Πρίφτης: «Είχαμε καλή αντίδραση» (vid)

Πρίφτης: «Είχαμε καλή αντίδραση» (vid)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Πρίφτης: «Είχαμε καλή αντίδραση» (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης θεωρεί πως η ομάδα του είχε καλή αντίδραση απέναντι στον Αρκαδικό και μίλησε για τη συνέχεια, όχι όμως για μεταγραφές.

Ο τεχνικός του Άρη ανέφερε μετά τη νίκη επί του Αρκαδικού: «Συγχαρητήρια στους παίκτες. Είχαμε καλή αντίδραση. Παίξαμε με ενέργεια, είχαμε ομαδικότητα, μοιράσαμε τον χρόνο και κάναμε αυτό που έπρεπε στο γήπεδό μας. Έπεται συνέχεια η οποία θα είναι δύσκολη. Συγχαρητήρια στους παίκτες και προχωράμε.

Σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα σε ότι έχει να κάνει με την ενέργεια δεν είδα μεγάλη διαφορά. Και εκεί βγάλαμε μεγάλη ενέργεια και μάλιστα κόντρα σε καλύτερο αντίπαλο. Απλώς δεν ήμασταν το ίδιο αποτελεσματικοί στο τέλος, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Διότι η διαφορά στο υψηλό επίπεδο και στο μεσαίο ή στο μικρό επίπεδο είναι οι εξής: Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν κάποιες αδράνειες. Κάποιες κακές στιγμές που είσαι λίγο ευάλωτος σε άμυνα ή σε επίθεση. Η διαφορά του υψηλού με του μεσαίου επιπέδου είναι κατά πόσο τις βλέπεις και τις τιμωρείς άμεσα. Το υψηλό επίπεδο δεν αφήνει περιθώρια, τις βλέπει και τις τιμωρεί άμεσα. Αντίστοιχα εμείς δεν είμαστε τόσο καλοί ακόμη σε αυτό και έχουμε πολύ πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε για να φτάσουμε στο υψηλό επίπεδο.

Ήταν επιβεβλημένη η νίκη σήμερα. Είχε κάποιες ψυχολογικές παραμέτρους. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό σε ότι αφορά αυτές τις ψυχολογικές συναισθηματικές αλλά και σωματικές συνθήκες που υπάρχουν. Την χρειαζόμασταν τη νίκη και θέλαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στην Ευρώπη για μένα άσχετα με το τι πιστεύει ο κάθε ένας βρισκόμαστε στην σφαίρα του έξτρα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Κατά αυτή την έννοια δεν πρέπει να αγχωθούμε υπέρμετρα για τον αγώνα με την Άλμπα. Υπό την έννοια της επικείμενης πρόκρισης και αν αυτή υπάρχει ως πιθανότητα, βεβαίως και είναι πολύ σημαντικός αγώνας. Από κει και πέρα δεν είναι τόσο εύκολο γιατί και η διαφορά που χάσαμε στην Άλμπα είναι αρκετή σε έκταση και ο αντίπαλος δεν είναι αμελητέος. Είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα με έμπειρους παίκτες, τεράστιο μπάτζετ και όλα τα επακόλουθα…

Δεν έχω κάτι να πω στο θέμα μεταγραφή. Αν υπάρξει κάτι θα το μάθετε επισήμως από την ομάδα. Και θα εξηγήσω γιατί δεν θέλω να πω… Γιατί όλες αυτές οι μεταγραφολογίες και η κινητικότητα που υπάρχει γύρω από την ομάδα για ενίσχυση, αντικατάσταση και όλα αυτά έχουν πειράξει το μυαλό κάποιων παικτών. Θέλουμε η ομάδα να διατηρήσει την ηρεμία της».

Γουότερς: «Είχαμε αυτοπεποίθηση στα σουτ»

Ο Ντομινίκ Γουότερς ανέφερε από την πλευρά των παικτών: «Είναι καλή νίκη για εμάς. Επιστρέψαμε ξανά σε τροχιά νικών. Πέρασαν κάποιες εβδομάδες για να κερδίσουμε. Ελπίζουμε να θυμίσαμε στους φιλάθλους μας πως παραμένουμε καλή ομάδα. Εκτελέσαμε το πλάνο του προπονητή μας, πιέσαμε στην μπάλα, προσπαθήσαμε να χαλάσουμε το ποστ απ παιχνίδι τους και ήμασταν πιστοί στο αμυντικό μας πλάνο. Επίσης είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα σουτ, βέβαια το ότι παίζαμε στην έδρα μας μας έδωσε περισσότερη ενέργεια. Εκτελέσαμε καλά το πλάνο μας σήμερα.

Νιώθουμε πολύ καλά στην έδρα μας. Όλοι νιώθουν καλύτερα όταν παίζουμε εδώ. Είναι το γήπεδο που προπονούμαστε και είναι λογικό. Ένιωσα τους φιλάθλους πολύ απογοητευμένους μετά τον αγώνα με την Άλμπα, το εξέλαβα από τους οπαδούς που ήταν στο Βερολίνο. Ήταν αρκετά αρνητικοί και καταλαβαίνω τον πόνο τους. Βέβαια εμείς είμαστε εκείνοι που παίζουν στο παρκέ, είναι η δουλειά μας και παίρνουμε προσωπικά κάθε παιχνίδι. Ήταν αναζωογονητικό το ότι γυρίσαμε στο σπίτι μας και επιβάλλεται να γυρίσουμε στις νίκες, αυτό είναι το πλάνο μας.

Ανυπομονούμε για τον αγώνα με την Άλμπα. Στο Βερολίνο παίξαμε καλά για περίπου 32 λεπτά. Στα τελευταία έξι τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε. Κάποιες αναποδιές και μικρές λεπτομέρειες μας κόστισαν και χάσαμε με 15 πόντους. Μια διαφορά που δεν είναι αντιπροσωπευτική. Θα πρέπει να παίξουμε καλά. Έχουμε αυτοπεποίθηση για τη νίκη, παίζουμε στην έδρα μας που είναι πάντα ένα συν για εμάς και είμαστε έτοιμοι για αυτό τον αγώνα. Θέλουμε να βγούμε να παίξουμε με ενέργεια. Τα πάντα έχουν να κάνουν με την ενέργεια. Αν παίξουμε με την ίδια ενέργεια που παίξαμε σήμερα μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιαδήποτε ομάδα. Το κλειδί είναι να παίζεις σκληρά με ενέργεια και αυτό θέλουμε να κάνουμε.

Σίγουρα δεν ήταν τόσο υψηλό το επίπεδο των αντιπάλων ώστε να μην μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι τρεις ομάδες είναι ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας και η ήττα που θεωρώ πως ήταν εντελώς αδικαιολόγητη ήταν εκείνη με τον Κολοσσό. Αλλά τα τελευταία τρία παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολα και εκτός έδρας. Δε έχουμε υπάρξει απίστευτη ομάδα στα εκτός έδρας για να ήμαστε ειλικρινείς. Πετύχαμε κάποιες μεγάλες νίκες μακριά από το σπίτι μας αλλά χάσαμε τα περισσότερα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να διορθώσουμε. Αλλά όταν υποδεχόμαστε ομάδες υψηλού επιπέδου στην έδρα μας τα πάμε καλύτερα. Ολες οι ομάδες παίζουν καλύτερα στην έδρα τους. Δεν είναι θέμα τόσο το επίπεδο. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον οποιονδήποτε. Θυμηθείτε τις ομάδες που έχουμε κερδίσει. Δεν μπορείς να ξεχάσεις πως και εκείνες ήταν υψηλού επιπέδου».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα