Euroleague: Λιμόζ - Ολυμπιακός στις 21:30

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Λιμόζ - Ολυμπιακός στις 21:30
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στο TOP 16, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα παρουσιαστεί αδιάφορος στην αναμέτρηση με τη Λιμόζ.

Εκτός έδρας με αντίπαλο τη Λιμόζ συνεχίζει η ομάδα του Πειραιά τις υποχρεώσεις της στη Euroleague. Το τζάμπολ της αναμέτρησης είναι προγραμματισμένο για τις 21:30 (Novasports 2) με τον Ολυμπιακό να έχει νέο πρόσωπο στη δωδεκάδα του.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Σον Τζέιμς, ο οποίος βρίσκεται κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή στη Γαλλία. Ο πρώην σέντερ της Μπιλμπάο αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Πάτρικ Γιανγκ και δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής...

Αντίθετα, οι Βασίλης Σπανούλης και Ματ Λοτζέσκι είναι νοκ άουτ, με τον Ολυμπιακό να έχει ρεκόρ 7-1 μετά από 8 αγωνιστικές και να έχει ως αποκλειστικό κίνητρο την πρώτη θέση του Ομίλου.

Από την άλλη, η Λιμόζ βρίσκεται στο 2-6 και δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Αγωνιστικά, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο Ντιαβαρά που δίνεται αμφίβολος, ενώ υπήρξε και θέμα με τον... μεθυσμένο Σάφαρτζικ (διαβάστε ΕΔΩ).

«Θέλουμε να κάνουμε άλλη μια καλή εμφάνιση, να παίξουμε το παιχνίδι όπως θέλουμε εμείς. Θέλουμε να δείξουμε διάρκεια, σταθερή απόδοση και να παίξουμε το παιχνίδι σύμφωνα με τις αρχές μας. Ξέρουμε ότι παίζουν καλύτερα εντός από ό,τι εκτός, σίγουρα θα θέλουν, παρόλο που έχουν αποκλειστεί από το Top 16, να κάνουν μια μεγάλη εμφάνιση και νίκη μπροστά στο κοινό τους, αλλά εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι πνευματικά για να κάνουμε αυτά που θέλουμε μέσα στο γήπεδο, να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας και να πάρουμε τη νίκη. Ίσως χρησιμοποιήσουμε τον Τζέιμς για μικρό χρονικό διάστημα. Δεν θέλουμε να χάσει αυτό τον αγωνιστικό ρυθμό που έχει. Αν και δεν θα είναι 100% έτοιμος μιας και είναι λίγες ημέρες μαζί μας, αλλά για λόγους αγωνιστικού ρυθμού, θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Η Λιμόζ έχει υπέρ της (7-3) την παράδοση με τον Ολυμπιακό.
*Ο Χέικο Σάφαρτζικ έχει κάνει κόντρα στον Ολυμπιακό την πιο παραγωγική του εμφάνιση στη Euroleague. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2013 -ως παίκτης της Μπάγερν Μονάχου- είχε φορτώσει το "ερυθρόλευκο" καλάθι με 21 πόντους. Βέβαια, η ομάδα του ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 105-103.
*Ο Λέο Βέστερμαν ήταν συμπαίκτης με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ τις σεζόν 2012-13 & 2013-14 στην Παρτιζάν Βελιγραδίου.
*Ο Μαρκ Πέιν της Λιμόζ είχε για συμπαίκτες στον Πανιώνιο τους Γιάννη Αθηναίου και Δημήτρη Αγραβάνη τη σεζόν 2012-13. Μάλιστα, προπονητής τους ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ακόμα, ο Πέιν είχε για συμπαίκτη τον Μιχάλη Τσαϊρέλη τη σεζόν 2013-14 στον ΠΑΟΚ.
*Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει σκοράρει διψύφιο αριθμό πόντων σε 11 σερί ματς στη Euroleague.
*Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται ακόμα τρία εύστοχα τρίποντα, προκειμένου να γίνει ο 10ος στην ιστορία που φτάνει τα 300!
*Ο Ιωάννης Αθηναίου έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα τελευταία πέντε ματς που έχει πάρει μέρος. Συνολικά σουτάρει με 9/16, δηλαδή ποσοστό 56.3%.