλάθλους σε ολόκληρο τον κόσμο ότι θα έχουν πλήρη πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο των αγώνων της FIBA σε όλες τις πλατφόρμες».

 

Τελευταία Νέα