Σύσκεψη κορυφής στην Μπαρτσελόνα για Παπανικολάου

Αντώνης Καλκαβούρας
Σύσκεψη κορυφής στην Μπαρτσελόνα για Παπανικολάου
Σύσκεψη κορυφής θα πραγματοποιηθεί στη Μπαρτσελόνα, όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr, προκειμένου να εξεταστεί διεξοδικά το θέμα του Παπανικολάου και να δοθεί μια απάντηση στον Ολυμπιακό.

Πιο συγκεκριμένα, προπονητής και διοίκηση θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα στην περίπτωση του 25χρονου Έλληνα φόργουορντ και να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση.

Ηδη η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είναι σε διαρκή επαφή με τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος βρίσκεται στις Κανάριες Νήσους για την αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Γκραν Κανάρια, ενώ την Κυριακή το πρωί θα υπάρξει σύσκεψη για να αποφασιστεί το μέλλον του Παπανικολαου.

Μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας η Μπαρτσελόνα θα έχει αποφασίσει και θα ενημερώσει τον παίκτη και κατ΄επέκταση τον Ολυμπιακό.

Να σημειωθεί πως τον περασμένο Σεπτέμβριο η ισπανική ομάδα ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο επιστροφής του «Παπ» και το ίδιο ίσχυε πριν από 10 περίπου ημέρες, όταν ο Πασκουάλ ρωτήθηκε εκ νέου για το θέμα.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον παίκτη αναγκάζει τους Καταλανούς να το ξανασκεφτούν, αναλογιζόμενοι και τον ανταγωνισμό και το γεγονός πως οι Περιαώτες είναι διεκδικητές του ίδιου στόχου στον όμιλο κι έχουν βλέψεις για φάιναλ φορ.

«Δύσκολα θα αφήσει τον Παπανικολάου η Μπαρτσελόνα»

Σύμφωνα με την ισπανική Mundo Deportivo πάντως, η Μπαρτσελόνα σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ισοφαρίσει την πρόταση του Ολυμπιακού στον Κώστα Παπανικολάου.

Η ισπανική εφημερίδα κάνει λόγο για πρόταση του Ολυμπιακού ύψους 350.000 ευρώ για το υπόλοιπο της σεζόν και 3,5 εκατομμυρίων μέχρι το καλοκαίρι του 2019, με τα δυο τελευταία χρόνια να μην είναι εγγυημένα.

Οι Ισπανοί χωρίζουν την περίπτωση του Παπανικολάου σε τρία διαφορετικά σενάρια.

1ο σενάριο: Να μην ισοφαρίσει η Μπαρτσελόνα την πρόταση του Ολυμπιακού και να αφήσει τον παίκτη να αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους», κάτι το οποίο τονίζουν πως δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό, διότι στη Μπαρτσελόνα αναγνωρίζουν τη δεδομένη αξία του «Παπ», όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον.

2ο σενάριο: Να ισοφαρίσει η Μπαρτσελόνα την πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδος και να εντάξει κανονικά τον παίκτη στο δυναμικό της, αλλά να τον δώσει στον Ολυμπιακό και να πάρει κάτι άλλο ως αντάλλαγμα.

3ο σενάριο: Εδώ οι Ισπανοί εμπλέκουν και τον Στράτο Περπέρογλου. Υποστηρίζουν πως η ενδεχόμενη έλευση του Κώστα Παπανικολάου θα σημάνει την (άμεση) αποδέσμευση του 31χρονου φόργουορντ, ο οποίος, όπως τονίζουν, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.