Βουγιούκας: «Μου θυμίζει τον Ομπράντοβιτς ο Σάρας»

Βουγιούκας: «Μου θυμίζει τον Ομπράντοβιτς ο Σάρας»

Gazzetta team
Βουγιούκας: «Μου θυμίζει τον Ομπράντοβιτς ο Σάρας»
Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε για τη σεζόν με τη Ζαλγκίρις, τον Γιασικεβίτσιους και το ενδεχόμενο να παίξει ξανά στην Εθνική ομάδα.

Ο Ελληνας σέντερ δήλωσε ικανοποιημένος από την ζωή του στο Κάουνας, για την επιστροφή του στην Εθνική Ανδρών ενώ σχολίασε τον «Σάρας» ως προπονητή .

Ο Ιάν Βουγιούκας ανέφερε αρχικά στον Sport FM για τη Ζαλγκίρις: «Το Κάουνας δεν είναι και η ποιο διασκεδαστική πόλη του κόσμου, αλλά περνάω καλά. Έχει καλή ατμόσφαιρα και έχουμε δέσει. Έχουμε κάποιες ήττες αλλά γενικά παίζουμε καλά στην έδρα μας. Είναι μια ομάδα με ιστορία κι εμείς προσπαθούμε».

Για την πρόκριση της ομάδας και τις πιθανότητές της στο Top-16: «Η νίκη στην Καρσίγιακα ήταν κομβική και φαίνεται πως καταφέραμε να περάσουμε ως τέταρτοι εφόσον ο Παναθηναϊκός νικήσει την Ζιελόνα Γκόρα. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Στην έδρα μας πιστεύω θα είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά θα παλέψουμε για κάθε ματς. Φαίνεται πως θα είμαστε στο Top 16 αλλά θέλουμε κι εμείς να πάρουμε εμπειρίες ως παίκτες αλλά και να διασκεδάσει και ο κόσμος αφού θα είναι sold out».

Για το αν θα παραμείνει στη Ζαλγκίρις και τις προτάσεις που είχε: «Υπάρχει σχετικός όρος από το καλοκαίρι. Ίσως να γίνει κάποια αναπροσαρμογή συμβολαίου, αλλά νομίζω πως έτσι όπως είναι τα πράγματα παραμένω στο Κάουνας. Είχα πρόταση από τη Μάλαγα για παράδειγμα που είναι μεγάλη ομάδα, αλλά ο ρόλος μου θα ήταν περιορισμένος. Δεν θα ήθελα να κάνω μια λάθος κίνηση σε αυτήν τη φάση της καριέρας μου. Μπορώ να κάνω υπομονή και να αναζητήσω κάτι καλύτερο οικονομικά το καλοκαίρι. Κάποιες επιλογές σου βγαίνουν, άλλες όχι. Είναι και θέμα τύχης κάποιες φορές».

Για τον Γιασικεβίτσιους ως προπονητή: «Ήταν δύσκολο να τον συνηθίσω σαν προπονητή. Είναι χαρισματικός, όπως ήταν και ως παίκτης. Με έχει βοηθήσει πολύ να προσαρμοστώ και δίνει συνεχώς οδηγίες . Σε αυτό μου θυμίζει στον Ομπράντοβιτς. Τρέχει να μιλήσει αμέσως στον παίκτη μόλις δει κάτι στο γήπεδο».

Για την Εθνική: «Πέρυσι είχα μια παράξενη χρονιά χωρίς τους ανάλογους πόντους κι εμφανίσεις. Φέτος ελπίζω να συνεχίζω να είμαι υγιής και να βρεθώ με τα άλλα παιδιά την Εθνική».

Για το ματς με την Μπαρτσελόνα και τους Περπέρογλου, Βεζένκοφ: «Η Μπαρτσελόνα είναι εδώ και 10-15 χρόνια στην κορυφή. Ελπίζω με τον Στράτο να πάμε να φάμε μαζί εκτός γηπέδου. Τον Βεζένκοφ δεν τον ξέρω προσωπικά. Ελπίζω να πάρει και αυτός σωστές αποφάσεις στην καριέρα του».