Ώρα... πρωτιάς για τον Άρη!

Φάνης Παναγιώτου
Ώρα... πρωτιάς για τον Άρη!
Ο Άρης υποδέχεται τη Μπάνβιτ (19:00, ΕΡΤ 3) στο τελευταίο του ματς στην πρώτη φάση του Eurocup και με νίκη τερματίζει πρώτος στον Όμιλο του!

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη τα έχει πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα. Οι δύο νίκες επί της Ούνικς Καζάν ήταν υπέρβαση, ωστόσο και στα υπόλοιπα ματς ο Άρης έχει δείξει χαρακτήρα.

Έτσι, στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης δεν υπάρχει άγχος για την πρόκριση. Ο Άρης έχει περάσει και με νίκη απόψε επί της Μπάνβιτ θα είναι πρώτος στον Όμιλο του ό,τι κι αν γίνει στα άλλα ματς.

Την πρωτιά παίζει ο Αρης, που υποδέχεται την Μπάνβιτ το βράδυ της Τρίτης. Η νίκη των «κιτρινόμαυρων» με διαφορά έξι πόντων και άνω βρίσκεται σε απόδοση 1.90 στην Sportingbet.

Αν τώρα η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ηττηθεί, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι τερματίσει στην τρίτη θέση. Αγωνιστικά, ο Άρης δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ξανθόπουλο & Τσούπκοβιτς.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα. Είναι μια ομάδα που παίζει με οκτώ παίκτες που έχουν πολύ καλό ρυθμό. Είναι φύση επιθετική ομάδα, σκοράρει κοντά στους 80-90 πόντους πολύ εύκολα ή τουλάχιστον με μεγαλύτερη ευκολία από ότι το κάνουμε εμείς οπότε θα πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι αμυντικά.

Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να έχουμε τρομερή ενέργεια. Για εμένα εκεί είναι όλο το παιχνίδι. Το κομμάτι της τακτικής το βάζω στο 10%. Για εμένα είναι πρώτα συγκέντρωση και ενέργεια και μετά τακτική. Έχουμε εργαστεί.

Είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε μια μέρα παραπάνω. Δουλέψαμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Έχουμε βέβαια κάποια πράγματα να διαχειριστούμε, κάποιους τραυματισμούς. Ελπίζω να παρουσιαστούμε αύριο δυνατοί», ήταν τα λόγια του head coach του Άρη.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Άρης 6-3
Ούνικς Καζάν 6-3
Τραμπζονσπόρ 5-4
Μπάνβιτ 5-4
Μπουντούτσνοστ 3-6
Στεάουα 2-7