«Αν μπούμε χαλαροί θα έχουμε πρόβλημα»

Φάνης Παναγιώτου
«Αν μπούμε χαλαροί θα έχουμε πρόβλημα»
Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε με τελικό προορισμό το Κάουνας κι οι Τζέιμς Γκιστ & Τζέιμς Φελντέιν μίλησαν για την εκτός έδρας δοκιμασία με τη Ζαλγκίρις (17/12, 19:45/Novasports 2).

Από την Αθήνα στη Φρανκφούρτη κι από εκεί στο Κάουνας. Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (15/12) με προορισμό τη Λιθουανία, εκεί όπου οι έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης θ' αντιμετωπίσουν τη Ζαλγκίρις.

Ενόψει της αναμέτρησης για τη 10η αγωνιστική της πρώτης φάσης της Euroleague ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν έχει να σκέφτεται για νέα προβλήματα απουσιών κι όσοι έπαιξαν κόντρα στον ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν κανονικά.

«Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που πάντα βάζει ενέργεια κι ένταση στο παιχνίδι της, πολύ περισσότερο όταν αγωνίζεται στην έδρα της», είπε ο Τζέιμς Γκιστ δίνοντας έτσι το στίγμα ενόψει της αναμέτρησης και κατέληξε: «Θα πρέπει λοιπόν κι εμείς να έχουμε ανάλογη αντίδραση. Να παίξουμε με ενέργεια γιατί είναι σίγουρο ότι αν μπούμε στον αγώνα χαλαροί τότε θα έχουμε τεράστια προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Είδατε όλοι ότι η Ζαλγκίρις κατέκτησε μια μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη. Δεν έχει καμία σημασία το ότι και οι δύο έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση, ο αγώνας δεν είναι αδιάφορος για καμία ομάδα κι εμείς οφείλουμε παντού να εμφανιζόμαστε δυνατοί κι αποφασισμένοι για τη νίκη».

Τη νίκη για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση του ομίλου του στην Euroleague ψάχνει ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Ζαλγκίρις. Σε απόδοση 1.80 προσφέρεται στην Expekt η νίκη του «τριφυλλιού».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Τζέιμς Φελντέιν: «Όλα θα κριθούν στην ενέργεια και στη συγκέντρωση που θα έχουμε. Γνωρίζουμε ότι στην έδρα τους είναι καλοί και το βέβαιο είναι πως η διαφορά των 35 πόντων με την οποία νικήσαμε στην Αθήνα δεν εκφράζει την πραγματική απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Είναι καλή η Ζαλγκίρις, πήρε άλλωστε μια μεγάλη όσο και καθαρή νίκη στη Βαρκελώνη. Κι αυτό λέει πολλά… Ακούω επίσης πολλά… σενάρια αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι μας στην επόμενη φάση. Θέλουμε τη νίκη όχι για να επιλέξουμε ή για να αποφύγουμε κάποιους. Τη θέλουμε για εμάς, ώστε να κατακτήσουμε την τρίτη θέση και να μπούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στη φάση των 16».