Τα σενάρια στον Όμιλο του Ολυμπιακού

Φάνης Παναγιώτου
Τα σενάρια στον Όμιλο του Ολυμπιακού
Μεγάλο ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, ωστόσο εκεί και κάτω τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο!

Στη Γαλλία δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός. Αν οι “ερυθρόλευκοι” φτάσουν στην εκτός έδρας νίκη, τότε θα είναι πρώτοι, ό,τι κι αν γίνει. Αν, όμως, χάσουν τότε για να τερματίσουν πρώτοι θα πρέπει είτε η Εφές να πάρει το ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα, είτε ο Ολυμπιακός να επικρατήσει της τουρκικής ομάδας την τελευταία αγωνιστική. Βέβαια, αν οι Βάσκοι πάρουν το “διπλό” στην Πόλη και χάσουν στην 10η αγωνιστική, τότε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι πάλι πρώτη.

Κοντολογίς, ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος αν η Λαμποράλ Κούτσα κάνει το 2/2 κι οι “ερυθρόλευκοι” γνωρίσουν δύο ήττες. Κι’ αυτό γιατί οι Βάσκοι θα έχουν καλύτερη διαφορά πόντων.

Τι γίνεται από εκεί και κάτω; Αν η Εφές πάρει τους βαθμούς της νίκης με τη Λαμποράλ Κούτσα τότε η δεύτερη θέση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, με την τουρκική ομάδα να έχει την ισοβαθμία με τους Βάσκους. Υπάρχει και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε Εφές, Λαμποράλ, Τσεντεβίτα. Εκεί πολλά θα κριθούν από το Τσεντεβίτα - Λαμποράλ της 10ης “στροφής” κι εν συνεχεία από τη διαφορά πόντων, καθώς αν οι Βάσκοι φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα, τότε οι τρεις ομάδες θα έχουν από 2 νίκες και 2 ήττες στην ισοβαθμία.

Τέλος, ανοιχτό παραμένει και το ποια θα είναι η 4η ομάδα που θα περάσει. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο ματς της Τσεντεβίτα με την ΕΑ7 Μιλάνο. Αν οι Ιταλοί πάρουν το ματς με περισσότερους από 9 πόντους που είχαν ηττηθεί στην έδρα τους, τότε θα θέλουν νίκη επί της Λιμόζ την άλλη εβδομάδα και ήττα της ομάδας από την Κροατία για να περάσουν. Διαφορετικά θα συνεχίσουν στο Eurocup. Η Λιμόζ έχει αποκλειστεί.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός 7-1
Λαμποράλ Κούτσα 5-3
Εφές 4-4
Τσεντεβίτα 4-4
ΕΑ7 Μιλάνο 2-6
Λιμόζ 2-6

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ

9η Αγωνιστική

Εφές - Λαμποράλ Κούτσα
Λιμόζ - Ολυμπιακός
Τσεντεβίτα - ΕΑ7 Μιλάνο

10η Αγωνιστική

Λαμποράλ Κούτσα - Τσεντεβίτα
ΕΑ7 Μιλανο - Λιμόζ
Ολυμπιακός - Εφές