Μπατής, Αγγελόπουλος, Κομποδιέτας για την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ

Μπατής, Αγγελόπουλος, Κομποδιέτας για την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ

Φάνης Παναγιώτου
Μπατής, Αγγελόπουλος, Κομποδιέτας για την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Φάρος έγραψε ιστορία κόντρα στον ΠΑΟΚ κι οι Δημήτρης Κομποδιέτας, Μάριος Μπατής και Νίκος Αγγελόπουλος μίλησαν στο gazzetta.gr για το… θαύμα της ομάδας του Κερατσινίου.

Ξέρετε ποια ελληνική ομάδα δεν έχει γνωρίσει ήττα φέτος; Όχι, δεν είναι ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός. Είναι ο Φάρος Κερατσινίου! Ο… φονέας των γιγάντων, που μας έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής κόντρα σε ομάδες όπως τα Τρίκαλα, ο Κολοσσός Ρόδου κι η Κηφισιά, ωστόσο αυτό που έγινε κόντρα στον ΠΑΟΚ ίσως να μην το περίμενε κανείς!

Ο Φάρος Κερατσινίου πανηγύρισε σπουδαία νίκη-πρόκριση επί του «Δικεφάλου» και πλέον προετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ναι, ο Φάρος από την ΕΣΚΑΝΑ κόντρα στους έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Οι πρωταγωνιστές της ιστορικής επιτυχίας που πανηγυρίζει από χθες (28/12) ο Φάρος Κερατσινίου μίλησαν στο gazzetta.gr…

Κομποδιέτας: «Τους μελετήσαμε αρκετά καλά»

Πρώτος το λόγο πήρε ο Δημήτρης Κομποδιέτας. Τον ρωτήσαμε για τις δύο βολές που έβαλε μερικά δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε και διαμόρφωσαν ο τελικό 69-65. Τι σκεφτόταν; «Την κόρη μου και τη γυναίκα μου σκεφτόμουν και τους το αφιερώνω», απάντησε.

Όσο για το πού κρίθηκε το ματς; «Το πάθος που δείξαμε ήταν εκείνο που έκανε τη διαφορά. Ήμασταν προσηλωμένοι στην άμυνα, σε αυτά που είχαμε πει πριν από το ματς και δώσαμε όλοι το 100%!», μας είπε.

Ο Φάρος βγήκε στο παρκέ εξαιρετικά διαβασμένος… «Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλες τις προηγούμενες ημέρες. Τους μελετήσαμε αρκετά καλά, όπως έδειξε και το αποτέλεσμα», τόνισε ο Δημήτρης Κομποδιέτας.

«Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που δίνουν ψυχή και σώμα για να μπορούμε εμείς να παίζουμε μπάσκετ και να αποδίδουμε το μπάσκετ αυτό. Σε αυτούς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είναι ο κ. Τσάπας, όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα εδώ και χρόνια, φυσικά ο coach Πολέμης. Σε αυτούς οφείλεται αυτή η εικόνα και εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ανταποδώσουμε αυτά που μας προσφέρουν», σχολίασε ακόμα.

«Θα είναι μία γιορτή. Θα πάμε να διασκεδάσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Θα πάμε να τον διασκεδάσουμε...», κατέληξε ο πολύπειρος γκαρντ, απαντώντας σε ερώτηση για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αγγελόπουλος: «Δίψα και πάθος»

Στη συνέχεια ρωτήσαμε ον Νίκο Αγγελόπουλο για τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ παίζει Ευρώπη, έχει ξένους παίκτες στο ρόστερ του κι όμως ο Φάρος ήταν εκείνος που έκανε… κουμάντο στο παρκέ.

«Αρκετοί από τους παίκτες που στελεχώνουν τη φετινή ομάδα δεν πιστεύω ότι έχουν να ζηλέψουν κάτι από πολλούς Αμερικανούς που αγωνίζονται στην Α1. Ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ. Μάλιστα πολλά παιδιά έχουν παίξει πιο σοβαρά και πιο κρίσιμα παιχνίδια από αυτό. Σε γενικές γραμμές δεν είχαμε να φοβηθούμε κάτι, παρά το γεγονός ότι ήταν ίσως η πρώτη φορά που μπαίνουμε στο παρκέ ως καθαρό αουτσάιντερ. Είχαμε σεβασμό προς τον ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι εκεί. Ξέραμε ότι στο γήπεδο μας -με τη βοήθεια του κόσμου- αν παρουσιαστούμε πολύ σκληροί στην άμυνα τότε το παιχνίδι θα παιχτεί στα ίσια και θα έχουμε σοβαρές ελπίδες. Έτσι κι έγινε. Από το πρώτο λεπτό ήμασταν παθιασμένοι, διψασμένοι για τη νίκη κι αυτά τα δύο στοιχεία έκριναν το παιχνίδι...», υπογράμμισε μιλώντας στο gazzetta.gr ο Νίκος Αγγελόπουλος.

Ο φόργουορντ του Φάρου έκανε ειδική μνεία στην άμυνα που έπαιξε η ομάδα του. «Μπήκαμε από την αρχή διψασμένοι. Σκυλιασμένοι. Βουτήξαμε για κάθε μπάλα! Δεν αφήσαμε καμία φάση χωρίς να παλέψουμε κι αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη», τόνισε.

Μπατής: «Καλύτεροι για 35 λεπτά»

Στην άμυνα στάθηκε κι ο Μάριος Μπατής, που μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στο gazzetta.gr: «Νομίζω πως αν μπορούμε να δώσουμε μία ταυτότητα στην ομάδα μας, σίγουρα αυτή θα είναι αμυντική. Από τη στιγμή που δεν άνοιξε το σκορ, να πάει δηλαδή κοντά στους 75 πόντους -εκεί όπου έχει συνηθίσει να παίζει ο ΠΑΟΚ- και τους κρατήσαμε στους 65, αυξήθηκαν αυτομάτως κι οι πιθανότητες μας. Κερδίσαμε δίκαια. Είμαστε χαρούμενοι».

Ήταν τελικά ο Φάρος το αουτσάιντερ; «Δεν κατεβήκαμε για να χάσουμε. Σε καμία περίπτωση. Στόχος μας ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το καταφέραμε και νομίζω πως για 35 λεπτά η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο ήμασταν εμείς», απάντησε.

Όσο για τη συνέχεια της σεζόν, ο πολύπειρος γκαρντ, είπε: «Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Θα χαρούμε τις στιγμές αυτές, αφού κι ο χρόνος μας δίνει το δικαίωμα αλλά δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Θέλουμε να ανέβουμε. Έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο, αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε στο τέλος»

Τέλος, αναφερόμενος στον κόσμο και το κατάμεστο κλειστό, ο Μάριος Μπατής τόνισε: «Ήταν συγκινητικό αυτό που έζησα σήμερα (σ.σ. χθες). Εγώ κιόλας είμαι από εδώ, από το Κερατσίνι και γι’ αυτό είμαι διπλά χαρούμενος. Είδα φίλους, συμμαθητές, τα πάντα. Είδα παιδάκια. Ήταν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα και δεν το έχω ζήσει ξανά στο Κερατσίνι. Ελπίζω στο μέλλον να γεμίσει ξανά το γήπεδο, όπως στο ματς με τον ΠΑΟΚ...»

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα