ΞεχΑΡΜΑΝΙασαν...

ΞεχΑΡΜΑΝΙασαν...

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
ΞεχΑΡΜΑΝΙασαν...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφεί για το Αυτοκρατορικό πέρασμα και από την Πυλαία, αλλά και τον τεράστιο Νίκο Λαζαρίδη σε συνδυασμό με τις καταγγελίες για...τρυπήματα.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε χωρίς καμία αμφιβολία ήταν για τον οπαδό του ΑΡΗ από αυτά που έβγαλε γούστα. Καταρχήν νίκη επί του συμπολίτη μέσα στο γήπεδο της Πυλαίας και μάλιστα με ανατροπή του σκορ και μιας διαφοράς δέκα πόντων. Παράλληλα πάντα στα πλαίσια της καζούρας, δεν είναι και λίγο πράγμα το σκηνικό με τον Λαζαρίδη. Και φυσικά δεν εννοώ αυτό το οποίο έγινε με τον “τύπο” που σημάδεψε και χτύπησε με αντικείμενο τον παίκτη του Ατρομήτου.

Παγκοσμίως σε ένα γήπεδο όταν αγωνίζεται ένας παίκτης, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον αιώνιο αντίπαλό σου ειδικά σε τοπικό επίπεδο, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όταν αυτός ο παίκτης σκοράρει και διαμορφώνει το αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό ο Αρειανός που εκείνη την μέρα είχε πάρει το τρακτέρ του για τις απεργιακές κινητοποιήσεις (αυτή δεν ήταν η καζούρα;) και δεν είδε την ομάδα του να αγωνίζεται, να κάνει καζούρα.

Και προσέξτε ο Λαζαρίδης δεν είναι από τα παιδιά που χρειάζεται να πουλήσει...οπαδιλίκι στον κόσμο του ΑΡΗ. Δεν είναι ένας παίκτης που ανάμεσα σε άλλα στην καριέρα του πέτυχε και ένα από τα πλέον σημαντικά γκολ της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου με το 2-3 στην Μαδρίτη.

Ο Λαζαρίδης φόρεσε για δυο χρόνια το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΑΡΗ, αλλά έκανε και κάτι άλλο ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ που ενώ ο ΑΡΗΣ του χρωστούσε (και του χρωστάει) περίπου 100.000 ευρώ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ και όχι ρήτρες και συμβόλαια επόμενων χρόνων ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ!

Όταν... πριμαντόνες που πήραν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΤΟΥΣ και έκαναν προσφυγές για να πάρουν κι άλλα μέσω περίεργων ρητρών ή συμβόλαια των επόμενων ετών και οδήγησαν τον ΑΡΗ στην Γ εθνική, ο Λαζαρίδης απλά... εμπιστεύτηκε τον σύλλογο με τον οποίο δέθηκε όσο με κανέναν άλλο. Και ενώ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ από τους παράγοντές του, κατέρριψε ένα ακόμη μύθο, ότι οι παίκτες φεύγουν...μαλωμένοι και πλέον δεν αποτελεί μυστικό ότι είναι πολύ πιθανόν να κλείσει την καριέρα του στον ΑΡΗ.

Ο Λαζαρίδης φυσικά κατακρίθηκε γιατί έκανε μία κίνηση που την κάνουν σχεδόν σε όλα τα γήπεδα. Την έχει κάνει ουκ ολίγες φορές και παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά τότε εκείνος είναι ο μάγκας. Ο Λαζαρίδης που άκουγε να βρίζουν την μάνα του από το πρώτο λεπτό και μετά από ένα γκολ σε αυτούς απευθύνθηκε και τους ζήτησε να σωπάσουν...προκάλεσε.

Στο μπάσκετ όταν ο ΑΡΗΣ έφαγε τους 40 στο κεφάλι, στην Θεσσαλονίκη είχες την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο ματς το έχασε από τον συμπολίτη. Μάλιστα επειδή η ήττα του ΑΡΗ συνέπεσε και με ένα ανέβασμα του συμπολίτη και τι δεν ακούστηκε από αυτούς που μέχρι το βράδυ της Κυριακής στις 9 ζητούσαν από την ομάδα τους να τους... “κάνει την χάρη”, αλλά στο τέλος και αφού έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια μας δήλωσαν ότι δεν ασχολούνται με το μπάσκετ και πώς το παιχνίδι ήταν αδιάφορο!!!

Ματς φυσικά ανάμεσα σε ΑΡΗ και ΠΑΟΚ δεν είναι ποτέ αδιάφορο. Εδώ σε αυτή την γωνιά κάνατε καζούρα για το βόλει και στο μοναδικό άθλημα που η Θεσσαλονίκη έβαλε στο περιθώριο για κάποια χρόνια την Αθήνα, δεν ασχολείστε; Πότε δηλαδή ασχολείστε; Με το βόλει πέρσι και φέτος; Με το χαντμπολ εδώ και 3-4 χρόνια, με το ποδόσφαιρο όταν πηγαίνατε καλά; Με το μπάσκετ όμως ακόμα και όταν γέμιζε το Παλέ και από τους δυο, πάλι δεν ασχολιόσασταν επειδή χάνατε;

Ο ΑΡΗΣ ειναι η μοναδική ομάδα με τέτοια δυναμική, με τόσο κόσμο, με τέτοια παρουσία στο γήπεδο με τέτοιο DNA που ενώ πάει από κατραπακιά σε κατραπακιά, ενώ σέρνεται στα χωράφια της Γ εθνικής, ο οπαδός του ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.

Δεν περιμένει μόνο τις επιτυχίες, δεν νοιάζεται μόνο για τρόπαια ή τίτλους. Ναι φυσικά υπάρχει και αυτό το κομμάτι. Οι... Αρειανοί της Μαδρίτης και του Μάντσεστερ. Αλλά θα σημειώσω και μία παράμετρο σε σχέση με τους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη επί ενός αντιπάλου πολύ χειρότερου και μία ςομάδας που σε καμία των περιπτώσεων για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Αυτοκράτορα τυ ελληνικού μπάσκετ.

Είδα Αρειανούς να...στραβώνουν επειδή οι παίκτες μέσα στο γήπεδο της Πυλαίας ή 100 φίλοι της ομάδας στο Παλέ πανηγύρισαν τη νίκη. Για μένα κακώς. Όχι γιατί έκανε κάτι φοβερό ο ΑΡΗΣ. Μία νίκη πέτυχε που του σφράγισε την τετράδα (αδιάφορο κατά τα άλλα το ματς) και του δίνει την δυνατότητα από τα δικά του χέρι-αφού φιλοξενεί την ΑΕΚ- να κριθεί η 3η θέση στην κανονική διάρκεια.

Ο Αρειανός όμως ΞεχΑΡΜΑΝΙασε. Είναι τεράστια η πίεση της Γ εθνικής, της καζούρας κι όλων των υπολοίπων. Και η λέξη δεν είναι καθόλου τυχαία αν σκεφτείτε την κηδεία με ξένα κόλλυβα που έκαναν οι συμπολίτες πριν λίγες μέρες.

Παρατηρώ βέβαια με λύπη μου, ότι συνεχίζουν μόνο να θέλουν και να επιδιώκουν την καζούρα, αλλά να μην την δέχονται. Δεν χρειάζονται αναλύσεις για το γεγονός ότι δεν έχουν μάθει να χάνουν. Όποτε ο ΑΡΗΣ κερδίζει εκεί μέσα και πλέον η συχνότητα είναι όλο και μεγαλύτερη τα ίδια και τα ίδια. Διακοπή στην διακοπή. Φέτος πάντως παιδιά δύσκολα θα ξανασυναντηθούμε και από του χρόνου δεν θα με βλέπετε...

ΥΓ1 Στο επόμενο σημείωμα οι αναφορές για Πελεκάνο, Ουότερς, Γουάιτ, Μακνιλ και Τσούπκοβιιιιιιιιιιιιιιιιιιτς και γκοοοοοοοοοοοοοοοοοολ!

ΥΓ2 Αν έγραφα εγώ αυτά τα οποία είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης για τα εκ των έσω τρυπήματα φυσικά θα υπήρχαν πολλά σχόλια περί οπαδών δημοσιογράφων, εισαγγελέων κτλ κτλ. Ή μήπως όχι; Ή μήπως δεν έχει γίνει πολλές φορές επειδή δεν αντέχεται η αλήθεια; Άνοιξαν οι πόρτες μετά τον Ολυμπιακό είπε ο... δικός σας Άγγελος. Εσείς μπορείτε να γράψετε από κάτω για τα 80 του Γιαννιώτα που ο ΑΡΗΣ τα επέστρεψε με νομίμες και ξεκάθαρες διαδικασίες και όχι κάτω από το τραπέζι ή μία δήλωση του 1993 και του 2003 από κάποιον πικραμένο παράγοντα. Η ουσία δεν αλλάζει...

ΥΓ3 Τι θα γίνει ρε παιδιά με εκείνες τις μηνύσεις που θα έκανε ο ΑΣ ΠΑΟΚ στον παράγοντα του Ηρακλή που είχε βγει και είχε πει για τον ΣΔΟΕ...ψευδώς όπως φωνασκούσατε. Έγιναν; Κατατέθηκαν; Είπε ψέμματα ο άνθρωπος τελικά ή αλήθεια;

ΥΓ4 Θέμα Πρέλεβιτς. Φυσικά και δεν είμαι δικαστής να αποφανθώ για το αν ο άνθρωπος πρέπει να καταδικαστεί για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις οποίες παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα. Θέλω να συγκρίνετε όμως την αντιμετώπιση οι αναγνώστες των μίντια και οι ακροατές των ραδιοφώνων της Θεσσαλονίκης- με περιπτώσεις παραγόντων του ΑΡΗ για τους οποίους όχι μόνο δεν υπήρξε βούλευμα, αλλά απλά και μόνο διερέυνηση και στο τέλος επειδή δεν προέκυπτε τίποτα δεν προχωρούσε καμία δίωξη. Και προσέξτε δεν αναφέρομαι σε κακοδιαχείριση ή λάθος χειρισμούς με δημιουργία χρεών. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα και ζήτημα. Μεγάλη ιστορία για εσωτερική έρευνα του συλλόγου.

Αυτή την ίδια ομπρέλα προστασίας, που σηκώθηκε πάνω από το κεφάλι του Μπάνε-μακάρι ο άνθρωπος να αποδειχθεί αθώος- οι ίδιοι άνθρωποι την έχουν χρησιμοποιήσει για να σπάσουν το κεφάλι του κάθε Αρειανού!Βοήθησε βέβαια και η δική μας κερκόπορτα που άνοιξε με δόλιους αντιπολιτευτικούς στόχους.

Αλλά από τέτοιες συμπεριφορές έχω εξοργιστεί πολλές φορές και λειτουργήσει με λάθος τρόπο προσωπικά. Το έχω αντιληφθεί όμως και προσπαθώ. Αυτός βέβαια (να τρελαθούμε, να εξοργιστούμε και να χάσουμε το δίκιο μας) είναι και ο στόχος, αλλά ελπίζω πλέον ο Αρειανός να έχει καταλάβει...

ΥΓ5 Παρόμοιο είναι αυτό που συμβαίνει με Σχορτσιανίτη. Ξέρουν ότι είναι αστείο να μιλήσουν για διαιτησία. Επικεντρώνονται λοιπόν στο ότι βγήκε ο Σόφο με 4 φάουλ στον πάγκο και γύρισε το ματς. Το ότι έκανε φυσικά άλλα 3 ίδια φάουλ δεν το σημειώνει κανείς παρέα με το "έγκλημα " του Σούλη να βγαίνει ο Σόφο πάνω στα γρήγορα πόδια του Μακνιλ ή του Γούοτερς και φυσικά για να τους σταματήσει να πρέπει να κάνει τάκλιν. όπως επίσης δεν σημειώνει ότι ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά γιατί από το 6΄, Γουάιτ και Χάγκινς ήταν στον πάγκο με τρία φάουλ. Γιατί όταν μπήκαν μέσα στο 25 όλοι είδαμε τι έγινε. Κάντε μας την χάρη,λοιπόν...

ΥΓ6 Είδα πάρα πολλές φωτό στο διαδίκτυο για το χθεσινό ματς και όχι μονο. Με καζούρα, με μπινελίκι, άλλες που ξέφυγαν, άλλες που προκάλεσαν, αλλές όμως που έβγαλαν γέλιο. Καταλάβετε ότι δεν υπάρχε ΑΡΗΣ χωρίς τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει ΟΣΦΠ χωρίς τον ΠΑΟ και το ανάποδο. Αφιερωμένη η φωτό σε όσους νιώθουν από χαβάλε, πλάκα...καζούρα. ότι έμεινε δηλαδή στον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!