Αφού υπάρχει αυτή η ΑΕΚ…

Αφού υπάρχει αυτή η ΑΕΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη μπασκετική ΑΕΚ που... ξεπερνά τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ και για τα λεφτά που δεν αρκούν από μόνα τους...
Δέχομαι και το έχω αναφέρει πολλές-πολλές φορές, ότι στην αθλητική Ελλάδα το ποδοσφαιρικό project του ΠΑΟΚ επί Ιβάν Σαββίδη, είναι το απόλυτο παράδειγμα προς αποφυγή… Θα «λέγαμε» ότι αυτή η προσπάθεια των εκατομμυρίων με το… μηδενικό σχεδόν αποτέλεσμα, θα ήταν ό,τι χειρότερο (μέχρι στιγμής…) για τον Ελληνικό αθλητισμό, αν δεν υπήρχε η μπασκετική ομάδα της ΑΕΚ!
Το διαπιστώσαμε και σήμερα! Το εμπεδώσαμε για τα καλά, ότι τα λεφτά ΔΕΝ κάνουν από μόνα τους τις ομάδες! Αυτό που έγινε σήμερα στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ (και όχι κλειστό της Πυλαίας όπως αναφέρουν αγράμματοι, αδιάβαστοι, άσχετοι και διάφοροι κομπλεξικοί που θα έπρεπε να ξέρουν την κανονική ονομασία του γηπέδου και το ότι υπάρχει άλλο κλειστό Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη) αποτελεί ένα ακόμη μάθημα για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό.
Αρχίζουμε…
Έπαιζε η ΑΕΚ του Μαυροκεφαλίδη που κόστισε… άπειρα χρήματα.
Η ΑΕΚ που έφερε και Κούπερ και Κρίστμας, μια και είχε την ευχέρεια να αλλάξει παίκτες και να δώσει… ακόμη περισσότερα λεφτά.
Έπαιζε η ΑΕΚ που δεν μπορεί να χωρέσει στην ομάδα τον Χέρστον!
Η ΑΕΚ που πήρε και Μαυροειδή για… συμπλήρωμα και έχει για… λίγα λεπτά τον Σάκοτα!
Αυτή η πανάκριβη ομάδα, είχε σήμερα το πλεονέκτημα να προηγηθεί του ΠΑΟΚ με 24(!!!) πόντους διαφορά στο 15΄ της αναμέτρησης, εκμεταλλευομένη ΚΑΙ έξι τουλάχιστον προκλητικές αποφάσεις των διαιτητών, που δημιούργησαν φοβερό εκνευρισμό στους γηπεδούχους.
Και όμως, αυτή η ομάδα που δείχνει πώς… ότι και να κάνει, όσα εκατομμύρια και αν ξοδέψει ΔΕΝ μπορεί, δεν έχει τη γνώση να πάρει μεγάλα αποτελέσματα (κάτι που αποδείχθηκε και στην Ευρώπη) ΚΑΤΑΦΕΡΕ να χάσει από τον ΠΑΟΚ που… φυσικά συνεχίζει και στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις σε αντίθεση με την σημερινή του αντίπαλο.
Ένας ΠΑΟΚ που αν το δούμε και διαφορετικά και σε αντίθεση με τα εκατομμύρια της ΚΑΕ ΑΕΚ, έπεισε Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη να παίξουν στην ομάδα του, ΧΩΡΙΣ να αμειφθούν με την πραγματική τους αξία, μια και εδώ, χαίρονται το μπάσκετ, το περιβάλλον, την δουλειά με βάση τη γνώση του αθλήματος και όπως το 80% των αθλητών που παίζουν στην ομάδα του Μαρκόπουλου, έτσι και αυτοί, θα καταφέρουν μέσα από τον ΠΑΟΚ, να ανεβάσουν την αξία τους!
Ο ΠΑΟΚ των Τσόχλα-Μαργαρίτη- Δέδα-Ντούβνιακ που σήμερα υπήρχαν στιγμές κατά τις οποίες δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να… περάσει το κέντρο (που λένε και οι ποδοσφαιρικοί).
Πώς το +24 της ομαδάρας των Κούπερ-Κρίστμας-Μαυροκεφαλίδη-Σάκοτα-Χέρστον και… και… και… γύρισε σε νίκη για τον ΠΑΟΚ, θα το δει ο Ζντοβτς στο βίντεο και θα καταλάβει…
Ευτυχώς λοιπόν για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπάρχει η ΚΑΕ ΑΕΚ για να νιώσει ο Ιβάν Σαββίδης ότι γίνονται και… χειρότερα, με ομάδες που ξοδεύουν εκατομμύρια και δεν φτιάχνουν τίποτα, ενώ και σε αγωνιστικό επίπεδο, ευτυχώς για την ομάδα του Μαρκόπουλου υπάρχει αυτή η ΑΕΚ, έτσι ώστε… να πάρει και ο ΠΑΟΚ ένα μεγάλο παιχνίδι, μια και τα δύο προηγούμενα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τα έκανε δώρο στο τέλος!
Με αυτά και με αυτά καταλαβαίνετε ποιο θα είναι το επιθυμητό -για τον ΠΑΟΚ- ζευγάρι στα πλέι οφ…
* Και κάτι που σκεφτόμασταν στη διάρκεια του αγώνα, κάτι που ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ έχουν ξεχάσει. Στο ρόστερ του μπασκετικού ΠΑΟΚ, υπάρχει κανονικά και ο Κώστας Χαραλαμπίδης που χτύπησε πολύ άσχημα στο γόνατο πριν 13 μήνες! Είναι όμως μέσα στην ομάδα! Με ότι αυτό κι’ αν σημαίνει για όσους μπορούν να το αξιολογήσουν…
* Για να μην ξεχνιόμαστε… Αυτός ο φετινός ΠΑΟΚ που σήμερα αποθεώνεται, ότι μα ότι και αν κάνει στο τέλος της σεζόν, δεν θα μπορέσει με ΤΙΠΟΤΑ να ξεπλύνει τη ντροπή της ήττας στον ημιτελικό κυπέλλου! Αυτό που έγινε 28 Δεκεμβρίου, με τον τρόπο που έπαιξε και έχασε ο ΠΑΟΚ στον πιο κρίσιμο αγώνα, από τον συγκεκριμένο αντίπαλο (ας μην επαναλάβουμε ποια δεκαετίας μπάσκετ παίχθηκε…) θα χαρακτηρίσει τη φετινή χρονιά, ότι και αν γίνει στα πλέι οφ…
Τέλος πάντων… ευτυχώς υπάρχει αυτή η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα την διεκδικήσει με αξιώσεις και φέτος την τρίτη θέση στα πλέι οφ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.