Ο θρίαμβος του Πανερυθραϊκού, ο… Αλίχοντζιτς και το Περιστέρι

Φάνης Παναγιώτου
Ο θρίαμβος του Πανερυθραϊκού, ο… Αλίχοντζιτς και το Περιστέρι

bet365

Στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας πέρασε η 15η αγωνιστική της Α2 και το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό, παρουσιάζοντας τους πρωταγωνιστές, όπως και τα γεγονότα που ξεχώρισαν.

Το ρεπορτάζ της αγωνιστικής, τα στατιστικά, όπως κι η βαθμολογία ΕΔΩ

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Ο Φάρος Κερατσινίου ήταν η ομάδα έκπληξη της φετινής σεζόν. Οι επιτυχίες του στο Κύπελλο, όπως και το αήττητο σερί που… έτρεχε, ακούστηκαν σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του Φάρου, με τον Πανερυθραϊκό να φτάσει σε μία σπουδαία νίκη, έπειτα από ένα φοβερό ματς, που κρίθηκε στο φινάλε!

Ο MVP ΤΗΣ… 15ης ΣΤΡΟΦΗΣ
Ο Λουκάς Γιαουρτόγλου έβαλε το καθοριστικό καλάθι στο τέλος της αναμέτρησης του Πανερυθραϊκού με τον Φάρο Κερατσινίου και δεν μπορούσε παρά να… αναδειχθεί MVP της αγωνιστικής. Είναι ο άνθρωπος που σταμάτησε τον Φάρο και γενικά πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, καθώς σε 23:27 που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 13 πόντους, έχοντας παράλληλα στο ενεργητικό του 6 τελικές πάσες.

ΠΑΙΚΤΗΣ… ΚΛΕΙΔΙ
Στα… δύο αυτή την εβδομάδα το συγκεκριμένο «βραβείο». Κι αυτό γιατί δεν μπορούμε ν’ αγνοήσουμε την προσφορά του Φάχρο Αλίχοντζιτς, ούτε τις λύσεις που έδωσε ο Μιχάλης Πολυτάρχου. Ο ψηλός του Προμηθέα βοήθησε την ομάδα της Πάτρας να φτάσει στη σπουδαία νίκη επί της Κύμης, καθώς τελείωσε το ματς με 13 πόντους - 12 ριμπάουντ, ενώ έπαιξε και καλή άμυνα μέσα στη ρακέτα. Από τη μεριά του, ο πολύπειρος γκαρντ του Περιστερίου βοήθησε τα μέγιστα (17π., 8ασ., 0λ.) την ομάδα των δυτικών προαστίων να ρίξει στο καναβάτσο τον Δούκα και να πάρει σημαντική… ανάσα στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ «COACH ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ»
Πριν από λίγο καιρό είχε κάνει το… μπαμ με την Κύμη. Ο Πανερυθραϊκός, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Έριξε στο καναβάτσο και τον πολύ ισχυρό Φάρο, δείχνοντας γι’ ακόμα μία φορά πως στην ομάδα γίνεται σωστή δουλειά. Ο Πανερυθραϊκός δεν είναι ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, φτάνει, όμως, σε σπουδαία αποτελέσματα, με τον coach Δημήτρη Χουχουλή να πιστώνεται δεδομένα ένα μεγάλο μερίδιο, αφού η δουλειά που κάνει βγαίνει στο παρκέ.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Guard: Λουκάς Γιαουρτόγλου
Πανερυθραϊκός - Φάρος 77-75
[13π., 2ρ., 3λ., 6ασ. σε 23:27]

Guard: Ντίνος Αχής
Ψυχικό - Δόξα Λευκάδας 116-115
[21π., 1λ., 1ασ., 1κλ. σε 27:09]

Guard/Forward: Κώστας Τότσιος
Λιβαδειά - Εθνικός 69-77
[18π., 2ρ., 1λ., 2ασ. σε 31:38]

Forward/Center: Δημήτρης Κατιάκος
Περιστέρι - Δούκας 78-71
[16π., 5ρ., 1λ., 3ασ. σε 20:09]

Center: Φάχρο Αλίχοντζιτς
Κύμη - Προμηθέας 67-77
[13π., 12ρ., 3λ., 1ασ., 1κοψ. σε 26:24]

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα