«Πιο σημαντική, η νίκη της ομάδας»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
«Πιο σημαντική, η νίκη της ομάδας»

bet365

Ρόλαντ Σάφτενααρ και Ουσμάν Κρουμπαλί χάρηκαν με το βραβείο του MVP της 7ης αγωνιστικής, αλλά όχι τόσο όσο με τη νίκη της ομάδας τους.

Η 7η αγωνιστική της Α1 ανέδειξε δύο MVP. Ουσμάν Κρούμπαλι του Λαυρίου και Ρόλαντ Σάφτενααρ του Ρεθύμνου μοιράστηκαν το βραβείο και μάλιστα αναδείχθηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους στην Ελλάδα, πολυτιμότεροι παίκτες της αγωνιστικής.

Στην επίσημη ισοτσελίδα του ΕΣΑΚΕ ανέφεραν...

Ουσμάν Κρουμπαλί:

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της αγωνιστικής για πρώτη φορά στην καριέρα σου στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη του Λαυρίου επί του Κολοσσού H Hotels;

«Η αναγνώριση του MVP ανήκει στην ομάδα. Ήμουν πιο χαρούμενος για την νίκη. Επίσης, είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπεις την σκλήρη δουλειά να αποδίδει με τον πιο θετικό τρόπο. Ήμουν χαρούμενος να βλέπω την ομάδα μας να παίζει ομαδικά, το κάθε παίκτη να δουλεύει σκληρά για τον συμπαίκτη του σε άμυνα και επίθεση. Ήταν ένας σημαντικός αγώνας για μας, δουλέψαμε πολύ σκληρά πριν το παιχνίδι και μείναμε συγκεντρωμένοι για 40’ για να εξασφαλίσουμε την νίκη».

- Πως αξιολογείς την μέχρι τώρα πορεία του Λαυρίου και τι θεωρείς ότι μπορείτε να καταφέρετε στο τέλος της σεζόν;

«Ειλικρινά, αυτή είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα μου που αγωνίζομαι σε «νεοφώτιστη» ομάδα. Αυτό που με έχει διδάξει το παρελθόν είναι ότι ως άτομα και ομάδα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να νικήσουμε. «Η σκληρή δουλειά δεν είναι δεδομένη, κερδίζεται». Αυτό το ρητό ακολουθώ. Η ομάδα μας μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της, πετυχαίνοντας τρεις νίκες σε εννέα αγώνες, κάτι που δεν φαινόταν πιθανό στον μπασκετικό κόσμο της Ελλάδας.

Η ομάδα και εγώ προσωπικά, ωστόσο, δεν αισθανόμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Πρέπει να προοδεύσουμε ακόμη περισσότερο. Δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή και να προκριθούμε στα πλέι οφ. Πρέπει, ωστόσο, να αντιμετωπίζουμε κάθε προπόνηση και αγώνα ξεχωριστά. Στόχος μου είναι να εξασφαλίσω ότι αυτό θα συμβεί. Η σκληρή δουλειά θα μας ανταμείψει».

- Ποια η γνώμη σου για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ;

«Το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι κατά την γνώμη μου το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχω παίξει μέχρι τώρα. Ελπίζω να υπάρχουν υψηλότερα επίπεδα στα οποία θα παίξω στο μέλλον. Αυτό το Πρωτάθλημα είναι γεμάτο ιστορία. Υπάρχουν δύο ομάδες, οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, που έχουν κατακτήσει εννέα Ευρωλίγκες. Επίσης, ομάδες όπως οι ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ. Είναι Λίγκα με δυνατές ομάδες, που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα και στο Eurocup. Με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης και πρώην του NBA. Θέλω με σκληρή δουλειά να έχω μια δυνατή και θετική παρουσία σε αυτό το Πρωτάθλημα».

Ρόλαντ Σάφτενααρ:

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 7ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για πρώτη φορά στην παρουσία σου στην Ελλάδα;

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κέρδισε η ομάδα μου. Εύχομαι στην συνέχεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ να έχουμε και άλλες τέτοιες διακρίσεις που να συνοδεύονται από επιτυχίες της ομάδας μου».

- Πως αξιολογείς την μέχρι τώρα πορεία του Ρεθύμνου Cretan Kings και που θεωρείς ότι μπορείτε να φτάσετε στο τέλος της φετινής σεζόν;

«Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ήμασταν αρκετά κοντά στο να κερδίσουμε περισσότερα παιχνίδια αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες. Είμαι σίγουρος πως στην συνέχεια του πρωταθλήματος θα είμαστε αρκετά βελτιωμένοι ώστε να πάρουμε ακόμα περισσότερες νίκες».

- Αγωνίζεσαι για δεύτερη σερί σεζόν στο Ρέθυμνο. Είναι καλύτερη η Basket League ΣΚΡΑΤΣ της φετινής σεζόν από την περασμένη;

«Η Basket League ΣΚΡΑΤΣ είναι σπουδαίο πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι για 2η συνεχή σεζόν. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων και αυτό το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό. Θεωρώ πως φέτος οι ομάδες είναι καλύτερες από την περσινή χρονιά, αποδεικνύοντας τα παραπάνω».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα