Καλάθι στην ανθρωπιά (pics)

Καλάθι στην ανθρωπιά (pics)

Καλάθι στην ανθρωπιά (pics)

Η ομάδα μπάσκετ Πρωτέας Νέου Κόσμου φωτογραφίζεται για τους άστεγους της πόλης  

Στον Πρωτέα Νέου Κόσμου δεν θα βρεις τους διάσημους μπασκετμπολίστες με τα τεράστια συμβόλαια: είναι μία ομάδα γειτονιάς που προσπαθεί να τα φέρει βόλτα με τις δικές της δυνάμεις. Κι όπως συνηθίζεται με τις ομάδες μικρότερων κατηγοριών, είναι σε μόνιμη αναζήτηση μπασκετικής στέγης. Γι’ αυτό και μπορεί να αισθανθεί, έστω και λίγο περισσότερο, την αξία του να έχεις το δικό σου σπίτι.

Πριν από λίγες μέρες η ομάδα του Πρωτέα αποφάσισε ότι φέτος πρέπει να στηρίξει τους άστεγους με τον δικό της τρόπο κι έτσι 14 παίκτες φωτογραφήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά «τα Χριστούγεννα φοράμε σκουφάκια, γάντια και κασκόλ, πηγαίνουμε στα μαγαζιά, κοιτάζουμε τις βιτρίνες, ψωνίζουμε δώρα για τους δικούς μας ανθρώπους και επιστρέφουμε σπίτι μέσα σε ένα υπέροχο γιορτινό κλίμα. Περπατώντας όμως στους στολισμένους δρόμους της Αθήνας, το βλέμμα μας αρνείται να συγκεντρωθεί στον άστεγο της οδού Ερμού, της οδού Αιόλου ή της Πλατείας Καρύτση.

»Αυτοί που συναντάμε, αλλά δεν παρατηρούμε, είναι μονάχα μερικοί από τους 1.600 που ζουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και τους 18.000 χιλιάδες που ζουν στην Αττική. Μέσα σε αυτό το τεράστιο νούμερο δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόσες χιλιάδες μετανάστες περιφέρονται μαζί με τα παιδιά τους που κυριολεκτικά εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας το φετινό καλοκαίρι». Κάθε μέρα λοιπόν που περνάει και η θερμοκρασία πέφτει, πριν ανάψεις το τζάκι και χαρείς τις γιορτές με τους δικούς σου ανθρώπους, σκέψου πως ζουν οι άστεγοι κάθε φορά που χιονίζει, κάθε φορά που μια δυνατή μπόρα πλημμυρίζει την Αθήνα. Ίσως η πόλη μας γίνει λίγο καλύτερη.

Info
Πρόεδρος του Πρωτέα: Δημήτρης Κυριακόπουλος
Παίκτες που συμμετέχουν στην καμπανιά: Άλκης Ξένος, Γιάννης Χριστοφής, Γιώργος Νταγιάννης, Γιώργος Σιράγας, Δημήτρης Γερασιμόπουλος, Δημήτρης Κυριακόπουλος, Διονύσης Μουζάκης, Ηλίας Μπούρας, Κωνσταντίνος Αναγνώστου, Κωνσταντίνος Τελωνιάτης, Ξενοφώντας Γκίνης, Χαράλαμπος Φλούδας.
Φωτογράφος της καμπάνιας: Στέφανος Καστρινάκης

Best of internet