Πασκουάλ: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Πασκουάλ: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»
Ο Τσάβι Πασκουάλ παραπονέθηκε για τα δύο ματς σε 48 ώρες, αλλά παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφέροντας πως, «Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος απόψε. Νομίζω ότι το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα τρίλεπτο, στα τρία πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός πήρε 11 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο, δίχως εμείς να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει περισσότερες κατοχές. Αυτό είναι το στοιχείο που έφερε το +13 του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε κάπως τα αμυντικά ριμπάουντ. Χάσαμε όμως γιατί τα ποσοστά μας σε δίποντα, τρίποντα και βολές ήταν πολύ άσχημα».

Στη συνέχεια ο Τσάβι Πασκουάλ απάντησε για την κούραση λόγω του ματς με την Ρεάλ 48 ώρες νωρίτερα, «Είναι προφανές ότι έπρεπε να παίξουμε δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια μέσα σε 48 ώρες, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Εγώ είμαι μόνο ο προπονητής, δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι το πρόγραμμα και πότε θα παίξουμε κάθε παιχνίδι. Σε αυτή την πρεμιέρα του Top 16 μόνο εμείς έπρεπε να παίξουμε τόσο σύντομα ένα παιχνίδι, κι ειδικά εκτός έδρας. Για μένα όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Τέλος, ολοκλήρωσε τονίζοντας πως, «το ποσοστό που είχαμε στις βολές στο πρώτο ημίχρονο ήταν σημαντικό ώστε ο Ολυμπιακός να "χτίσει" ένα σημαντικό προβάδισμα».