«Θα ήθελα τελικό με Ομπράντοβιτς!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Θα ήθελα τελικό με Ομπράντοβιτς!»
Σαράνταοκτώ ώρες πριν την πρώτη του μονομαχία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους πάγκους, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και ο Τζέϊμς Γκιστ απαντούν στις ερωτήσεις του gazzetta.gr για τον “Ζοτς” και την πρεμιέρα του Top-16 με την Φενέρμπαχτσέ.

Η εμφάνιση του 2ου μέρους και ειδικότερα η εικόνα της 3ης περιόδου, στη διάρκεια της οποίας, ο Παναθηναϊκός “εκμηδένισε” (μ' ένα σερί 21-4) τις όποιες ελπίδες δημιούργησε το “come-back” του Άρη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι επέτρεψε στον προπονητή του να αισθανθεί μία κάποια ικανοποίηση. Το τελικό 90-69 πέρα από την πρόκριση του “τριφυλλιού” στον τελικό του Κυπέλλου, ήταν ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα στην “ανηφόρα” που περιμένει τους “πράσινους” από 'δω και στο εξής με φόντο τουλάχιστον τον πρώτο μήνα του 2016.

«Ανυπομονώ να αγκαλιάσω τον Ζέλικο!»

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν στρέψει ήδη την προσοχή τους στην πρεμιέρα της φάσης των “16” στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, κόντρα στην Φενέρμπαχτσέ του πρώην προπονητή του Σάσα Τζόρτζεβιτς (στην Παρτίζαν και την Εθνική Γιουγκοσλαβίας) αλλά και του τεχνικού των 5 ευρωπαϊκών τροπαίων και συνολικά 23 τίτλων στον Παναθηναϊκό. Στην Πόλη άλλωστε, πριν από 23 χρόνια (1992), ο “Σάλε” με τρίποντο στην εκπνοή, χάρισε στον “Ζοτς” τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της μετέπειτα μυθικής καριέρας του. «Πρώτα απ' όλα είμαι πολύ χαρούμενος που θα συναντήσω έναν πολύ καλό φίλο! Έναν σπουδαίο άνθρωπο, που για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και όλα τα χαρακτηριστικά του, το πάθος του για το μπάσκετ, ο τρόπος που δουλεύει, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν με την προπονητική. Περίμενα πολλά χρόνια τη στιγμή που θα βρεθώ αντίπαλος με τον Ομπράντοβιτς, ωστόσο, δεν σου κρύβω ότι θα προτιμούσα να παίζαμε τελικό! Ο Ζέλικο για μένα, όμως, θα είναι πάντα φίλος και αυτό είναι πάνω απ' όλα τα υπόλοιπα... Ανυπομονώ, λοιπόν, να τον αγκαλιάσω, όπως και τους δύο παίκτες μου στην Εθνική Σερβίας, τον Μπογκτάνοβιτς και τον Κάλινιτς.», μας είπε αρχικά ο 48χρονος Σέρβος τεχνικός.

«Μας περιμένει δύσκολη νύχτα!»

«Όσον αφορά στο παιχνίδι, σίγουρα είναι δύσκολο και πολύ σημαντικό! Ξέρουμε καλά τη δύναμη της Φενέρ, που στο ντέρμπι με την Εφές είχε την πολυτέλεια να “ξεκουράσει” τον Άντιτς και τον Χίκμαν. Η αντίπαλός μας έχει μεγάλο βάθος και πολλές λύσεις και θα έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή... Πρέπει να προσέξουμε την ώθηση που δίνουν στην ομάδα ειδικά ο Ούντοχ και ο Βέσελι με τα αθλητικά τους προσόντα, που βάζουν παντού τα χέρια τους και είτε κλέβουν μπάλες, είτε κόβουν, είτε αλλοιώνουν τα σουτ. Στην περιφέρεια, έχουν παίκτες όπως ο Ντίξον, ο Σλούκας, ο Μπογκτάνοβιτς και ο Χίκμαν, που απειλούν και ταυτόχρονα ξέρουν να βρίσκουν τον ελεύθερο παίκτη και γενικά οι ομάδες του Ομπράντοβιτς γνωρίζουν πάντα πως να αξιοποιήσουν την καλύτερη επιλογή που έχουν στην επίθεση και παράλληλα να παίξουν επιθετική άμυνα. Είναι ο απόλυτος “μαέστρος” σ' αυτό, οπότε ξέρουμε ότι μας περιμένει μία δύσκολη νύχτα...», σχολίασε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, τονίζοντας ότι οι παίκτες του δεν πρέπει να επαναπαυθούν από την καλή εμφάνισή και την εύκολη επικράτηση απέναντι στον υπολογίσιμο Άρη.

«Να μπούμε στο Top-16 χωρίς την παραμικρή αλαζονεία!»

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να φερθούμε αλαζονικά και να θεωρήσουμε ότι το όνομα και η φανέλα μας, φτάνουν για να είμαστε αποτελεσματικοί. Πρέπει να παίξουμε καλά σε κάθε ματς για να κερδίσουμε... Νομίζω, όμως, ότι σιγά-σιγά βελτιωνόμαστε σαν σύνολο, αποκτούμε την πνευματική ισορροπία που χρειάζεται και κυνηγάμε όλες τις φάσεις και αυτό είναι που οφείλω να αναγνωρίσω στους παίκτες μου.», κατέληξε ο “Σάλε”, δηλώνοντας με νόημα ότι οι παίκτες τους οποίους “ξεφώνισε” δημόσια πριν από 10 μέρες, δείχνουν να επιστρέφουν στο σωστό δρόμο, αλλά έχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

«Μεγάλη... δουλειά να κερδίσουμε στην Πόλη!»

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Τζεϊμς Γκιστ, ο οποίος έπαιξε πριν από 4 χρόνια φόρεσε τη φανέλα της πρώτης αντιπάλου του “τριφυλλιού” στο To-16. «Είμαστε πλέον ένα βήμα πιο κοντά στον πρώτο τίτλο της χρονιάς και ο τρόπος που κερδίσαμε απέναντι σε μία ομάδα που σέβομαι πολύ και μάλιστα εν μέσω της εορταστικής περιόδου, δείχνει ότι βρισκόμαστε σε διαρκή βελτίωση κι αυτό είναι το δεύτερο πιο σημαντικό κέρδος απ' αυτό το παιχνίδι. Στο Top-16 που αρχίζει σε λίγες μέρες, δεν υπάρχει ούτε ένα εύκολο ματς αρχής γενομένης από την πρεμιέρα με την Φενέρμπαχτσέ, στην οποία έπαιξα πριν από μερικά χρόνια και ανυπομονώ να την αντιμετωπίσω ξανά... Αν καταφέρουμε να γυρίσουμε πίσω μία τόσο μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο ξεκίνημα αυτού του μίνι-πρωταθλήματος, τότε θα έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή αρχή...», επεσήμανε ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ, που δείχνει μακράν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του “τριφυλλιού” αυτή την εποχή.