Φλεβαράκης: «Πρέπει να κυνηγάμε κάθε πόντο»

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Φλεβαράκης: «Πρέπει να κυνηγάμε κάθε πόντο»

Φλεβαράκης: «Πρέπει να κυνηγάμε κάθε πόντο»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του μοίρασε ο Κώστας Φλεβαράκης μετά την εμφατική νίκη των Τρικάλων επί του Αρκαδικού.  

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και για τον προπονητή της ομάδας της Αρκαδίας, δίνοντας του συγχαρητήρια.

«Ο Αρκαδικός έχει δείξει με το πρόσωπο του στα πρώτα εννέα παιχνίδια στοιχεία μιας πολύ καλά δουλεμένης ομάδας, εκμεταλλευόμενη και την ποιότητα που έχουν κάποιοι Έλληνες παίκτες αλλά και το ταλέντο και τις ικανότητες κάποιων ξένων. Επομένως εμείς προετοιμαστήκαμε για ένα ματς ενάντια σε μια πολύ δυνατή ομάδα και σίγουρα στην προετοιμασία μας δεν περνούσε από το μυαλό μας, για να είμαστε ειλικρινείς, ότι ένα ματς σαν και αυτό  μπορεί να εξελιχθεί τόσο εύκολο, όχι γιατί δεν εμπιστευόμαστε την δική μας δουλειά , αλλά απλούστατα γιατί θεωρούσαμε τον Αρκαδικό μια πάρα πολύ αξιόλογη ομάδα», είπε αρχικά.
 
Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του:
«Εμείς από εκεί και πέρα το έχουμε πει ότι αν βελτιωνόμαστε διαρκώς, όταν δεν έχουμε και πολλά λάθη, η άμυνα μας είναι στο επίπεδο που θέλουμε, σαφώς μπορούμε να κάνουμε πολύ καλές εμφανίσεις, μεγάλες νίκες και ίσως και απέναντι σε ομάδες που είναι καλύτερες από το επίπεδο το δικό μας και του Αρκαδικού. Αλλά αυτό έχει απαραίτητη προϋπόθεση την καλή άμυνα και τα λίγα λάθη, σήμερα είχαμε 14 λάθη από αυτά τα 5 γίνανε στο τέλος όταν το παιχνίδι είχε πάρει μεγάλη διαφορά και αυτό νομίζω ότι ήταν ένα κλειδί σημαντικό»
 
Για τη διαφορά των πόντων:
«Τώρα η άμυνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν στους 10-11 πόντους ανά δεκάλεπτο και στο δεύτερο και στο τρίτο ενώ μόνο στο τελευταίο ξέφυγε πάλι προς το τέλος όταν το παιχνίδι στην ουσία είχε τελειώσει. Όμως σε αυτά τα παιχνίδια είσαι υποχρεωμένος όταν εξελιχθούνε κάπως έτσι να κυνηγάς κάθε πόντο γιατί όταν σήμερα είχαμε έξι ομάδες με τρείς νίκες, όπως καταλαβαίνετε η πιθανότητα στο τέλος για ισοβαθμία όχι μόνο άμεσης αλλά και πολλαπλής είναι ένα πιθανό σενάριο»
 
Για την άμυνα:
«Στο δεύτερο βοήθησε και το ότι βελτιωθήκαμε αρκετά και στο ριμπάουντ και έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο μας από την άποψη ότι στην άμυνα πετυχαίναμε εύκολα στοπ,  δεν δίναμε εύκολα δεύτερες επιθέσεις και στην επίθεση είχαμε καλό ρυθμό όταν ο κόουτς δοκίμασε ζώνη αν και εμείς μέσα στην ομάδα είχαμε προετοιμαστεί και για μια τέτοια περίπτωση. Νομίζω ότι ήμασταν έτοιμοι, αντέδρασαν τα παιδιά σωστά  και εκεί νομίζω ότι πήραν μεγάλη αυτοπεποίθηση για να τελειώσουν το παιχνίδι.
 
Για τον προπονητή του Αρκαδικού:
«Θέλω να δώσω πάλι συγχαρητήρια στον κόουτς και είμαι σίγουρος ότι ο Αρκαδικός θα έχει πολύ καλή συνέχεια και το εύχομαι, και Χρόνια Πολλά γιατί είναι το τελευταίο παιχνίδι για το 2015 για εμάς. Η χρονιά απ αυτή την άποψη σίγουρα κλείνει πολύ καλά και με το σημερινό παιχνίδι αλλά και με τις τέσσερις νίκες που έχει η ομάδα σύνολο. Συνεχίζουμε με πολύ δουλειά, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην συνέχεια με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας και ελπίζω πως ο κόσμος που ήτανε εξαιρετικός σήμερα στο γήπεδο και βοήθησε πάρα πολύ να είναι έτσι και ακόμα περισσότερο με το παιχνίδι εδώ ενάντια στο Λαύριο και να συνεχίσει να ενισχύει έτσι την ομάδα γιατί πιστεύω πως αυτή η ομάδα το αξίζει»

Best of internet