Μαρκόπουλος: «Να μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μαρκόπουλος: «Να μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο» (vid)
Ο ΠΑΟΚ προπονήθηκε και είναι έτοιμος για το ματς με τη Λιμόζ (12/01-19:00) με τον Σούλη Μαρκόπουλο να σέβεται τη δυναμική της γαλλικής ομάδας.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ακολούθησε κανονικά την προπόνηση και τέθηκε στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου για το παιχνίδι με τη Λιμόζ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ανέφερε, «Όλα τα παιχνίδια αυτής της φάσης είναι δύσκολα. Είναι ομάδες πολύ δυνατές από το Eurocup και τη Euroleague με πολύ δυνατά ρόστερ. Τέτοια ομάδα είναι και η Λιμόζ. Έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, με βάση όσα είχε δείξει, αλλά και καλούς παίκτες στη σύνθεση της. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να περιορίσουμε τον χρόνο που παίζουν καλά και να μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο. Έχουν φοβερά προσόντα για να φύγουν από το ένα καλάθι στο άλλο. Είναι μια ομάδα που αν τους αφήσεις ελεύθερους και βρεθούν στην μέρα τους μπορούν να σε σκοτώσουν».

Ο Μιλένκο Τέπιτς τόνισε με τη σειρά του πως, «Θεωρώ ότι η ομάδα είναι έτοιμη. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα με ταξίδια στον Κόροιβο και στη Βαλένθια. Δεν παίξαμε τόσο καλά με την Καβάλα, αλλά κερδίσαμε, τώρα όμως είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι με τη Λιμόζ. Το σημαντικό είναι να περιορίσουμε την ενέργεια και την αθλητικότητα της Λιμόζ. Τρέχουν πολύ. Αν εμείς τρέξουμε και βγάλουμε ενέργεια στο παιχνίδι μπορούμε να τους περιορίσουμε και να πάρουμε τη νίκη. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά της Λιμόζ με τις ομάδες όπως η Σαράτοφ και η Μπεσίκτας που κερδίσαμε. Κάθε παιχνίδι είναι μία άλλη ιστορία από μόνο του, άλλος παίκτης και άλλο σύστημα θα παίξουν ρόλο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας μέχρι το τέλος και θα το προσπαθήσουμε».

Τέλος ο Γιώργος Δέδας ανέφερε... «Ξέραμε ότι εφόσον περάσουμε στους «32» θα έρθουν ομάδες από την Euroleague. Παίξαμε μαζί τους και πέρυσι και ξέρουμε κάποιους παίκτες τους. Δεν πάει καλά στο γαλλικό πρωτάθλημα η Λιμοίζ και δεν έχει σταθερότητα. Έχει πολλούς παίκτες, πήρε και τον Μακάλεμπ και ανέβηκε η δυναμική της. Δεν κέρδισε την πρώτη αγωνιστική της φάσης των «32» και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για αυτούς να έρθουν εδώ για τη νίκη. Πρόκειται για μία τυπική γαλλική ομάδα. Έχει αθλητικούς παίκτες. Έχει 2-3 παίκτες που σουτάρουν στον αιφνιδιασμό. Με τον Μακάλεμπ θα προσπαθήσει να παίξει στο ανοιχτό γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε. Εμείς θέλουμε να είμαστε πιστοί στο πλάνο. Θέλει 40 λεπτά συγκέντρωση, είναι μία ομάδα που μπορεί να σε τιμωρήσει αν της δώσεις το δικαίωμα. Πρέπει να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας σε άμυνα και επίθεση και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό.