Τεστ δυνάμεων...

Τεστ δυνάμεων...

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Τεστ δυνάμεων...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για το blog του στο gazzetta.gr για τον Άρη που μετράει δυνάμεις με τους δυο της Αθήνας και την γνωστή υποκρισία στην footballera!

Να ξεκινήσω με μπάσκετ, καθώς αν και υπάρχει γενικότερη γιορτινή διάθεση, ο ΑΡΗΣ δίνει δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια, όπου απειλείται και το νικηφόρο σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την μία θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι Παραμονή Χριστουγέννων διεξάγεται ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως το ΟΣΦΠ-ΑΡΗΣ και στα...καπάκια ο ΑΡΗΣ παίζει με τον Παναθηναικό για ένα τίτλο. Και μην σημειώσει κάποιος ότι αλλού πχ στην Αγγλία παίζουν μπάλα, γιατί όχι και εδώ. Εκεί είναι Αγγλία, άλλη κουλτούρα, άλλα δεδομένα (και εργασιακά εκτός από αθλητικά να θέλετε), άλλη...φάση!

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το ήθελα σε κάποια άλλη χρονική στιγμή και όχι πριν το ματς-μισή κούπα με τον Παναθηναικό. Και το ήθελα όχι για να κερδίσει ο ΑΡΗΣ. Έχω την αίσθηση ότι και ο πιο φανατικός Αρειανός ξέρει τα όριά του και που μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα του. Σε τέτοια όμως παιχνίδια με τους δυο που είναι πολύ μπροστά και φιλοδοξεί ο Αρειανός να μπει τα επόμενα χρόνια ανάμεσά τους, μπορείς να τεστάρεις το επίπεδό σου, να δεις πόσο...καλός είσαι απέναντι στις δυο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα σήμερα.

Και σε κάθε περίπτωση για όσους ξέρουν από αθλητισμό, αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν μετά από 3 μέρες, παίζεις ένα παιχνίδι-ορόσημο. Σε κάθε περίπτωση πάντως συμπεράσματα μπορούν να βγουν και τα περιμένουμε το απόγευμα της Πέμπτης. Μετά από το ματς με τον Ολυμπιακό θα ασχοληθούμε και με τον ημιτελικό. Προσωπικά και το έγραψα ουκ ολίγες φορές θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ έπρεπε να πάρει ένα παίκτη στην θέση του Τσουπκοβιτς. Από την στιγμή όμως που διοίκηση και Πρίφτης έκριναν διαφορετικά το θέμα σταματάει εδώ.

Πάω στο ποδόσφαιρο. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με τον ΑΡΗ στο συν 10 από τον δεύτερο Νέστο και στο συν 12 από την τρίτη Δόξα, αλλά και στο συν 14 από την Καβάλα. Και τους 3 τους έχει μέσα στο Βικελίδης τον δεύτερο γύρο και η διαφορά εκτός απροόπτου θα διπλασιαστεί. Μέχρι τώρα ο Αναστόπουλος και οι παίκτες κάνουν ότι πρέπει για να περάσει αυτή η χρονιά. Για μένα αυτό μετράει. Άνετη άνοδο και παράλληλα προετοιμασία από τώρα για την επόμενη σεζόν, ώστε το...τρένο να συνεχίσει αναλόγως και την πορεία επιστροφής εκεί όπου ανήκει ο σύλλογος.

Αναφορικά τώρα με τα όσα σημείωσε ο Αναστόπουλος θα πω ότι επί της ουσίας έχει δίκιο στα περισσότερα από όσα λέει με την παράμετρο ότι πέρσι υπήρξε παταγώδης αποτυχία. Αλίμονο αν συνέβαινε και φέτος. Και για τις συγκρίσεις και για τις αντιδράσεις. Διαφωνώ μόνο σε ένα πράγμα μαζί του. Θα έπρεπε να τα ξέρει όλα αυτά και να μην τον παρασύρει το...δίκιο του. Θα έπρεπε να ξέρει ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να τον διαβάλουν με... αστειότητες για Κ17 ή...καλή μπάλα. Τι να πουν; Δεν είναι 20 βαθμούς μπροστά από τον πρώτο γύρο; Και βέβαια και κάτι ακόμα. Όταν συγκρίνεις το όνομα Αναστόπουλος, που και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής έχεις μία πολύ μεγάλη καριέρα, με όλους όσους πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον ΑΡΗ, μειώνεις τον εαυτό σου και το όνομά σου. Αυτά εν συντομία ως κριτική για τα όσα είπε ο “Αλενατόρε” με μία ακόμα επισήμανση. Η ατάκα του ότι ορισμένοι ειναι ΑΡΗΣ μόνο όταν είναι οι “δικοί τους” στον ΑΡΗ είναι ακριβώς αυτό το οποίο συνέβη τα τελευταία 4-5 χρόνια και έφερε τον σύλλογο στην κατάσταση που είναι τώρα.

Με αφορμή και αυτό το οποίο είπε ο Αναστόπουλος, θα πρέπει όλοι οι Αρειανοί που πραγματικά είναι ΑΡΗΣ και στην Γ' Εθνική και στην Ατλέτικο Μαδρίτης να έχουν στο μυαλό τους ότι μόνο με ενότητα σε ολα τα επίπεδα και χωρίς διχασμούς και...μπρίζες μπορεί ο σύλλογος να πάει μπροστά.

Η ατάκα δε ότι είναι μπούρδες περί απλήρωτων και πώς όχι μόνο είναι πληρωμένοι όλοι, αλλά καλοπληρωμένοι, θα ήταν καλό να αναρτηθεί στο προφίλ όλων όσων έγραφαν ψέματα και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.

Η ομάδα έχει ένα μήνα μπροστά της (στην ουσία 3 εβδομάδες καθώς δόθηκε ρεπό την μία) για να δουλέψει σε ορισμένα άλλα πραγματάκια και να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στον δεύτερο γύρο. Το “δύσκολο” ήταν στα πρώτα 5-6 παιχνίδια και ο πρώτος γύρος. Με την διαφορά που έχεις, στην ουσία από τις 17 Γενάρη που είναι το πρώτο ματς για τον δεύτερο γύρο στην Κρύα Βρύση ξεκινάει η προετοιμασία για την football league…

ΥΓ1 Χωρίς καμία διάθεση καζούρας ή πικαρίσματος θεωρώ πέρα για πέρα υποκριτικό αυτό που γίνεται με το... μούφα πέναλτι του Τζαβέλλα και την επιχείρηση... να γίνει το άσπρο μαύρο. Παραδέχθηκαν λέει ότι δεν ήταν πέναλτι! Αλλά μπήκε και η σάλτσα πριν ότι ναι δεν ήταν αυτό, αλλά ήταν το άλλο και μου έκοψαν και ένα οφσάιτ. Δεν τα θέλουν αυτά τα σφυρίγματα, να τους πούμε και μπράβο. Στην ουσία όμως τι έγινε. Ο Τζαβέλλας πήρε το πέναλτι, που δεν υπήρχε ποτέ και μόλις το σφύριξε ο Μήτσιος πανηγύρισε σαν να σκόραρε σε τελικό. Ο κόσμος που δεν τα θέλει αυτά, φώναξε “Εεεεεεε πέναλτι” μέχρι να το σφυρίξει ο Μήτσιος. Και όταν σκόραρε ο Κλάους πανηγύρισε το γκολ κανονικότατα.

Αλλά θα σημειώσω και κάτι ακόμα. Μία παράμετρο που αν βγάλετε τα οπαδικά γυαλιά (ξέρω είναι δύσκολο και αυτό ισχύει για όλους μας) ενδεχομένως και να συμφωνήσετε μαζί μου. Με τον Πλατανιά και με χάλια εμφάνιση είναι εύκολο αφού ευνοηθείς να λες “Εγώ δεν θέλω τέτοια”. Όταν η μπάλα καίει όμως ή ο στόχος είναι ορατός δεν είδα κανένα να βγαίνει να μιλήσει για την διαιτητική εύνοια. Όταν ο Σιδηρόπουλος δεν απέβαλε τον Κρέσιτς με την ανατροπή Γιαννιώτα έξω από την περιοχή, κανείς δεν παραδέχθηκε την αλλοίωση αποτελέσματος. Όταν ο Παμπορίδης στο κύπελλο έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι στον Κόκε και αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ φυσικά η ανωτερότητα πήγε περίπατο. Και φυσικά η κορυφαία στιγμή. Με Σταυρίδη, Γεωργιάδη, Καράμπελα και 2 πέναλτι στον ΑΡΗ που δεν δόθηκαν ποτέ. Το ίδιο με τις μπουνιές του Γκαρσία ή την φωτοβολίδα στον Σάχα ή τις ρετσίνες στα κόρνερ ή την πέτρα στον Καρλιόπουλο ή άλλες τόσες παρόμοιες καταστάσεις.

Εκείνες τις μέρες δεν βγήκε κανείς να το παίξει...ανώτερος. Γιατί στην Ελλάδα και ο συμπολίτης και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ και φυσικά ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ θέλουν να κερδίζουν με κάθε μέσο και τρόπο. Και όταν κερδίσουν προσαρμόζουν ανάλογα την συνέχεια την επικοινωνιακή τους πολιτική. Πολύ σπάνια όταν σου δίνεται η ευκαιρία να γίνεις χαλίφης στην θέση του χαλίφη, δεν ανεβαίνεις στον θρόνο. Ειδικά όταν παλεύεις χρόνια για αυτό και μετά από ένα πρώην πρόεδρο της ΚΕΔ και ρέφερι (Τεβεκέλης), κάνεις και μεταγραφή ξένου... Το θέμα στην Ελλάδα δεν είναι ξεκάθαρα αν αυτή η ΕΠΟ μπορεί να αλλάξει. Το θέμα στην Ελλάδα ειναι ποιος μπορεί να ελέγξει την (κάθε) ΕΠΟ. Και δυστυχώς ούτε η πολιτεία δείχνει να θέλει να αλλάξει αυτό το καθεστώς...

ΥΓ2 Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ καλύπτει και τα έξοδα των οικογενειών των παικτών για να είναι μαζί τους στην Αθήνα τις μέρες των Χριστουγέννων. Άλλα σχόλια δεν χρειάζονται... Τα λένε άλλωστε όλα οι 5000 φίλαθλοι σε ματς όπως αυτό με την Πάτρα ή την Κηφισιά και τα Τρίκαλα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!