Πρίφτης: «Να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση»

Πρίφτης: «Να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση»
Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για το ματς του Άρη με τη Στεάουα καθώς επίσης και για τον κόσμο που ταξίδεψε ώστε να συμπαρασταθεί.

Ο προπονητής του Άρη, δήλωσε αρχικά για την ετοιμότητα της ομάδας: «Είμαστε σε καλή κατάσταση ψυχολογικά και σωματικά. Ήταν το πιο εύκολο ταξίδι μας, είμαστε ξεκούραστοι. Έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες με την απουσία του Σίμτσακ και το ξαφνικό πρόβλημα που παρουσίασε χθες ο Ξανθόπουλος, τις οποίες πρέπει να διαχειριστούμε. Ο Βασίλης δε θα είναι απόλυτα έτοιμος αλλά θα βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθειά της».

Για την σημασία του αγώνα και τα άλλα αποτελέσματα: «Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Να κερδίσουμε το παιχνίδι, είτε έχουμε προκριθεί ή όχι, να προσθέσουμε άλλη μια νίκη στο ενεργητικό μας, γιατί όλα έχουν σημασία. Το βασικό είναι να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση που για μας είναι ένας μεγάλος στόχος».

Για το αν η ομάδα είναι… υποψιασμένη μετά την ήττα από την Μπουντούτσνοστ: «Κάθε αναμέτρηση, στην Ελλάδα ή την Ευρώπη, είναι δύσκολη. Αναμφίβολα μας έχει γίνει μάθημα εκείνο το παιχνίδι και πιστεύω ότι θα είμαστε πιο σοβαροί. Δεν ξέρω ακόμα και τώρα τι πραγματικά συνέβη και με ποιον τρόπο συγκυριακά συνέβησαν τόσα πολλά άσχημα πράγματα. Εμείς πρέπει να παίξουμε και αυτό το ματς σαν να είναι τελικός και να δώσουμε το 100%” και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να πιάσουμε τα στάνταρ μας».

Για το αν το ματς με την Στεάουα είναι το πιο σημαντικό ματς του Αρη: «Για μένα η πρόκριση όπως κι αν έρθει είναι η εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου, τον οποίο εγώ δε θεωρούσα βατό. Με νίκη αύριο θα είναι σίγουρα ακόμα πιο μεγάλη η χαρά μας».

Για την παρουσία φιλάθλων της ομάδας στην προπόνηση και στο ματς της Τετάρτης: «Αυτό σημαίνει πάρα πολλά για μας. Είναι φοβερό το ότι η ομάδα έρχεται να παίξει εκτός έδρας ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και έχει σε τόσο μεγάλο ποσοστό υποστήριξη από τους οπαδούς της. Εκτός από υποστήριξη, είναι για μας και βοήθεια και κίνητρο».

Για τη Στεάουα: «Είναι καλή ομάδα, έχει κάποιους πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες, αν και δεν είναι πολυδιαφημισμένοι. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Έχει δύο πολύ καλά γκαρντ, δύο έμπειρους ψηλούς, όπως ο Τζέραλντ Λι και ο Νικοάρα που είναι πανέξυπνος, ένα καλό “τριάρι”, ενώ είναι καλή στο επιθετικό ριμπάουντ με τους Κούπερ, Νικοάρα και Έιμις».

Ο Θόδωρος Ζάρας από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι το πιο καθοριστικό παιχνίδι γιατί αν κερδίσουμε, παίρνουμε την πρόκριση που ήταν στόχος μας από την αρχή της σεζόν. Ελπίζω να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Η Στεάουα είναι καλή ομάδα, θα παίξει χωρίς άγχος κι αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη. Στον πρώτο αγώνα είχαμε διαφορά 15 πόντων, αλλά τη χάσαμε εύκολα. Η Στεάουα έχει καλούς παίκτες με εμπειρία κι εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, να παίξουμε καλά με έμφαση στην άμυνά μας. Θέλουμε να κερδίσουμε εμείς και να μην ασχοληθούμε με τους άλλους αγώνες».

Όσο για την παρουσία του κόσμου και στη Ρουμανία: «Είναι κάτι που θυμίζει λίγο τις παλιές εποχές του Αρη. Είναι σίγουρα ευχάριστο που θα έχουμε τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Τους περιμένουμε αύριο για να πανηγυρίσουμε μαζί τη νίκη και την πρόκριση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.