Πρόβλημα με τις ημερομηνίες, σκέψεις για Ευρωλίγκα α λα ΝΒΑ!

Γιάννης Ράμμας
Πρόβλημα με τις ημερομηνίες, σκέψεις για Ευρωλίγκα α λα ΝΒΑ!
Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός μεταξύ άλλων συναντήθηκαν (27/1) με την Ευρωλίγκα στη Βαρκελώνη και συζήτησαν πώς θα χωρέσουν στο καλεντάρι τις πρώτες 30 αγωνιστικές. Διαβάστε στο gazzetta.gr για τις σκέψεις α λα ΝΒΑ!

Πώς θα σας φαινόταν, αν οι «αιώνιοι» έδιναν δύο αναμετρήσεις Ευρωλίγκας μέσα στην ίδια εβδομάδα και με αντιπάλους απ' την ίδια χώρα;

Το νέο πλάνο θέλει +6 αγωνιστικές (30) έναντι των μέχρι σήμερα 24 (10+24) μέχρι τα playoffs κι αυτό συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό κι ακόμη 25 ομάδες (Ευρωλίγκας & EuroCup) ως πιθανή λύση στο πρόβλημα των ημερομηνιών.

Έτσι δεν αποκλείεται απ' τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός να καλούνται ν' αντιμετωπίσουν πχ. δύο ισπανικές ομάδες σε διάστημα σχεδόν 48 ωρών (πχ. Τρίτη-Πέμπτη)!

Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο ακόμα, αφού αυτή ήταν απ' τις πρώτες συναντήσεις τους μετά την υπογραφή της 10ετούς συμφωνίας.

Παρόντες από ελληνικής πλευράς ήταν οι κ.κ. Σταυρόπουλος (γενικός διευθυντής ΚΑΕ Ολυμπιακός) & Μπαλτάκος (αντιπρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκός).

Πέραν των «αιωνίων», εγγυημένη συμμετοχή στη νέα Ευρωλίγκα έχουν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Αναντολού Εφές, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, η Ζαλγκίρις Κάουνας (30 αγωνιστικές εντός-εκτός έδρας, best-of-five -δηλαδή στις 3 νίκες- playoffs & Final 4) η κάτοχος του EuroCup, 3 εθνικές Πρωταθλήτριες κι η νικήτρια του Προκριματικού Γύρου των 8 ομάδων.