Άρης - Μπάνβιτ 72-53

Άρης - Μπάνβιτ 72-53
Την πρώτη θέση του ομίλου του κατέκτησε ο Άρης, καθώς συνέτριψε την Μπάνβιτ με 72-53 για την 10η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του EuroCup.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έπαιξε συγκλονιστικό μπάσκετ στο τελευταίο δεκάλεπτο, κράτησε πολύ χαμηλά στο σκορ την αντίπαλό της, πήρε τη νίκη και έδειξε πως όχι μόνο έχει μέλλον, αλλά πάνω από όλα έχει παρόν.

Ο Άρης πήρε την πρώτη θέση σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με απολογισμό 7 νικών και 3 ηττών και περιμένει να ολοκληρωθεί η αγωνιστική στο EuroCup, αύριο, αλλά και στην Ευρωλίγκα τις επόμενες ημέρες για να μάθει τους αντιπάλους του στη φάση των «32».

Όσον αφορά την Μπάνβιτ, η τουρκική ομάδα προκρίνεται και αυτή στην επόμενη φάση, κάτι που είχε εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Για τρία δεκάλεπτα ο Άρης δεν έβρισκε ρυθμό με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ξεφύγει στο σκορ παρά την πολύ καλή αμυντική του λειτουργία. Στο 4ο και τελευταίο μέρος του αγώνα όμως, οι παίκτες του Πρίφτη έδειξαν για ποιο λόγο κατέκτησαν την πρωτιά στον όμιλο, πάτησαν το πόδι στο γκάζι και με ένα επί μέρους 21-7 δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Παρότι πρώτος σκόρερ ήταν ο ΜακΝίλ με 20 πόντους, ο κορυφαίος παίκτης του Άρη ήταν και πάλι ο Όκαρο Γουάιτ. Τελείωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους (3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε άλλο γήπεδο πρέπει να ήταν ο Έι Τζέι Σλότερ, ο οποίος σε 13 λεπτά είχε 2 πόντους με 0/7 προσπάθειες και 2/3 βολές.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Άρης έτρεξε ένα 12-0 σερί μέσα σε 3 λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, έκανε το 52-50, 64-50 και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι παίκτες του Άρη κρατάνε τη νίκη, την πρωτιά, αλλά και τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια (11/25, 44%). Η Μπάνβιτ από τη πλευρά της, κρατά την πρόκριση και την εμφάνιση του Τζόνσον που τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι Θεσσαλονικείς ξεχνάνε την εμφάνιση του Δίπλαρου που σε 8 λεπτά δε σκόραρε (0/2 τρίποντα), είχε 1 ασίστ και 4 φάουλ, αλλά έβγαλε ενέργεια και πάθος. Η Μπάνβιτ ξεχνά τα κάκιστα ποσοστά από τη περιφέρεια (4/25. 16%)

Η κατάταξη

Άρης 7-3
Ούνικς Καζάν 6-3
Τραμπζονσπόρ 5-4
Μπάνβιτ 5-5
Μπουντούτσνοστ 3-6
Στεάουα Βουκουρεστίου 2-7

*Άρης και Μπάνβιτ έχουν έναν αγώνα περισσότερο