Ολυμπιακός 2013: The Comeback Kids! (vid)

Ολυμπιακός 2013: The Comeback Kids! (vid)

Γιάννης Ράμμας
Ολυμπιακός 2013: The Comeback Kids! (vid)
Η τηλεόραση της Ευρωλίγκας ζήτησε απ' τους Σπανούλη & Χάινς να θυμηθούν την κατάκτηση του τροπαίου στο Λονδίνο και συμφώνησαν... back to back πως η ομάδα του 2013 ήταν ξεχωριστή!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

«Ήταν πολύ δύσκολα γιατί όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρώτο, τον Πρωταθλητή. Κερδίζεις δόξα αν νικήσεις τον Πρωταθλητή κι αυτό έκανε τη δουλειά μας πιο δύσκολη».

«Είχα ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο στον τελικό, οι συμπαίκτες μου ήταν εκεί να κρατήσουν την ομάδα κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης και μετά ήταν η σειρά μου να τους βοηθήσω να πάρουμε το τρόπαιο».

«Ο χαρακτήρας που δημιουργήσαμε τις προηγούμενες χρονιές μάς κουβάλησε και την επόμενη. Ένα σύνολο ατόμων που ξέρουν πώς να νικούν, ανιδιοτελείς, με χημεία, με ρόλους, στοιχεία τα οποία το έκαναν δύσκολο για τους αντιπάλους να μας νικήσουν, επειδή ποτέ δεν να τα παρατούσαμε, ήμασταν πάντα εκεί ακόμη και στις κακές εμφανίσεις μας, όπως στο -17 στην πρώτη περίοδο του τελικού. Ένα σύνολο ατόμων στο οποίο όλοι μπορούσαν να βοηθήσουν, όλοι μπορούσαν να 'ναι σημαντικοί, αυτοί έκαναν μεγάλη εκείνη την ομάδα».

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ

«Αυτό ήταν το πνεύμα της ομάδος. Μας έλεγα για λίγο "Τα Παιδιά των Ανατροπών", είχαμε τόσες πολλές διαφορές καταστάσεις σε τόσες πολλές αναμετρήσεις στις οποίες ήμασταν πίσω στο σκορ».

«Σίγουρα ήμασταν σε αποστολή, φτάνοντας στο Final 4, αφού ήμασταν οι υπερασπιστές του τίτλου. Φτάνοντας στο Final 4, μας θεωρούσαν αουτσάιντερ, πολλοί δεν πίστευαν μας ανήκαμε εκεί για να παίξουμε με τις υπόλοιπες ομάδες. Έτσι ως ομάδα είχαμε μία εσωτερική αποστολή ν' αποδείξουμε ν' αποδείξουμε πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα».

«Ήταν η τέλεια ιστορία για εμάς, να χάνουμε με 17 πόντους και ν' ανακάμψουμε για να κερδίσουμε την αναμέτρηση. Όχι μόνο αυτό, αλλά και να δώσουμε τέτοια παράσταση στην επίθεση με μία τόσο επιθετική ομάδα».

«Σίγουρα η ομάδα ήταν ξεχωριστή, μοναδική. Όπως λένε, ο κεραυνός χτυπάει μόνο μία φορά στο ίδιο σημείο. Εκείνη η ομάδα ήταν ξεχωριστή. Η χημεία εντός κι εκτός παρκέ μας ήταν που βασικά έκανε τόσο ξεχωριστή ομάδα. Πιστεύαμε ο ένας στον άλλον, πιστεύαμε 100% ανεξαρτήτως σκορ ανεξαρτήτως καταστάσεων στο παρκέ πιστεύαμε ο ένας στον άλλον. Αλλά είχαμε και πνεύμα νικητή. Ό,τι κι αν γινόταν, όποιες κι αν ήταν οι πιθανότητες, θα παλεύαμε, θα μέναμε αποφασισμένοι, θα πιστεύαμε στον άλλον. Αυτό ήταν που μας έκανε εκείνη τη 2ετία διαφορετική ομάδα απ' όλες όσες στις οποίες έχω αγωνιστεί».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα (4:54-10:47):