Ζοτς και «3D» μιλούν για το 6ο αστέρι (vids)

Ζοτς και «3D» μιλούν για το 6ο αστέρι (vids)

Ζοτς και «3D» μιλούν για το 6ο αστέρι (vids)
Το εβδομαδιαίο μαγκαζίνο της Ευρωλίγκας και πρώτο για τη φάση του ΤΟΡ 16 γυρίζει 5 χρόνια πίσω και αναφέρεται στο FINAL 4 του 2011 και τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό.

Οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Ζέλικο Ομπράντοβιτς μνημονεύονται τα όσα έζησαν στη Βαρκελώνη. Από τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ, μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου με πολυτιμότερο παίκτη τον 3D.

«Το 2011 ήταν πολύ καλή χρονιά. Δεν αρχίσαμε ως φαβορί για να είμαστε στο FINAL 4», είπε αρχικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Για τα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα ο γκαρντ του Παναθηναϊκού δήλωσε:
«Πολύ καλά παιχνίδια, πολύ ανταγωνιστικά, με πολύ πάθος και ένταση»

Το λόγο για πρώτη φορά στη συνέχεια πήρε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού αρχικά τόνισε:
«Ο κόσμος σκεφτόταν πως ήμασταν το φαβορί γιατί στα πλέι οφ νικήσαμε την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα. Έτσι άρχισε να σκέφτεται πως ήταν αδύνατο να χάσει ο Παναθηναϊκός αυτό το Final 4.

«Ξέραμε πως είναι να βρίσκεσαι σε ένα FINAL 4, οπότε γνωρίζαμε τι μας περίμενε, πνευματικά, αλλά και αγωνιστικά», είπε από την πλευρά του ο Διαμαντίδης

Για τα δυο ματς στο FINAL 4 ο Ζοτς είπε:
«Παίξαμε με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ξέραμε πως αν παίζαμε το παιχνίδι μας, η Σιένα δε θα είχε καμία πιθανότητα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στη Σιένα, αλλά αυτή ήταν η αλήθεια. Το ίδιο και ενάντια στη Μακάμπι»

Για Διαμαντίδη και Μπατίστ:
«Στην ιστορία του μπάσκετ αν κάποιος θέλει να διδάξει τους παίκτες πως παίζεται το pick & roll, τότε να δει τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην κατάκτηση του τίτλου του MVP για 2η φορά στη καριέρα του:
«Γι' αυτό προσπαθείς όλο το χρόνο. Γι' αυτό προπονείσαι όλες αυτές τις ώρες στο γυμναστήριο. Ο στόχος είναι το Final 4 και αν είσαι καλός παίρνεις το Κύπελλο. Εμείς το πετύχαμε. Φυσικά, αν καταφέρεις να πάρεις και κάποιους ατομικούς τίτλους, τότε είναι πραγματικά καλή χρονιά»

Τέλος, ο Ομπράντοβιτς μίλησε για τα 5 τρόπαια που έχει κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό:
«Οι 5 τίτλοι στην Ευρωλίγκα είναι κάτι το ξεχωριστό. Ό,τι κάναμε, οι οπαδοί που είχαμε, έκαναν τον Παναθηναϊκό την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο»

Μπορείτε να δείτε τα όσα είπαν οι δυο άνδρες στο 5:20 του πρώτου βίντεο.