Στεάουα Βουκουρεστίου - Άρης 67-77

Στεάουα Βουκουρεστίου - Άρης 67-77
Ο Άρης επικράτησε σχετικά εύκολα της Στεάουα με 77-67, πήρε την 6η του νίκη στο φετινό EuroCup και με μία ακόμη θα προκριθεί από την πρώτη θέση.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο με τους ΜακΝίλ και Γουάιτ να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι πήρε το «διπλό» και πλέον είναι στην πρώτη θέση του ομίλου.

Λίγο πριν το παιχνίδι οι «κίτρινοι» ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση, καθώς η Ούνικς επικράτησε της Μπουντούτσνοστ και μετά το τέλος αυτού ξέρουν ότι πλέον θέλουν ακόμη μία νίκη, με την Μπάνβιτ και θα κατακτήσουν την 1η θέση.

Κι αυτό γιατί στην ισοβαθμία με την Ούνικς έχουν το πάνω χέρι, οπότε δεν τους απασχολεί το τι θα κάνει η ρωσική ομάδα τη τελευταία αγωνιστική.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης πήρε μια διαφορά 10 πόντων από νωρίς, όταν προηγήθηκε με 18-8 και 20-10 και την κράτησε σε όλο το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παρουσίασε το ίδιο σταθερό πρόσωπο ούτε αμυντικά, αλλά ούτε και επιθετικά και επέτρεψε στην Στεάουα να μειώσει ακόμη και στους 3 (54-51). Στο 4ο δεκάλεπτο ωστόσο, τα μεγάλα καλάθια των ΜακΝίλ και Γουάιτ οδήγησαν τον Άρη στην πολύ σημαντική νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κορυφαίος του αγώνα για τον Άρη ήταν ο Όκαρο Γουάιτ, ο οποίος πέτυχε νταμπλ νταμπλ με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ σε 30 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τζέραλντ Λι ήταν σε... άλλο γήπεδο απόψε από πλευράς Στεάουα. Τελείωσε το παιχνίδι με 2 πόντους (1/6 προσπάθειες), 1 ασίστ και 2 φάουλ σε 15 λεπτά.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Στα τελευταία 2 λεπτά, η Στεάουα πίεσε σε όλο το γήπεδο με αποτέλεσμα να μειώσει στους 4 πόντους (67-71, 1' πριν το τέλος), ωστόσο πρώτα ο Γουάιτ και στη συνέχεια ο Μακ Νιλ βρήκαν στόχο σε σουτ τριών πόντων και χάρισαν τη νίκη στον Άρη.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Άρης κρατά τη νίκη, η οποία του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση ως πρώτος την επόμενη αγωνιστική, ενώ η Στεάουα κρατά την εμφάνιση του Έιμις που είχε 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η ελληνική ομάδα αφήνει πίσω της την αμυντική αδράνεια του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ η Στεάουα ξεχνά το 50% από τη γραμμή των βολών.

Η κατάταξη μετά από 9 αγωνιστικές

1. Άρης 6-3
2. Ούνικς 6-3
3. Τραμπζονσπόρ 5-4
4. Μπάνβιτ 5-4
5. Μπουντούτσνοστ 3-6
6. Στεάουα 2-7