Όλοι ξέρουμε τι χρειάζεται...

Όλοι ξέρουμε τι χρειάζεται...

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Όλοι ξέρουμε τι χρειάζεται...
Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το τι χρειάζεται ο ΑΡΗΣ για να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα των οπαδών του

Ο ΑΡΗΣ έχασε ένα δικό του παιχνίδι στην Λιθουανία και κατά ένα μεγάλο ποσοστό και την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς μάλλον είναι απίθανο αυτή η Νεπτούνας να κερδίσει μέσα στην Γερμανία.

Όταν την επόμενη Τετάρτη το Nick Galis Hall θα φιλοξενεί την Αρμάνι ο ΑΡΗΣ θα ξέρει ήδη αν θα αγωνιστεί για το γόητρο και να παραμείνει η μοναδική αήττητη έδρα στο Eurocup ή αν θα παίζει για την πρόκριση. Σε κάθε περίπτωση και στην Λιθουανία και στην Γερμανία, αλλά και την διαφορά κόντρα στην Άλμπα στην Θεσσαλονίκη την έχασε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Είναι ο τρόπος με τον οποίο έχασε από τον Κόροιβο στην αρχή της χρονιάς, αλλά και ο τρόπος που οδήγησε και σε άλλες ήττες όπως με τον Κολοσσό. Ο ΑΡΗΣ είχε και στην Λιθουανία, έναν εκπληκτικό Γουότερς στο επιθετικό κομμάτι, που όμως όταν πιέστηκε στα τελευταία λεπτά απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης, εκτελεστής με κρύο αίμα, φιλότιμος, δουλευταράς, αλλά με δυο αδυναμίες. Ένα την άμυνα και δεύτερο και κυριότερο το γεγονός ότι όταν πιέζεται δεν έχει τον τρόπο να αποφύγει λάθη που στοιχίζουν.

Ανακάλυψα την Αμερική; Όχι βέβαια! Είναι...κακή επιλογή ο Γουότερς για τον ΑΡΗ; Η απάντηση είναι και πάλι... ΟΧΙ! Μία επιλογή δεν κρίνεται από αυτό που δείχνει μόνο στο παρκέ ή αν θέλετε στο γήπεδο. Είναι και πόσα χρήματα σου κοστίζει. Ένας παίκτης, λοιπόν, των 70.000 είναι φυσιολογικό να καταφέρει να σε οδηγήσει μαζί με τους υπόλοιπους σε μεγάλες νίκες όταν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και τον βοηθήσουν και οι συγκυρίες, αλλά παράλληλα θα υπάρχουν και παιχνίδια που θα τα χάσεις με τον ίδιο τρόπο που κέρδισες τα προηγούμενα.

Για αυτό ο ΑΡΗΣ κέρδισε μέσα στην Ούνιξ, μέσα στην ΑΕΚ, μέσα στο ΠΑΟΚ και από την άλλη έχασε από τον Κόροιβο, από την Άλμπα, την διαφορά με τους Γερμανούς στην Θεσσαλονίκη και προχθές από τη Νεπτούνας.

Μην μπερδευτεί κανείς και σταθεί μόνο στον Γουότερς γιατί στην Λιθουανία αν ο Μακνίλ έπαιζε το 50% από ότι έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ ή ο Γουάιτ ήταν απλά υποφερτός στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ θα κέρδιζε. Είναι όμως ακριβώς αυτές οι λεπτομέρειες που γέρνουν προς την μία ή την άλλη πλευρά. Στην Πυλαία τα σουτ μπήκαν και ο ΑΡΗΣ κέρδισε. Το ίδιο και με την ΑΕΚ. Στην Λιθουανία ή με την Άλμπα η τρικυμία των τελευταίων λεπτών οδήγησε στην ήττα. Στην Ιταία με την Αρμάνι όπου η πίεση ήταν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ήρθε η συντριβή.

