Άρης - Άλμπα Βερολίνου 73-63

Άρης - Άλμπα Βερολίνου 73-63
Σπουδαία νίκη για τον Άρη που επέστρεψε στα θετικά ευρωπαϊκά αποτελέσματα επικρατώντας της Άλμπα με 73-63. Για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης παρότι δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Η προηγούμενη αγωνιστική είχε βρει νικήτρια την Άλμπα με 82-67, διαφορά την οποία δεν κατάφεραν να καλύψουν οι παίκτες του Άρη και έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει μειονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν για ακόμη μια φορά πως η έδρα αποτελεί το πολύ μεγάλο όπλο τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μετά από ένα πολύ σκληρό και ανταγωνιστικό παιχνίδι έφτασαν στη 2η νίκη τους σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Έτσι, ισοβαθμούν με την Άλμπα στη δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από την Αρμάνι Μιλάνο (3-1) και μπροστά από την Νεπτούνας (1-3).

Οι «κίτρινοι» θέλουν νίκη στις δυο επόμενες αγωνιστικές και ταυτόχρονα στραβοπάτημα της Άλμπα προκειμένου να είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Άλμπα φιλοξενείται στην... αφιλόξενη έδρα της Αρμάνι την επόμενη αγωνιστική, ενώ ο Άρης ταξιδεύει στη Λιθουανία για το παιχνίδι κόντρα στη Νεπτούνας.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης επικράτησε διότι ήταν καλύτερος της Άλμπα αμυντικά (10 κλεψίματα), είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ 2 πόντων (25/37, 67%), ενώ είχε και 5 περισσότερες ασίστ. Ο Άρης κατάφερε και πήρε μια διαφορά 8 πόντων από το πρώτο ημίχρονο (44-36), την οποία κράτησε μέχρι το τέλος, παρά την αντεπίθεση της Άλμπα στο τρίτο δεκάλεπτο.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Τη διαφορά για τον Άρη έκαναν οι Βασίλης Σίμτσακ και Τζέρελ ΜακΝίλ. Ο Έλληνας φόργουορντ έβγαλε εκπληκτικό πάθος, το οποίο συνδύασε με την ουσία μέσα στο παρκέ. Είχε 18 πόντους (7/8 δίποντα, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ και 5 φάουλ στο 20 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο ΜακΝίλ από την πλευρά του ήταν πρώτος σκόρερ του ματς με 25 πόντους (7/10 δίπ, 1/2 δίπ, 8/14 β.), 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ και 10 κερδισμένα φάουλ σε 36 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Άφαντος ο Ισμέτ Άκπιναρ για την Άλμπα που σε 16 λεπτά δε σκόραρε, είχε 0/5 πρόσπαθειες (0/4 τρίποντα), 1 λάθος και 2 φάουλ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Σημείο-κλειδί για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν η αντοχή του Άρη στην αντεπίθεση της Άλμπα στο τρίτο δεκάλεπτο. Παρότι στο 30' η γερμανική ομάδα μείωσε στον πόντο (55-54), ο Άρης μπήκε με καθαρό μυαλό στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, περιόρισε τους φιλοξενούμενους σε μόλις 9 πόντους και έφτασε στη νίκη.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι παίκτες του Άρη κρατάνε την πολύ καλή αμυντική τους παρουσία και τα λίγα (σχετικά), λάθη (13), ενώ η Άλμπα την εμφάνιση τα 16 συνολικά επιθετικά ριμπάουντ.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Άρης το κάκιστο ποσοστό στα τρίποντα (9%, 2/21), ενώ η Άλμπα τα 19 λάθη και το μόλις 58% στις βολές (17/29)