Ο Πόποβιτς σχολίασε το ρατσιστικό παραλήρημα του Ρόντο (pics)

Ο Πόποβιτς σχολίασε το ρατσιστικό παραλήρημα του Ρόντο (pics)

Ο Πόποβιτς σχολίασε το ρατσιστικό παραλήρημα του Ρόντο (pics)

bet365

Τα όσα είπε ο Ραζόν Ρόντο κατά του ομοφυλόφιλου διαιτητή Μπιλ Κένεντι, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης στο ΝΒΑ.

Ο πόιντ γκαρντ των Σακραμέντο Κινγκς αποβλήθηκε στην αναμέτρηση κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς στις 3 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με δημοσιεύματα επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή Μπιλ Κένεντι.

«You're a motherf--king f----t. ... You're a f--king f----t, Billy», είπε χαρακτηριστικά ο Ρόντο στον διαιτητή όταν τον απέβαλε (η μετάφραση είναι περιττή) σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο άλλος διαιτητής της αναμέτρησης, Μπεν Τέιλορ.

Η επίθεση του Ρόντο στον Κένετι, τον οδήγησε στο να δηλώσει ανοιχτά την προτίμησή του, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εμπνεύσει άλλους συνανθρώπους του να μην καταπιέζονται

Ο Ρόντο από τη πλευρά του αρχικά αρνήθηκε τα πάντα ωστόσο αφού τον εξέθεσε ακόμη και η ίδια του η ομάδα αποφάσισε να παραδεχθεί τα όσα είχε πει και να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του, μέσω twitter.

«Τα όσα έκανα κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν πάνω στα νεύρα και την ένταση της στιγμής. Δεν αντιπροσωπεύουν τα αισθήματά μου για την κοινότητα των LGBT. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόντο.

Ο Βλάντε Ντίβατς, τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας τοποθετήθηκε λέγοντας: «Τα σχόλια του Ραζόν είναι ασεβή, επιθετικά και τα αποδοκιμάζουμε με όλη την καρδιά μας, όπως και κάθε τι προσβλητικό μπορεί να ειπωθεί για την σεξουαλικότητα κάποιου»

Το περιστατικό δεν έμεινε ασχολίαστο και από τον προπονητή των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς: «Γιατί να εκπλαγώ; Το βλέπουμε όλη την ώρα. Είναι πραγματικά λυπηρό. Είναι αηδιαστικό επειδή ο Μπίλι είναι εξαιρετικός τύπος και υπόδειγμα μέσα και έξω από το παρκέ. Όσον αφορά τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός, δεν αφορά κανέναν άλλον. Δε βγάζει νόημα το να είσαι ενάντια στην κοινότητα. Δεν εκπλήσσομαι όμως με τα όσα είπε ο Ρόντο».

Το ΝΒΑ πάντως έχει διαβεβαιώσει πως δεν θα τιμωρήσει τον Ρόντο.

 

NBA Τελευταία Νέα