Υπέρ της FIBA ο Κιριλένκο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Υπέρ της FIBA ο Κιριλένκο

Ο Αντρέι Κιριλένκο ως πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας τάχθηκε υπέρη της FIBA και κατά του πλάνου της Ευρωλίγκας. 

Υπέρ της FIBA ο Κιριλένκο

Ως πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας ο Αντρέι Κιριλένκο νοιάζεται για το καλό όλο των ρωσικών ομάδων και όχι ορισμένων εξ αυτών.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «sportfakt.ru» ανέφερε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ο μέγιστος αριθμός των ρωσικών συλλόγων πρέπει να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η εθνική ομάδα πρέπει να έχει στη διάθεσή της τους καλύτερους παίκτες. Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι είμαστε στο πλευρό της ΦΙΒΑ. Το καλεντάρι της Ευρωλίγκας δεν περιλαμβάνει παράθυρα για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Δηλαδή, αν η ομάδα έπρεπε να παίξει προκριματικά αυτό το Φεβρουάριο, ο Μπαζάρεβιτς δεν θα μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των παικτών της ΤΣΣΚΑ, της Χίμκι,της “Λοκο” καθώς και στους Μοζκγόβ και Καράσεβ. Σίγουρα αυτή δεν είναι η εκδοχή της ομάδας, που όλοι ονειρευόμαστε.

Φυσικά, η ομοσπονδία μας διαφωνεί κάθετα με το γεγονός ότι η χώρα μας από την επόμενη σεζόν θα έχει μόνο μία θέση στην Ευρωλίγκα. Έτσι, θεωρούμε ότι η στάση του Τζόρντι Μπερτομέου απέναντι στους συλλόγους μας και την εθνική ομάδα είναι άκρως αρνητική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνο οι διοργανώσεις της FIBA ​​είναι επίσημες. Η Ευρωλίγκα είναι ένα εμπορικό τουρνουά.

Φυσικά, δεν έχουμε την πρόθεση να καθορίζουμε το αν θα συμμετάσχει μια ομάδα στην Ευρωλίγκα, το Τσάμπιονς Λιγκ η κάπου αλλού. Ναι, ακόμη και στο ΝΒΑ, αν αυτό επεκταθεί στην Ευρώπη! Απλά είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της εθνικής ομάδας. Οι ομάδες μας θα πρέπει στο συντομότερο χρονικό διάστημα να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Είναι σαφές ότι η ΤΣΣΚΑ, η οποία έχει μια εγγυημένη θέση στην Ευρωλίγκα, θα θελήσει να συνεχίσει στην διοργάνωση. Αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα για την Χιμκι και την “Λοκο” να συμμετάσχουν στο EuroCup. To Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει πιο ελκυστικό και από αθλητικής αλλά και από οικονομικής άποψης. Μέχρι τις 20 Μαρτίου, όταν θα γίνει η κλήρωση της FIBA, οι ομάδες θα πρέπει να προσδιορίσουν οριστικά τη θέση τούς. Το να κάθεσαι και να περιμένεις είναι λάθος επιλογή. Γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνεις εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την επόμενη σεζόν.

Πώς θα ενεργήσει η ομοσπονδία και η FIBA αν η ​​Ευρωλίγκα συνεχίζει να αγνοεί το νέο καλεντάρι;

Σίγουρα δεν θα προσπαθήσουμε να αποκλείσουμε κάποιον η να επιβάλουμε πρόστιμο, αυτό είναι κάτι που δεν μας εκφράζει. Ναι, υπάρχουν διατάξεις βάσει των οποίων οι σύλλογοι υποχρεούνται να αφήνουν τους παίκτες να συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας. Αλλά η ομοσπονδία δεν θα επιβάλει σκληρές κυρώσεις κατά των παικτών η των συλλόγων. Ούτε η FIBA έχει την διάθεση να το κάνει αυτό. Όλοι περιμένουν του συλλόγους να καθορίζουν τη θέση τους. Αλλά νομίζω ότι για τις ομάδες του διαμετρήματος της Ζενίτ και της Νίζνι Νόβγκοροντ το τουρνουά της FIBA είναι μια win-win επιλογή».

Best of internet