Βασιλειάδης: «Δείξαμε ότι έχουμε ψυχή»

Γιάννης Ράμμας
Βασιλειάδης: «Δείξαμε ότι έχουμε ψυχή»

bet365

Ο Κώστας Βασιλειάδης εξήγησε πώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιστρέψει απ' το -24 για τη νίκη επί της ΑΕΚ (79-75) στην Πυλαία και γενικά πού οφείλεται η διαρκής βελτίωση.

«Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το πρώτο δεκάλεπτο και συνέχισε στις αρχές του δεύτερου. Πήραν μεγάλη διαφορά, δε βρίσκαμε ελεύθερα σουτ, παίξαμε πολύ κακή άμυνα. Με τις αλλαγές ο κόουτς και τα παιδιά άλλαξαν το μομέντουμ. Το πήγαμε στους 12-13 πόντους, ήταν πολύ καλό για το θέμα της ψυχολογίας. Μιλήσαμε στο ημίχρονο, να παίξουμε πιεστική άμυνα, να κλέψουμε μπάλες να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια. Κάναμε καταπληκτική δουλειά σε αυτό τον τομέα. Στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε τα ριμπάουντ, παίξαμε άμυνες κυρίως στον Λούκα (Μαυροκεφαλίδης) κι είναι πολύ σημαντική νίκης ψυχολογίας για τη συνέχεια» είπε στη συνέντευξη Τύπου της 14ης αγωνιστικής της Α1 ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, ο οποίος μίλησε και για...

...τις σκέψεις του στο -24: «Έτσι όπως παίζαμε έως τότε κι όπως έπαιζε η ΑΕΚ, μπορεί να χάναμε και με 40 πόντους. Χάναμε πολλά σουτ, έβαζαν τα πάντα κι όταν έχαναν έπαιρναν το ριμπάουντ. Το παλέψαμε, όμως, Δείξαμε ότι έχουμε ψυχή και παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Υπάρχουν κι ήττες, υπάρχουν κι άσχημα παιχνίδια, αλλά το θέμα είναι να παλεύεις».

...τα στοιχεία που κρατάει: «Κρατάω τη νίκη και το ότι ήρθε περισσότερος κόσμος. Μπορεί να ήρθαν λόγω ΑΕΚ, λόγω του ότι η ομάδα είναι καλύτερη στα τελευταία παιχνίδια. Μετά τη σημερινή (16/1) νίκη, η συνέχεια είναι το παν: Περισσότερος κόσμος στα επομενα, καλές εμφανίσεις και μεγάλες νίκες».

...το ξεκίνημα της σεζόν: «Το θέμα είναι πως τελειώνεις μία χρονιά. Ξεκινάς με κάποιες ελλείψεις, έρχονται κάποιοι άλλοι που βοηθούν. Πάντα πιστεύουμε στο στόχο που έχουμε βάλει απ' την αρχή: Την τρίτη θέση. Η ομάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Το θέμα είναι το τέλος. Εκεί μετράνε όλα».

...το μπάτζετ του ΠΑΟΚ: «Το είπα και στην αρχή της χρονιάς ότι τα χρήματα δεν παίζουν ρόλο. Παίζει η χημεία στις ομάδες. Η ΑΕΚ με όλες τις αλλαγές δεν έχει χημεία. Αν βρει, μπορεί να νικήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Εμείς τους χτυπήσαμε, νικήσαμε την ΑΕΚ. Έχουμε μπροστά μας μεγάλα παιχνίδια, τον Άρη και πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί για την τρίτη θέση. Και βλέπω καθημερινά ότι είμαστε ικανοί για το στόχο αυτό».

...την ψυχολογία της ομάδος: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που βλέπω καθημερινά στην προπόνηση. Τα "θέλω" των παιδιών. Κανενας δε λέει ότι δεν είμαστε τόσο καλοί όσο πέρυσι. Όλοι σκέφτονται ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα που μπορούμε να χτυπήσουμε τον καθένα. Από τώρα έως το τέλος της χρονιάς θα 'μαστε ακόμη καλύτεροι. Είναι ένα "συν" για το μυαλό μας, για να παλεύουμε για την τρίτη θέση».

...την κούραση εν όψει Όλντενμπουργκ (19/1, 19:00/novasports 2): «Ξεχνάμε την κούραση. Αν θέλεις να 'σαι πρωταγωνιστής και να περάσεις στην επόμενη φάση, θα πρέπει να το ξεπεράσεις. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι της Τρίτης, γιατί με νίκη έχεις πολλές πιθανότητες να περάσεις στους 16. Δεν το 'χαμε στο μυαλό μας στην αρχή, αλλά είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να συνεχίσει».

«Ακόμη και στις ήττες και περισσότερο στις κακές ήττες, ήμασταν όλοι μαζί. Συζητάμε όλοι μαζί, στα ταξίδια, στ' αεροδρόμια, στ' αποδυτήρια για το τι φταίει σε μία ήττα. Σπάνια το 'χω δει αυτό σε άλλες ομάδες. Βλέπω παιδιά που ενδιαφέρονται για να το διορθώσουν. Αυτό είναι το "κλειδί" για να 'μαστε καλύτεροι και καλύτεροι κι είναι το "κλειδί" για να βγάζουμε ασίστ, να βγαίνουν ελεύθερα σουτ» κατέληξε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα