Πανέτοιμος ο Ολυμπιακός (vids)

Πανέτοιμος ο Ολυμπιακός (vids)
To gazzetta.gr βρέθηκε στην προπόνηση του Ολυμπιακού πριν το ματς με την Λαμποράλ Κούτσα (21:30-ΕΡΤ2).

Τέλη Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στην παράταση από την Λαμποράλ Κούτσα, ωστόσο στο διάστημα των 76 ημερών οι οποίες έχουν μεσολαβήσει τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά.

Φυσικά όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τους Βάσκους οι οποίοι απέδειξαν πως δεν ήταν κάποιο «πυροτέχνημα», αλλά όντως οι Βέλιμιρ Περάσοβιτς και Γιάννης Μπουρούσης (κατά κύριο λόγο) τους έχουν αλλάξει τη νοοτροπία και την αγωνιστική τους ταυτότητα.

Η Λαμποράλ προέρχεται από σημαντική νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο τα άσχημα οικογενειακά νέα του Γιάννη Μπουρούση σίγουρα έχουν επηρεάσει κάπως τη συγκέντρωση των μελών της ομάδας.

Η Λαμποράλ βασίζει πολλά στον Έλληνα σέντερ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει και άλλους παίκτες οι οποίοι δεν έχουν την ποιότητα και την ικανότητα. Κοζέρ, Άνταμς, Τζέιμς και Μπλάζιτς συνθέτουν μία δυνατή περιφέρεια η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πάντως έχει επιστήσει την προσοχή των παικτών στην περιφερειακή άμυνα. Ειδικά πάνω στον Γάλλο Φαμπιέν Κοζέρ αφού τον θεωρεί τον βασικό κινητήριο μοχλό των Βάσκων. Μάντζαρης, Χάκετ και ενδεχομένως και Στρόμπερι θα αναλάβουν τον περιορισμό του.

Ένας ακόμη «στόχος» στην τακτική του Ολυμπιακού είναι να… χτυπήσουν στη ρακέτα. Ο Μπουρούσης θα φτάσει στο γήπεδο λίγη ώρα πριν το τζάμπολ έχοντας κάνει σε διάστημα 30 ωρών τη διαδρομή Βιτόρια-Μπιλμπάο-Φρανκφούρτη-Αθήνα και τούμπαλιν, οπότε θα υπάρχει σωματική κούραση, αλλά όπως είναι φυσικό και πνευματικά θα είναι «κάπως» λόγω της απώλεια του μέλους της οικογενείας του. Από εκεί και πέρα οι Τιγί και Ντιοπ δεν είναι σέντερ που φοβίζουν τον αντίπαλο, το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει αφού υπάρχει η εντολή να τους «σημαδεύουν».

Το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο και ακόμη το Top 16 βρίσκεται μόλις στην 2η από τις 14 στροφές του, ωστόσο κάθε νίκη είναι σημαντική ειδικά αν πανηγυρίζεται εκτός έδρας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.