Ο Στρόμπερι (τ)ρολάρει

Ο Στρόμπερι (τ)ρολάρει
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες έφυγε με αρκετές σκέψεις από το ΣΕΦ μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ μου άφησε αρκετές σκέψεις και για τις δύο ομάδες. Επίσης αλήθεια είναι πως αυτές τις σκέψεις δε μπορώ να τις βάλω σε μία σειρά (ω τι πρωτότυπο) οπότε θα προχωρήσω στο αγαπημένο μου brainstorming.

  1. Ο Στρόμπερι (τ)ρολάρει. Ο Αμερικανός βρίσκει ρυθμό και στην επίθεση διότι στην άμυνα ανέκαθεν ήταν καταπληκτικός. Επιθετικά συνεχίζει να έχει θάρρος ακόμη κι αν χάσει κανά δυο εύκολα σουτ στο ξεκίνημα. Δεν πτοείται και παίρνει ενέργειες. Το σημαντικότερο από όλα είναι πως δείχνει να διασκεδάζει την παρουσία του στην ομάδα και έχει ανακτήσει και επαφή με το καλάθι.

  2. Θεωρώ δύσκολο όταν είσαι 25 ετών, με τόσες αγωνιστικές υποχρεώσεις και με πρωταγωνιστικό ρόλο να βελτιώνεις πτυχές του παιχνιδιού σου. Αξίζουν συγχαρητήρια λοιπόν στον Βαγγέλη Μάντζαρη ο οποίος έχει βάλει (και με μεγάλη ποιότητα μάλιστα) το παιχνίδι με πλάτη. Πάντα το πρώτο επιθετικό play στα ματς είναι να ποστάρει ο διεθνής γκαρντ. Ειδικά με αντίπαλο κοντό σαν τον Κούπερ το κάνει 4-5 φορές στο ματς. Ο Μάντζαρης είτε τελειώνει είτε δημιουργεί για συμπαίκτες του στην αδύνατη πλευρά.

  3. Όταν έχεις μικρό ροτέισον (λόγω τραυματισμών) είναι απόλυτα λογικό να φαίνεται η κούραση. Διαφωνώ κάθετα όμως με την άποψη ότι χαλάρωσε ο Ολυμπιακός και μείωσε η ΑΕΚ. Αν δεν ήταν καλή η ΑΕΚ δε θα μείωνε ακόμη κι αν έπαιζε περπατώντας ο Ολυμπιακός.

  4. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ο κορυφαίος σέντερ του EuroCup και γιατί διαθέτει ικανότητες και γιατί του ταιριάζει η ομάδα. Αν π.χ έπαιζε στη Ναντέρ δε θα έκανε αυτά που κάνει. Το κρεσέντο του στην τελευταία περίοδο με 12 σερί πόντους χωρίς μάλιστα να χάσει σουτ και απέναντι σε μία από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης, δεν είναι καθόλου εύκολο.

  5. Μου άρεσε ο Κούπερ και ο Άρμστεντ, αλλά συνολικά και οι δύο μαζί είχαν... 21 προσπάθειες και μηδέν (0) ασίστ! Δεν τους λες και point guard. Με εντυπωσίασε η έκρηξη στο πρώτο βήμα του Άρμστεντ ο οποίος έχει και κοιλίτσα.

  6. Πολύ καλά έκανε ο Ντράγκαν Σάκοτα και κάλεσε τάιμ άουτ στο τέλος, αλλά ρε coach γιατί πριν τις βολές του Αθηναίου και όχι μετά; Γιατί να μην μεταφέρεις τη μπάλα για επαναφορά στην επίθεση και να το κάνεις από τη δική σου baseline; Λανθασμένη απόφαση.

  7. Μου άρεσε που η διοίκηση της ΑΕΚ κάθισε στα επίσημα του ΣΕΦ και κανείς δεν ασχολήθηκε με τους ανθρώπους της. Το αυτονόητο, αλλά σπάνιο.

  8. Η ΑΕΚ κάνει μία σοβαρή και με πολλά χρήματα, προσπάθεια. Είναι κρίμα να θέλουν μερικοί (ευτυχώς όχι όλοι) να της χαλάσουν την εικόνα. Αυτές οι δηλώσεις στο τέλος περί διαμαρτυρίας για τη διαιτησία ήταν αστείες.

  9. Το hedge out του Μιλουτίνοφ ήταν εντυπωσιακό. Έβγαινε μακριά, άνοιγε τις χερούκλες του και έκρυβε το διάδρομο πάσας και την αδυναμία του να τρέξει γρήγορα να καλύψει πίσω.

ΥΓ: Ο Σον Τζέιμς φυσικά και έχει δικαίωμα να παίξει άμεσα στην Ευρωλίγκα (από το EuroCup ήρθε, όχι από ομάδα Ευρωλίγκας). Το πιθανότερο είναι να τον πάρει στο Λιμόζ ο Σφαιρόπουλος, αλλά δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.