Σε μία χρονιά μεταβατική όμως, όπου βέβαια ο κόσμος ανυπομονεί να επιστρέψει στην θέση του Αυτοκράτορα και...ξεφεύγει μετά από ήττες, θεωρώ ότι είναι ευεργετικό το ότι όλοι ξέρουμε ποοιες είναι οι αδυναμίες της ομάδας. Είναι τόσο χτυπητές στον άσο, το τρία και το πέντε και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται να...κολλήσουν δίπλα σε παίκτες όπως ο Μακνίλ και ο Γουάιτ, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις.

Ο κόσμος από την μία πρέπει να αντιληφθεί ότι η χρονιά είναι μεταβατική και από την άλλη διοίκηση και τεχνική ηγεσία να κάνουν ότι πρέπει ώστε τη νέα σεζόν να γίνουν αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν και φυσικά με ένα μεγαλύτερο μπάτζετ-ανάλογο και της διοργάνωσης που θα παίξει στην Ευρώπη-. Είναι ξεκάθαρο ότι φέτος ενίσχυση θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση που ο προπονητής θέλει το κάτι παραπάνω για τα πλέι-οφ και ως εκεί.

Και τα σημειώνω αυτό για να σταματήσουμε άπαντες να αναλωνόμαστε σε συζητήσεις...ενίσχυσης όταν δεν υπάρχει συνειδητά πλέον τέτοια πρόθεση. Να τελειώσει, λοιπόν, θετικά η σεζόν με τον ΑΡΗ στην πρώτη τετράδα και από εκεί και έπειτα πραγματικά η κρίση στις κινήσεις θα είναι από όλους πιο αυστηρές γιατί πολύ απλά είναι τόσο...ξεκάθαρο τι είναι απαραίτητο.

YΓ1 Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι όλα όσα αναφέρω αφορούν τα έκτος έδρας παιχνίδια. Γιατί εντός έδρας σε ένα γήπεδο με μ.ο. 80-90% πληρότητα ακόμα και με τα Τρίκαλα και την Καβάλα (μη εμπορικούς αντιπάλους) και τίγκα στα μεγάλα ματς και όλα τα ευρωπαικά, υπάρχει και ένας "παίκτης" που δεν μπορεί κανείς ούτε να τον μαρκάρει, ούτε να τον σταματήσει.

ΥΓ2 Εγώ θα τον κρατούσα και του χρόνου τον Γουότερς. Αλλά για δυάρι μαζί με τον Μακνίλ...

ΥΓ3 Πέμπτη σήμερα και δεν ξέρουμε ακόμα αν θα παίξει η ομάδα την Κυριακή! ΕΠΟ κύριοι...

ΥΓ4 Πειθαρχικά ελεγκτέος ο κ. Λεοντής. Ποιος είναι αυτός; Ο Πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων που κράτησε τον ΑΡΗ στην Γ εθνική εφαρμόζοντας το νέο ΚΑΠ, ενώ αυτό απαγορεύονταν από τον αθλητικό νόμο και βέβαια 4 μήνες μετά ο ΟΦΗ δικαιώθηκε και πήρε πίσω τους 6 βαθμούς ακριβώς για αυτό. Επειδή δεν θα μπορούσε να ισχύσει ο νέος ΚΑΠ, που όμως ίσχυσε για τον ΑΡΗ για να μείνει η football league με 18 ομάδες και να έχουν ήδη αποχωρήσει 2 και να έπεται συνέχεια κύριε Καλογιάννη, που επίσης αποχωρήσατε. Δεν ξεχνώ ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος Αρειανός θέλω να πιστεύω...

ΥΓ5 Μπράβο στον Τσούπκοβιτς που ενώ έχει ακούσει τόσα πολλά προσπαθεί, δουλεύει και παίζει όσο μπορεί.

ΥΓ6 Μία αγωνιστική για τα αίσχη στην Πυλαία και ενώ υπήρξε και τραυματισμός αξιωματούχου του αγώνα!!! Ο ΑΡΗΣ 2 με ΠΑΟΚ και 4 με ΑΕΚ πέρσι όταν μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση δεν υπήρχε ούτε τραυματισμός, ούτε αντικείμενα. Κύριε Κοντωνή, όλα καλά; Αλλά θα μου πεις περιμένω εγώ δικαιοσύνη στον αθλητισμό, όταν όλη η Ελλάδα είναι στους δρόμους;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!