Ο Κουίνσι Μίλερ ανεβάζει επίπεδο τον Ερυθρό Αστέρα! (vids)

Ο Κουίνσι Μίλερ ανεβάζει επίπεδο τον Ερυθρό Αστέρα! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ο Κουίνσι Μίλερ ανεβάζει επίπεδο τον Ερυθρό Αστέρα! (vids)
Ο Ερυθρός Αστέρας θα έρθει στο ΟΑΚΑ με στόχο να κάνει τη... ζημιά κι ο Κουίνσι Μίλερ είναι από τους παίκτες που απειλούν τον Παναθηναϊκό.

Δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το... καθήκον του κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (14/01, 21:15) θα ψάξει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα. Βέβαια, οι Σέρβοι έχουν ξεκινήσει με 0-2 στο TOP 16 της Euroleague και θα ψάξουν τη νίκη με κάθε τρόπο.

Ποια είναι τα... όπλα του Ερυθρού Αστέρα; Ο Μάικ Ζίρμπες (15.8π., 66.ρ.) είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει. Ο Γερμανός σέντερ κάνει... θραύση μέσα στη ρακέτα, ωστόσο εκείνος που ανέβασε επίπεδο τον Ερυθρό Αστέρα ήταν ο Κουίνσι Μίλερ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ (γενν. το 1992, ύψος 2.06μ.) δεν ήταν από την αρχή της σεζόν στο Βελιγράδι, ήταν, όμως, εκείνος που άλλαξε την τύχη της σερβικής ομάδας στη Euroleague.

Στα δύο πρώτα ματς ήταν υποτονικός. Έβαλε 7 πόντους στην Κίμκι και 4 στη Φενέρμπαχτσε. Όταν, όμως, βρήκε ρυθμό, ανέβασε κατακόρυφα τους αριθμούς του κι οδήγησε τον Ερυθρό Αστέρα σε μεγάλες νίκες. Στο Μόναχο (79-90 οι Σέρβοι) μέτρησε 22 πόντους, στη σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης (94-88) έβαλε 24, ενώ κόντρα στην Κίμκι (96-91) ήταν εκ νέου ασταμάτητος με 25 πόντους!

Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε και στο ματς... πρόκρισης κόντρα στη Μπάγερν. Συγκεκριμένα, φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα με 85-76. Η μοναδική εμφάνιση του Μίλερ που πήγε... στράφι στη regular season ήταν εκείνη στη Γαλλία, όπου μέτρησε 23 πόντους και 12 ριμπάουντ, ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας ηττήθηκε από τη Στρασμπούρ.

Θα καταφέρει ο Μίλερ να βοηθήσει τον Αστέρα να κάνει το διπλό στην Αθήνα απέναντι στον Παναθηναϊκό; Στο 3.70 το διπλό των Σέρβων στη Novibet.

Ο Μίλερ ήταν πολύ καλός και κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο η απόδοση του δεν ήταν αρκετή κόντρα στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τη δεύτερη αγωνιστική του TOP 16. Συνολικά στη φετινή Euroleague ο Αμερικανός φόργουορντ έχει 16.2 πόντους κατά μέσο όρο με 60.7% στα δίποντα και 36.7% στα τρίποντα, ενώ ακόμα κατεβάζει 6.9 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Από τη δική του απόδοση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το τι θα κάνει ο Ερυθρός Αστέρας. Ο πρώην NBAer (σ.σ. Νάγκετς, Κινγκς, Πίστονς) ήταν πρωταγωνιστής σε όλες τις μεγάλες νίκες που έχουν πανηγυρίσει φέτος οι Σέρβοι κι αυτό είναι ένα έργο που δεν θέλουν να δουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.