14χρονος δίμετρος Σέρβος η νέα επένδυση του Ολυμπιακού (vids)

14χρονος δίμετρος Σέρβος η νέα επένδυση του Ολυμπιακού (vids)

Gazzetta team
14χρονος δίμετρος Σέρβος η νέα επένδυση του Ολυμπιακού (vids)
Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι 14 ετών, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία ταλέντα της γενιάς του και πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό!

Οι μεγάλες ομάδες φροντίζουν το μέλλον τους από πολύ νωρίς. Η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες είναι κομβικής σημασίας για τους συλλόγους και στον Ολυμπιακό έκαναν την κίνηση-ματ με την απόκτηση του Αλεξέι Ποκουσέφσκι!

Ο Σέρβος είναι γεννημένος το 2001, βλέπει τον κόσμο -ήδη- από τα δύο μέτρα και αγωνίζεται ως point guard. Βρίσκεται εδώ κι αρκετό καιρό με την οικογένεια του στην Ελλάδα, δουλεύει υπό τις οδηγίες του Νίκου Κεραμέα (σ.σ. υπεύθυνος των Ακαδημιών της ομάδας του Πειραιά) κι αποτελεί... καλοκαιρινή ανακάλυψη.

Υπήρχαν, όμως, ορισμένα... γραφειοκρατικά θέματα και γι' αυτό δεν τον είχαμε δει στο παρκέ. Αυτά ξεπεράστηκαν πριν από λίγες ημέρες, ο Ποκουσέφσκι έβγαλε το δελτίο του κι αγωνίστηκε κόντρα στον Έσπερο με το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας 18 πόντους.

Παρά το ύψος του, ο Πακουσέφσκι έχει πολύ καλό χειρισμό της μπάλας και θεωρείται ως ένα εκ των κορυφαίων ταλέντων της γενιάς του!

Υπάρχει κι ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο που δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Βάσει κανονισμών, λοιπόν, αφού κατάφερε να βγάλει το δελτίο πριν τα 14 του, μπορεί να επιλέξει την «μπασκετική» του υπηκοότητα, δηλαδή, μπορεί, να αγωνίζεται με την Εθνική ως Έλληνας και όχι ως νατουραλιζέ!

Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί και για άλλες τέτοιες περιπτώσεις ταλαντούχων παικτών από το εξωτερικό και μάλιστα έχει βάλει ήδη στο στόχαστρο δύο - τρεις νεαρούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα