Σαλούστρος: «Πληγώθηκε ο εγωισμός μου»

Φάνης Παναγιώτου
Σαλούστρος: «Πληγώθηκε ο εγωισμός μου»

bet365

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Χρήστο Σαλούστρο, ο οποίος σχολίασε τη νίκη επί του Άρη, αναφέρθηκε στους στόχους του, στα όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ αλλά και στην πορεία του Κολοσσού.

Ήταν ένα ματς πρόκληση για τον ίδιο. Όταν έχει αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ όχι με τον καλύτερο τρόπο και βρίσκεις απέναντι σου τον Άρη, έχεις μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξεις στην πρώην ομάδα σου τι έχασε. Αυτό έκανε ο Χρήστος Σαλούστρος, που ηγήθηκε του Κολοσσού Ρόδου στη μεγάλη νίκη επί του Άρη!

Ο 25χρονος φόργουορντ (ύψος 2.01μ.) πέρασε πολλά τους τελευταίους μήνες. Βρέθηκε από τον ΠΑΟΚ στο... μηδέν, ωστόσο ο Κολοσσός του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει! Κι είναι δεδομένο πως εμφανίσεις όπως κόντρα στον Άρη δικαιώνουν όσους τον πίστεψαν. 16 πόντοι με 4/4 τρίποντα και 9 αμυντικά ριμπάουντ σε 30:10 συμμετοχής!

Ο Χρήστος Σαλούστρος έκανε τη διαφορά για την ομάδα της Ρόδου, η οποία έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή πορεία που πραγματοποιεί στη φετινή Basket League. Πού θα φτάσει ο Κολοσσός; Ποιοι είναι οι στόχοι του ίδιου; Ο Χρήστος Σαλούστρος έδωσε τις απαντήσεις του στο gazzetta.gr.

Χρήστο αρχικά θέλουμε να μας πεις για το ματς με τον Άρη… Πώς κατάφερε ο Κολοσσός να φτάσει σε αυτή τη σπουδαία νίκη;
Όλη την εβδομάδα είχαμε δουλέψει καλά κι είχαμε προσαρμοστεί στα ατού και τα πλεονεκτήματα του Άρη. Θέλαμε μία μεγάλη νίκη. Δεν τα καταφέραμε κόντρα στην ΑΕΚ, ωστόσο τα καταφέραμε κόντρα στον Άρη. Η νίκη αυτή είναι σημαντική όσο αφορά στο βαθμολογικό κομμάτι, μας δίνει, όμως, και ψυχολογία. Μας δίνει… φτερά για την απαιτητική συνέχεια.

Ένα σχόλιο για την προσωπική σου απόδοση;
Είμαι έτοιμος από καιρό να δείξω τι αξίζω. Βρίσκομαι στην ομάδα 6 παιχνίδια και δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Στη Ρόδο με έχουν αγκαλιάσει. Ο προπονητής μου με εμπιστεύεται, μου το δείχνει κι εγώ προσπαθώ να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη αυτή μέσα στο παρκέ. Έψαχνα μία μεγάλη εμφάνιση, ωστόσο είμαι μέλος μίας ομάδας με πολύ ταλέντο. Υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές. Χθες ήμουν εγώ, αύριο θα είναι άλλος. Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα.

Πέρασες πολλά φέτος. Βρέθηκες χωρίς ομάδα κι εν τέλει μετακόμισες στη Ρόδο. Θέλεις να μας πεις τις ακριβώς έχει γίνει;
Ήταν δύσκολο καλοκαίρι για μένα. Άνηκαν στον ΠΑΟΚ, αλλά μετά είχα έναν τραυματισμό, ο οποίος συνεχίζει ακόμα να ταλαιπωρεί. Αγωνίζομαι με ενδυνάμωση με θεραπείες, αλλά τα καταφέρνω. Ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα. Δεν υπήρξε και καλή συνεννόηση και κάπως έτσι φτάσαμε πέντε -περίπου- ώρες πριν από το ματς με το Ρέθυμνο να λυθεί η συνεργασία μου με την ομάδα.

Μου άφησε πικρή γεύση αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Στον ΠΑΟΚ έχω πολλούς φίλους κι από χθες δέχομαι τηλεφωνήματα που μου δίνουν συγχαρητήρια. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Έζησα μόνο χαρές εκεί κι ήταν τιμή για μένα που φόρεσα αυτή τη φανέλα. Από εκεί και πέρα, όμως, η ζωή συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ είναι εκεί που είναι. ο Σαλούστρος είναι εδώ. Στον αθλητισμό δεν χωράμε συναισθηματισμοί.

Έως τώρα, αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή του Κολοσσού;
Ναι, ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορούσα να κάνω. Ο coach με πιστεύει όπως είπα και πριν. Μου το δείχνει σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα και με έχει κάνει να παίζω και για εκείνον! Έχω κι επιπλέον κίνητρο. Πληγώθηκε ο εγωισμός μου. Σε κάθε παίκτη θα συνέβαινε αυτό. Τώρα αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να δουλεύω και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται με την ομάδα μου.

Η ομάδα τα πηγαίνει αρκετά καλά. Έχετε ρεκόρ 6 νίκες και 7 ήττες. Πού πιστεύεις ότι μπορείτε να φτάσετε;
Η πορεία μας είναι καλή, αν εξαιρέσουμε την εντός έδρας ήττα από το Λαύριο. Εγώ δεν ήμουν τότε στην ομάδα αλλά τη συζητάνε όλοι. Ήταν κακή ήττα. Την καλύψαμε αλλά αν το είχαμε πάρει το ματς τώρα θα ήμασταν 5οι. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες. Τα playoffs είναι ο στόχος μας κι άπαντες πιστεύουν ότι θα είμαστε εκεί. Θα… μονομαχήσουμε με Κηφισιά και Κόροιβο για ένα καλύτερο πλασάρισμα, προκειμένου να έχουμε καλύτερη τύχη στα playoffs.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα