Μανωλόπουλος: «Η ομάδα πάνω απ' όλα»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Μανωλόπουλος: «Η ομάδα πάνω απ' όλα»

bet365

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θέλησε να πει ένα «ευχαριστώ» στον Ντράγκαν Σάκοτα και μίλησε για το μέλλον του στην ομάδα.

Ο τεχνικός της Ένωσης ανέφερε αρχικά: «Να ευχηθώ στον κόουτς Σκουρτόπουλο καλή συνέχεια. Έχει φτιάξει καλή ομάδα. Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Ντράγκαν Σάκοτα, διότι χωρίς να με ξέρει βρεθήκαμε στην ΑΕΚ και με αγκάλιασε, αλλά και με εμπιστεύτηκε. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία και τον ευχαριστώ γι αυτό. Ευχαριστώ και τον Ντούσαν Σάκοτα που επέστρεψε στην ομάδα που ανήκει και να τον ευχαριστήσω ακόμα περισσότερο διότι μιλήσαμε και μου είχε πει να μην παίξει. Παρ' όλα αυτά, όταν τον χρειάστηκα σήμερα από την πρώτη στιγμή μου είπε να τον βάλω.

Όσον αφορά το παιχνίδι για εμάς μέσα σε μια μέρα έπρεπε να προετοιμάσουμε την ομάδα για να παίξουμε σήμερα και να την ετοιμάσουμε και τακτικά. Δουλέψαμε πολύ, ήταν επικίνδυνο παιχνίδι. Έπρεπε να ετοιμάσουμε τους παίκτες και στο παιχνίδι, αλλά και να τους δώσουμε κίνητρο, διότι η ψυχολογική κατάσταση των παικτών δεν ήταν καθόλου καλή. Έπρεπε να τους δώσουμε ένα κίνητρο. Από το πρώτο δευτερόλεπτο μπήκαν με ένταση στην άμυνα και στην τακτική είχαν μια πολύ καλή απόδοση.

Νομίζω ότι αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί. Τακτικά, στην επίθεση θέλαμε να περάσουμε τη μπάλα στο καλάθι και το καταφέραμε. Είχαμε ομαδικό πνεύμα στην επίθεση και είχαμε 24 ασίστ. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς».

Όσο για το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Εγώ δεν έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Μιλήσαμε σήμερα. Εγώ ήξερα ότι ξεκινάμε και το πιο σημαντικό είναι πως έπρεπε να κερδίσουμε σήμερα. Ό,τι γίνει θα γίνει για το καλό της ΑΕΚ. Βάζουμε την ομάδα πάνω απ' όλα».

Τέλος, για το θέμα της ψυχολογίας: «Το λέω αυτό παρόλο που δεν ήμουν από την αρχή της χρονιάς στην ομάδα. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς. Πάρα πολλές φορές αυτό που φαίνεται λάθος όλοι το ξέρουν. Γίνονται πάρα πολλά πράγματα που πολλοί δεν ξέρουν ποιος και τι. Γίνανε πολλά. Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος βγήκαμε εκτός. Ο βασικότερος φετινός στόχος ήταν -νομίζω- ότι η ομάδα πρέπει να τελειώσει και να κερδίσει την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το ρόστερ είναι αρκετά έως πολύ δυνατό και νομίζω ότι η Ευρώπη προσφέρει κάποια πράγματα, όμως έχοντας ένα παιχνίδι την εβδομάδα δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε καλές προπονήσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει το τελικό ρόστερ και η δυνατότητα καλών προπονήσεων. Άρα μόνο βελτίωση μπορεί να έχει αυτή η ομάδα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα