Καλάθης: «Ας είναι και με... τους Μπουλς στο ΤΟΡ 16»

Καλάθης: «Ας είναι και με... τους Μπουλς στο ΤΟΡ 16»

Γιάννης Ράμμας
Καλάθης: «Ας είναι και με... τους Μπουλς στο ΤΟΡ 16»
Ο Νικ Καλάθης εξήγησε στο gazzetta.gr πως δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό ποιους αντιπάλους θα 'χει στο ΤΟΡ 16 αρκεί ο... κακός εαυτός του να μην είναι ανάμεσά τους. Πότε θα σημειώσει triple-double;

Βασικός με 9/9 παρουσίες στην αρχική 5άδα στην Ευρωλίγκα, 8/8 στην Α1 & 1/1 στο Κύπελλο Ελλάδος, σχεδόν αναντικατάστατος με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από κάθε συμπαίκτη του (31' στην Ευρωλίγκα, 29' στην Α1 & 30' στο Κύπελλο Ελλάδος) και τόσο αναβαθμισμένος όσο ο ρόλος του στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα.

Ο Νικ Καλάθης δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης στον Παναθηναϊκό κι η απόδοσή του κρίνει πολλά κάθε φορά.

Ευτυχώς για τον ίδιο και πολύ περισσότερο για την ομάδα του αυτή κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα μ' ελάχιστες παρεκκλίσεις. Για παράδειγμα η τελευταία του στη νίκη-πρόκριση επί της Ζιελόνα Γκόρα (82-51) στο ΟΑΚΑ ήταν η τρίτη κοντά στο όριο του triple-double.

Αλλά το προσωπικό όφελος παραμένει κάτω απ' το ομαδικό για τον ίδιο. Όπως κι η όποια προτίμησε σε αντιπάλους στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας.

Διαβάστε όσα είπε στο gazzetta.gr:

-Επιτέλους πρόκριση στο ΤΟΡ 16. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ;
-Παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι, αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Αυτό θέλαμε κι αυτό κάνουμε.

-Έχοντας δεχθεί μόνο 51 πόντους απ' τη Ζιελόνα Γκόρα, προφανώς η άμυνα κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι σας...

Η άμυνα είναι για εμάς το μεγαλύτερο στοιχείο για να... λύσουμε μία αναμέτρηση. Μας κάνει καλύτερους στην επίθεση. Κι όταν κρατάμε τον αντίπαλο μακριά απ' το καλάθι μας, ακόμη καλύτερα.

-Είχατε στο μυαλό σας την... εκδίκηση για ό,τι είχε συμβεί στον πρώτο γύρο;
-Θέλαμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή. Εμμέσως πλην σαφώς τους δείξαμε πως τους χρωστούσαμε για τον πρώτο γύρο, αλλά το κυριότερο για εμάς ήταν να βγούμε και να παίξουμε όπως θέλουμε και μπορούμε.

-Πόσο σας έχει ωφελήσει το γεγονός πως είστε... κάτοικοι ΟΑΚΑ τον τελευταίο καιρό;
-Είναι σπουδαίο να παίζουμε εντός έδρας, αλλά πρέπει να μεταφέρουμε αυτή την ενέργεια και μακριά απ' το ΟΑΚΑ. Αν καταφέρουμε να παίζουμε έτσι κι εκτός έδρας, θα 'μαστε μια χαρά.

-Η επόμενη ευκαιρία είναι με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά την ίδια ώρα πολλοί ήδη επικεντρωθεί αλλού, αν θα 'στε ή όχι με τον Ολυμπιακό στο ΤΟΡ 16...
-Δεν έχει σημασία, αν θα 'ναι ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή... οι Σικάγο Μπουλς. Δεν κοιτάμε τόσο μπροστά. Προέχει το ταξίδι μας στο Κάουνας και θα συνεχίσουμε από εκεί.

-Βάσει τελευταίων εμφανίσεων εσύ συνεχίζεις μία χαρά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Εκείνο το triple-double να το περιμένουμε σύντομα;
-Δεν το βλέπω να γίνεται (γέλια). Μ' ενδιαφέρει μόνο η νίκη. Αν νικάμε, τα υπόλοιπα θα 'ρθουν από μόνα τους.