Διαμαντίδης: «Θα κάνω αυτό που πιστεύω και έχω πει»

Διαμαντίδης: «Θα κάνω αυτό που πιστεύω και έχω πει»

Διαμαντίδης: «Θα κάνω αυτό που πιστεύω και έχω πει»
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε στην κάμερα της Nova και για ακόμη μια φορά δήλωσε πως δε θα αλλάξει την απόφασή του και θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Νικ Καλάθη, στον οποίο έχει παραδώσει το κλειδιά της ομάδας, τον Σάσα Τζόρτζεβιτς,αλλά και τους στόχους του Παναθηναϊκού εν όψει της συνέχειας. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη χθεσινή συνέντευξη του Βασίλη Σπανούλη στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως όσο ήταν ο ίδιος στην Εθνική, το κλίμα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν τους επηρέαζε, ενώ αστειεύτηκε λέγοντας «απλά, εύχομαι να χάνει στα μεταξύ μας παιχνίδια».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Διαμαντίδη στη Nova:

Για το αποψινό παιχνίδι:
«Μπήκαμε νωθρά, αλλά στη συνέχεια πήραμε το παιχνίδι, πετύχαμε το στόχο μας και πλέον είμαστε και μαθηματικά στην επόμεη φάση. Θα θέλαμε να παίζαμε καλύτερα, οπότε νομίζω πως επειδη θα ερθουν καλύτερες ομάδες στην επόμενη φάση θα πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας

Για το τι χρειάζεται βελτίωση:
«Η άμυνά μας και λεπτομέρειες του παιχνιδιού που δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα είμαστε και καλύτεροι στη συνέχεια»

Για το καλό ξεκίνημα:
«Σαφώς ξεκινήσαμε καλά με 3 νικες με Ολυμπιακο και Αρη, αλλα μετα η ομαδα δεν απέδωσε όπως θα θέλαμε. Αυτα τα σκαμπανεβάσματα και η κούραση είναι μέρος του προγράμματος. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε και απο δω και πέρα συνεχίζουμε. Δεν έχουμε στο μυαλό μας κάτι. Θέλουμε να αρχίσει η ομάδα να ανεβάζει απόδοση για να πάμε ακόμη καλύτερα»

Για αυτά που βελτίωσε ο Παναθηναϊκός μέσα στη σεζόν:
«Όταν προπονείσαι και μπορείς και δουλεύεις πράγματα τα οποία πρέπει να τα δουλέψεις αυτό φαίνεται στο γήπεδο. ΑΥτό κάναμε και εμείς και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»

Για τον Νικ Καλάθη:
«Ο Νικ είναι ένας παίκτης που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους. Σκοράρει δε σκοράρει κανει πάρα πολλάπράγματα στην ομάδα. Η παρουσία του είναι πολύ σημαντική και έχει καταλάβει 100% ποιος είναι ο ρόλος του σε αυτή την ομάδα»

Για το πρώτο του πέρασμα από τον Παναθηναϊκό:
«Τώρα είναι πιο μεγάλος, πιο έμπειρος, πιο έτοιμος, έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έχει βελτιώσει πολλά πράγματα του παιχνιδιού του. Αυτός παει μπροστα και εμείς είμαστε από πίσω του.

Για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς:
«Ειναι ένας άνθρωπος που είναι καινούριος σε μια καινουρια ομαδα και καινουριους παικτες. Ακομα προσπαθούμε να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του και το τι θέλει από μας»

Για τις δικαιολογίες μετά από μια κακή εμφάνιση:
«Δε θεωρώ πως αν χάσεις ένα παιχνίδι ή αν δεν κάνεις καλή απόδοση φταίνε τα ταξίδια. Αν έχεις δουλέψει κάτι και δε μπορείς να το βγάλεις στο γήπεδο φαίνεται. Τα ταξίδια παίζουν πολύ μικρό ρόλο»

Για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα:
«Δε μπορώ να σου πω που θα πάει, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να το βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν κοιτάμε μακριά. Βλέπουμε την κλήρωσή μας και προχωράμε»

Για τη προσπάθεια του Τζόρτζεβιτς να του αλλάξει γνώμη:
«Ντάξει δεν έχω να πω κάτι σε αυτό το πράγμα. Ο προπονητής λέει αυτό που θέλει και αυτό που πιστεύω, αλλά από κει και πέρα θα κάνω αυτό που πιστεύω και έχω ήδη πει. Δεν υπάρχει πίεση. Συνεργαζόμαστε άψογα με τον κ. Τζόρτζεβιτς»

Για το αν το κλίμα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού επηρεάζει την Εθνική:
«Το κλίμα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού επηρεάζει. Σαφώς μέσα στο γήπεδο έχεις τη θέληση και το πάθος να κερδίσεις. Είναι μέρος του παιχνιδιού. τΑ Πράγματα αυτά ηρεμούν. Εγώ όσο ήμουν στην Εθνική δεν ένιωσα κάτι τέτοιο. Τα παιδιά τα συζητάμε και μεταξύ μας. Είμαστε άνθρωποι, έχουμε συναισθήματα. Δεν είμαστε φαγωμένοι μεταξύ μας. Τουλάχιστον όσο ήμουν εγώ στην Εθνική»

Για τον Βασίλη Σπανούλη:
«Να είναι υγιής, να χαίρεται την οικογένειά του και να χάνει όποτε παίζουμε αντίπαλοι. Ουδέποτε έχουμε έρθει σε κόντρα. Φίλοι ήμασταν, φίλοι είμαστε και φίλοι θα συνεχίσουμε να είμαστε»