Αγιόν, ο καλύτερος σέντερ της Ρεάλ τα τελευταία 10 χρόνια (pics)

Αγιόν, ο καλύτερος σέντερ της Ρεάλ τα τελευταία 10 χρόνια (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Αγιόν, ο καλύτερος σέντερ της Ρεάλ τα τελευταία 10 χρόνια (pics)
Ο Γκουστάβο Αγιόν είναι ο Mr. December στη Euroleague και το gazzetta.gr παρουσιάζει με πίνακες πως ο Μεξικανός έχει τους καλύτερους αριθμούς μεταξύ των σέντερ της Ρεάλ την τελευταία 10ετία!

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης τον απέκτησε, άπαντες θεώρησαν πως πρόκειται για μία σπουδαία κίνηση, που θα δυναμώσει σε μεγάλο βαθμό τη ρακέτα της. Έτσι έγινε. Ο Γκουστάβο Άγιον άφησε το ΝΒΑ έγινε κάτοικος Ισπανίας και πέρυσι βοήθησε τα μέγιστα τη Ρεάλ να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.

Φέτος συνεχίζει να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Λάσο κι έχει εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γκουστάβο Αγιόν πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα και πρόσφατα αναδείχθηκε MVP για τον μήνα Δεκέμβριο στη Euroleague, όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί:

Το γεγονός αυτό μας έβαλε στη διαδικασία να ψάξουμε τους σέντερ των «Μαδριλένων» την τελευταία 10ετία, προκειμένου να δούμε αν υπήρχε άλλος τόσο αξιόπιστος ψηλός όσο ο… φετινός Αγιόν. Ποιο είναι το συμπέρασμα που βγάλαμε;

Ο Μεξικανός είναι ο καλύτερος σέντερ της Ρεάλ από τη σεζόν 2005-06 κι έπειτα κι οι αριθμοί του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τους ψηλούς των Πρωταθλητών Ευρώπης την αγωνιστική περίοδο 2009-10. Τότε οι Τόμιτς και Λαβρίνοβιτς είχαν συνθέσει ένα εξαιρετικό «δίδυμο», ωστόσο ατομικά, ο Αγιόν είναι καλύτερος τόσο από τον Κροάτη, όσο κι από τον Λιθουανό. Έστω κι οριακά…

Δείτε αναλυτικά: