«Πρωταθλήτρια» στις αλλαγές η ΑΕΚ!

Γιάννης Ράμμας
«Πρωταθλήτρια» στις αλλαγές η ΑΕΚ!
Η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή, συνεχίζει ν' αλλάζει και παίκτες, κατέχοντας το... ρεκόρ στη φετινή Α1. Καμία προσθήκη ή αποδέσμευση ο Παναθηναϊκός κι ο Άρης.

Με αφορμή την έλευση του Τζέι'Κόβαν Μπράουν και την αποχώρηση(;) του DJ Κούπερ, το gazzetta.gr μέτρησε όλες όσες αλλαγές ήδη έχει κάνει η ΑΕΚ, η οποία δεν αναμένεται να σταματήσει εκεί, αφού υπό συνθήκες σχεδιάζει και την απόκτηση ακόμη ενός PG.

Το άθροισμα είναι... too much!

Ο... απείθαρχος Ντάνιελ Όρτον πέρασε πρώτος όλων την πόρτα (της εξόδου) πριν καν αρχίσει η νέα χρονιά κι έκτοτε προσθήκες κι απομακρύνσεις διαδέχονται η μία την άλλη! Μάλιστα έχει προβεί σε οποιασδήποτε μορφής αλλαγή, αφού έχει αποκτήσει τον Δημήτρη Μαυροειδή απ' την Κηφισιά, τον οποίο με τους παλαιότερους κανονισμούς δεν θα 'ταν εφικτό λόγω συμμετοχής σε άλλη ελληνική ομάδα (Κηφισιά) εντός της ίδιας χρονιάς (ομοίως ο Φώτης Λαμπρόπουλος με τη μετακίνησή του απ' τον Αρκαδικό στον Απόλλωνα Πάτρας), ενώ έχει παραχωρήσει και δανεικούς!

Μέσα σ' όλα η ΑΕΚ έχει αντικαταστήσει και τον Ντράγκαν Σάκοτα με τον Γιούρε Ζντοβτς στην άκρη του πάγκου της, στον οποίο έχει πια και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο απ' μία στιγμή κι έπειτα, αλλά όχι τον Άγγελο Κορωνιό.

Σε αλλαγές για διαφόρους λόγους έχουν προβεί σχεδόν όλες οι ομάδες, όπως, για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός (Τζέιμς αντί τραυματία Γιανγκ, Τζόνσον-Όντομ αντί επίσης τραυματία Λοτζέσκι συν και τον Κώστα Παπανικολάου σε αντίθεση με τον δανεικό στον Αρκαδικό Βασίλη Καββαδά).

Και σχεδόν όλες, αφού ο Παναθηναϊκός κι ο Άρης είναι μοναδικές ομάδες με το ίδιο ρόστερ απ' την αρχή της χρονιάς. Προς το παρόν...

Βάσει Άρθρου 64 του Κανονισμού Πρωταθλήματος της Α1 2015-16:

1. Κάθε Κ.Α.Ε που μετέχει στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Αγωνιστικής Περιόδου 2015-2016 μπορεί να διατηρεί στην δύναμή της έως δεκαεπτά (17) κατ' ανώτατο όριο συμβάσεις παροχής αθλητικών υπηρεσιών σε ισχύ. Περαιτέρω μπορεί να έχει στη δύναμή της έως τέσσερις (4) καλαθοσφαιριστές ελληνικής υπηκοότητας κάτω των 18 ετών και να χρησιμοποιεί έως τρεις (3) κατ' ανώτατο όριο σε κάθε αγώνα Πρωταθλήματος.

2. Κάθε Κ.Α.Ε από τις παραπάνω δικαιούται να έχει στην δύναμή της κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου (κανονική περίοδος και play offs) έως έξι (6) αλλοδαπούς καλαθοσφαιριστές εκ των οποίων έως τέσσερις (4) προερχόμενους από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ζώνης, όπως αυτή καθορίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία (FIBA).

3. Κάθε Κ.Α.Ε δικαιούται να προβεί σε αλλαγή/αντικατάσταση των άνω αλλοδαπών καλαθοσφαιριστών (είτε των αρχικά προσληφθέντων είτε των προσληφθέντων κατά συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού) ανεξαρτήτως κατηγορίας, οι οποίες μπορούν να αναφέρονται στον ίδιο καλαθοσφαιριστή (θέση) υπό τον ανωτέρω αριθμητικό περιορισμό και οι οποίες θα είναι κατά μέγιστο αριθμό τρεις (3) από την επόμενη της έναρξης του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος ημέρα έως και την προηγούμενη ημέρα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του ίδιου Πρωταθλήματος και κατά μέγιστο αριθμό) τρεις (3) από την επόμενη της λήξης του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του άνω Πρωταθλήματος ημέρα έως και την προηγούμενη της έναρξης της φάσης των play-offs του ίδιου Πρωταθλήματος ημέρα. Η μη άσκηση του ανωτέρω δικαιώματος, εκ μέρους των Κ.Α.Ε, κατά τις ρητά οριζόμενες προθεσμίες, συνεπάγεται την έκπτωσή τους από αυτό. H αλλαγή αλλοδαπών καλαθοσφαιριστών δεν επιτρέπεται εφ΄όσον έχει εκδοθεί οριστική απόφαση της Ε.Ε.Ο.Δ.Α.Κ. περί οφειλών της ΚΑΕ σε έλληνες καλαθοσφαιριστές της ομάδας αυτής.

4. Κάθε Κ.Α.Ε. μετά την λήξη του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος και έως την λήξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων δεν δικαιούται να προβεί σε μείωση του συνολικού αριθμού συμβολαίων τα οποία έχει καταρτίσει με αλλοδαπούς αθλητές, προερχόμενους από χώρες τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ζώνης όπως αυτή καθορίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία (FIBA), και τα οποία είναι σε ισχύ κατά την λήξη του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα