Euroleague: Τσεντεβίτα - Παναθηναϊκός στις 20:00

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Τσεντεβίτα - Παναθηναϊκός στις 20:00
Στην Κροατία με αντίπαλο την Τσεντεβίτα δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός για την 6η αγωνιστική του TOP 16 της Euroleague. Τζάμπολ στις 20:00, τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 2.

Η ιστορία τους δεν συγκρίνεται. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος σε σύγκριση με την Τσεντεβίτα κι αυτό που οφείλει να κάνει στην Κροατία είναι να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα στις… αποσκευές του. Δεν είναι, όμως, μόνο η ιστορία που… επιτάσσει το «διπλό».

Ο Παναθηναϊκός έτσι κι αλλιώς χρειάζεται τη νίκη, αφού διαφορετικά θα μπει σε… μεγάλες περιπέτειες. Το γνωρίζουν κι οι ίδιοι άλλωστε. «Ίσως το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς», δήλωσε ο Αντώνης Φώτσης.

Βέβαια, το έργο του «Τριφυλλιού» μόνο εύκολο δεν αναμένεται, αφού η Τσεντεβίτα έχει αποδείξει φέτος πως είναι ικανή για το καλύτερο. Από την άλλη, το ευχάριστο είναι πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα βρεθεί κανονικά στο παρκέ, κάτι που αφήνει τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο μόνο του στο… πράσινο απουσιολόγιο.

Αντίθετα, οι Κροάτες έχουν πιο σοβαρά προβλήματα, με τον Λούκα Ζόριτς ν’ αγωνίζεται -κατά πάσα πιθανότητα- δίχως να είναι 100% έτοιμος και τον Λούκα Μπάμπιτς να βρίσκεται στα… πιτς.

«Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας 10ετίας στην Ευρώπη. Ξέρουμε το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ σε συλλογικό κι εθνικό επίπεδο. Ξέρουμε και πώς παίζουν. Πρόκειται για μία πολύ συμπαγή ομάδα, μ' εξαιρετική άμυνα, χαμηλό σκοράρισμα και θα 'ναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εμφανιστούμε υπό αυτές τις συνθήκες», σχολίασε ο head coach της Τσεντεβίτα, Βέλικο Μρσιτς.

«Έχουμε μπροστά μας ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην πορεία μας στη Euroleague. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη. Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών αλλά ο καθένας πρέπει να κάνει το καλύτερο που μπορεί αψηφώντας τους πόνους. Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη», ανέφερε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ
*Ο Τζέικομπ Πούλεν έχει βάλει ένα τουλάχιστον τρίποντο στις 11 τελευταίες 11 συμμετοχές του στη Euroleague, ενώ έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε όλα τα ματς του TOP 16.
*Ο Μίρο Μπίλαν έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων στα 19 από τα 20 τελευταία του ματς στη Euroleague.
*Ο Φραν Πίλεπιτς δεν έχει χάσει βολή στην καριέρα του στη Euroleague. Μετράει 20/20.
*Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει βάλει τουλάχιστον ένα τρίποντο στις τελευταίες του πέντε συμμετοχές στη Euroleague.
*Ο Νικ Καλάθης είναι ο κορυφαίος… κλέφτης στη διοργάνωση με 2.1 κατά μέσο όρο. Έχει κάνει τουλάχιστον 1 κλέψιμο στα τελευταία 11 ματς.